Mio Moov - zkušenosti, dostupnost

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Composite 25. 4. 2008 14:42

Marek L. píše:Recenze bude vždycky můj názor. Technické parametry můžete najít na webu výrobce.

Tak potom je to aj taká úroveň a amatérizmus, lebo vy vo vašich recenziach nepoviete polku info a zbytok sa musí človek dozvedieť z diskusie.
-
Prečítajte si viacere weby, či HW, autá,.... a zistíte v čom je váš amaterizmus. Nikto tam nepreferuje AMD, či intel, audi, či BMW,.... ale necháva to na čitateľovi recenzie nech si vyberie čo je pre neho dobré a čo zlé, opíše všetko aj to čo sa mu nepáči aj to čo sa mu páči, nerobí závery čo je lepšie pre neho, ale nech si vyberie čitateľ,...
-
Jo a čmáranice typu, nech si založím web a robím ja tak recenzie, by som od vás ani iné nečakal, ja svoju robotu mám. A kecy, nech to nečítam, ked nechce, ale tak to potom vy nepíšte. A to nehovorím o vašej arogantnosti a namyslenosti v diskusiach.
-
Škoda, že tu ešte nieje niekto iný kto by písal :(.
-
Pravdepodobne neunesiete kritiku a námety na zlepšenie (nielen odomňa, ale veľa krát som to čítal aj v diskusiach) a zmáznete to. Tým všetko potvrdíte.
-
ďakujem za pozornosť a teším sa plne na váš názor a posúvanie vašej pravdy o MIO MOOV 360 s TMC držiakom, ale hlavne na názory v diskusií.
-
Prajem pekný deň
Naposledy upravil Composite dne 25. 4. 2008 15:01, celkově upraveno 1
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 25. 4. 2008 14:47

Ano, určitě to bude pouze samostatný držák.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod polda 26. 4. 2008 09:32

@composite - každý si vybírá takový web,který mu vyhovuje.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 26. 4. 2008 22:21

Composite: Práci novináře dělám profesionálně už déle než deset let, troufám si proto tvrdit, že už trochu vím, jak psát recenze.

V Computer Pressu jsme nikdy nepsali suché recenze bez názoru. A nikdy to dělat nebudeme. Produkt, jako je navigace, kdy každému vyhovuje něco úplně jiného, nelze objektivně popsat tak, aby byl výsledek čitelný a neopisoval pouze technické údaje. Recenze ani nemá nahrazovat manuál, musí mít rozumnou délku - takže máte pravdu, že v článku hodně věcí nezmíním. Zcela záměrně.

Mně názory v diskuzi nevadí, i když jsou jiné a dotyčný čtenář má s testovaným přístrojem úplně jiné zkušenosti. Jen ať je takových názorů co nejvíc, protože z nich se člověk, co si chce přístroj pořídit, dozví řadu dalších důležitých informací. V žádném případě nikomu neradím, aby se rozhodoval jen podle jednoho článku, ať je můj nebo někoho jiného.

Na druhou stranu ale očekávám, že dotyčný s jiným názorem nebude mít žádný problém, když já budu trvat na svém názoru. Vy s tím zjevně problém máte :)

(Mimochodem, proč asi polovinu vašeho příspěvku tvoří odpovědi na domněnky, co podle vás asi v reakci na váš příspěvek udělám? Vypadá to docela divně.)
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Composite 26. 4. 2008 22:43

Stačí si prečítať odpovede v diskusiach na vašu kritiku, či ked niečo neviete.
-
skúsenosti z minula, nieje to na vašu osobu, ale postavenie, vyššie postavení ludia, admini,... radi robia to čo iní nemôžu ;) a zneužívajú svoje vyššie oprávnenia. A kritiku málo kto znesie ;)
-
Niekedy ste nepovedali aj podstatné dôležite veci, možno nie pre vás, ale veľa ludí sa na to pýtalo a nakoniec to tam niekto vyblafol.
-
No ked budete v diskusiach taký tvrdohlavec, tak to môže niekoho odradiť, aby pomohol iným, chcelo by to viac ľudskosti ;)
-
Recenzia by mala byť skoro na všetko a prehľadne napísaná, jasné, že to nikto nečíta celé, ale každý si vyberie svoju časť čo ho zaujíma, jedného zaujíma možnosť doplňovania POI, iného rýchlosť štartu, mp3,... čím viac budú rozsiahle, tým viac ľudí to bude čítať a bude o čom diskutovať, aspoň tú funkciu spomenuť, ked už nič.
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 26. 4. 2008 22:47

Ne, v recenzi nikdy nebude všechno, recenze nemá nahrazovat technickou specifikaci ani manuál. Pokud nezmíním pro někoho důležitou věc, může se v diskuzi pod článkem zeptat. Od toho tam diskuze je.

