Navigace TOM TOM bez hlasů

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tomas28 3. 6. 2024 14:08

Ahoj všem. Máte někdo navigaci TOM TOM? Taťka senior si do své Corolly Verso 2005 bez předchozí porady zakoupil v Datartu od navigaci GPS Tomtom GO CLASSIC 6" a nejsou slyšet žádné hlasové poknyny, nejde žádný zvuk. Já osobně bych to asi nekoupil, rozmluvil bych mu to, ale on to má zaplé pořád i když jede na své pojíždky po okolí a cche, aby to na něho hlavně mluvilo a varovalo při překrořčení rychlosti a upozornilo na radary. Měl předtím nějakou neznačku Navitel nebo Autodriver, ale ta mu odešla do věčných lovišť. Mluvil na něho před tím Pavel Liška a byli s tím s babičkou spokojení, já bych asi chytl nerva jak mi furt říká "Já bych brzdil" :-) V nastavení jsou zaškrtnuty všechny hlasové pokyny. Kde může být problém? Kam nebo na koho se obrátit? Zaregistroval jsem ho na stránce TOM TOM i se zařízením, ale ta jejich podpora je tam kostrbatá, člověk se nic nedozví. Děkuji
Tomas28
Junior

Odeslat příspěvekod szantus 3. 6. 2024 14:47

V hlavní nabídce je na spodu lišta s regulací hlasitosti a vpravo od ní je malý kruhový piktogram s vypnutím/zapnutím hlasových povelů...
V mobilní branži od roku 1997 - můj první: Ericsson GA628, pak dlouhá řada...
Nyní Huawei Mate 10 a 20 Pro, iPhone 12 mini, Samsung S24 - 8/256GB, Google Pixel 8a , iPad Mini Cellular (2021), Win 10 PC/Win 11 NTB.
szantus
Junior

Odeslat příspěvekod Tomas28 4. 6. 2024 07:12

Díky za reakci, asi to bylo ono, nastavil jsem, dnes to vyzkouší. Já si říkal, že to bude nějaká drobnost, které jsem s nevšiml.
Tomas28
Junior