Ano, protože dělám šéfredaktora Navigovat, opravdu mohu určit, jak bude recenze vypadat. Zvlášť když tento web je jen můj koníček, nikoli zaměstnání - dělám to prostě tak, aby mě to bavilo. Až mě to bavit přestane, skončím s tím, a Navigovat asi skončí se mnou, protože za těchto podmínek to nikdo jiný dělat nebude.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Composite 26. 4. 2008 23:29

To mi je jasné, že to je bokovka. Nemyslel som to písať formou manuálu :D, ale aspoň tie funkcie pospomenuť, aspoň že sú tam, ani ako fungujú, ako sa nastavujú nikto po vás nechce. Ani v špecifikáciach výrobcu nieje písané všetko.
-
No to by chcelo ešte niekoho zohnať ;), žive, ... majú viac ako 1 redaktora ;)
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod Gina2 28. 4. 2008 10:06

K Mio Moov 360u bych měla, prosím taky dotázek - nevíte někdo, zda bude mít i turistické mapy? Nikde se mi zatím nepodařilo k této informaci dopátrat. A pak nevím, co si mám představit pod informací u ní - předinstalovaná databáze dopravních kamer - zkušební verze na 12 měs. zdarma. Kolik se pak bude platit licence, jak jednoduchá nebo složitá bude aktualizace např. map?
Gina2
Junior

Odeslat příspěvekod polda 28. 4. 2008 13:28

- databáze dopravních kamer v navigacích přestává být policajty v Evropě tolerována - v německy mluvících zemí je to dokonce zakázáno (A-D-CH)
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod VelkýMachr 28. 4. 2008 13:47

o zákazu využití kamer v CH není pochyb, ale v tom A a D je to opravdu? Vím, že Mio tak nějak dopředu znemožnil jejich užití ve svých navigacích, ale že by to tam opravdu platilo jsem zatím nikde nečetl. Ale možná se mýlím. Každopádně u toho Mia je to znemožnění stejně uděláno tak, aby se „koza nažrala a vlk zůstal celý“ :shock:
Navigace: NAVIGON 6.2 + POI Warner3; i-GO 8; TT 7.450; Route66; OziExplorer; Dynavix 7 v.2.3
CB: ELIX 77S; Sirio TURBO 1000 a mám doopravdy aktuální dopravní informace
VelkýMachr
Junior

Odeslat příspěvekod Composite 28. 4. 2008 18:34

Gina2 píše:K Mio Moov 360u bych měla, prosím taky dotázek - nevíte někdo, zda bude mít i turistické mapy? Nikde se mi zatím nepodařilo k této informaci dopátrat. A pak nevím, co si mám představit pod informací u ní - předinstalovaná databáze dopravních kamer - zkušební verze na 12 měs. zdarma. Kolik se pak bude platit licence, jak jednoduchá nebo složitá bude aktualizace např. map?

Kto si tu písal, neviem či nie náhodou recenzer, že je to hlúposť mať GPS do auta a turistické mapy:
1) slabá výdrž baterie
2) slabá odolnosť
3) iné funkcie
4) veľa ďalšieho ;)
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod E 50 28. 4. 2008 20:13

Dobrý večer, teď už nějak ničemu nerozumím, mám před sebou leták z Makra od 30.4. nabízí Mio Moov 360 europe plus kde je psáno, že má "příjem dopravních hlášení-integrovaný přijímač RDS-TMC." Tak teda nevím, jak to je, je-li RDS-TMC integrován do těla nebo je v držáku a jak je řešena anténa (kablík nebo je v těle přístroje). Může mi to někdo objasnit ? Diky.
Pavel
E 50
Junior

Odeslat příspěvekod Gina2 29. 4. 2008 07:55

No, já jsem tím dotazem na turistické mapy sledovala spíš to, jestli to umí, např.:Jsem v lese, dám si tomu zapamatovat moji pozici, uložím a vypnu ji. Pak chodím po lese, po cestách i necestách nějaký čas, pak ji zapnu, a zda mě dokáže dovést zpět k výchozímu bodu. Nevím, jestli jsem to popsala srozumitelně, ale snad jo.

Právě, že jsem taky studovala to Makro a rozhodujeme se mezi touto navigací a Garmin Nuvi 660, ale já nepotřebuju v navigaci mít mp3 přehrávač, prohlížeče fotek a pod. Potřebuju bluetooth kvůli hand free a mapy Evropy, zejména Maďarsko, Slovinsko, Chorvatsko, toť vše a vypadá to, že tahle Mio moov tenhle požadavek splňuje.
Gina2
Junior

Odeslat příspěvekod polda 29. 4. 2008 08:16

@gina2 - takovou funkci by to mělo zvládnout,otázka zda bude mapa pro Vás dostatečně podrobná,polní cesty bývají obsaženy v mapě,pěší cestičky už ne.
@E50 - na západoevropských webech jsem také četl,že nejdražší model by měl mít TMC nainstalované v přístroji ale bohužel pravdivost této info dosud nikdo nenapsal.Myslím,že Makro toto převzalo z inf.nějakého popisu.Pro Vás bude důležité si to ověřit přímo na obalu výrobku kde by mělo být uvedeno,zda je TMC součástí nebo volitelným(přikoupitelným)příslušenstvím.
Za kolik jej nabízejí ??
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Gina2 29. 4. 2008 08:50

Teď jsem tento problémek probírala s člověkem, který se navigacema zaobírá profesionálně a dostalo se mi stejné odpovědi, měla by to zvládnout. V letáku , na internetu i on mi sdělil, že mají informace o integrovaném přijímači RDS-TMC, ale jak říkáte, chce to si navigačku osahat. Cena v Makru má být 5 699,- Kč bez DPH, čili s daní 6 782,- Kč. Doporučil mi jít do MIO s tím, že v případě potřeby do toho dokáží doinstalovat prakticky cokoliv a mapové podklady jsou prý poměrně přesné a podrobné.
Gina2
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka