NAVIGON vs. TOMTOM

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 13. 5. 2008 12:09

Pro Navigon: Váhu je možné v novém systému dost podrobně upravovat. V textových konfiguračních souborech se dá optimalizace nastavit pomocí čtyřiadvaceti parametrů. Není to samozřejmě nic pro normální lidi, ale asi by to nějak šlo.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Othon 18. 5. 2008 10:01

A jde u navigonu 6110 max nastavit trasu nespoplatnenou?
Othon
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 18. 5. 2008 12:29

Myslíte tím vyhnout se placeným silnicím? Ano to jde. Podrobnosti jsou případně v katalogu autonavigací.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Othon 18. 5. 2008 15:09

Marek L. píše:Myslíte tím vyhnout se placeným silnicím? Ano to jde. Podrobnosti jsou případně v katalogu autonavigací.

Jo diky moc... :)
Othon
Junior

Odeslat příspěvekod Othon 18. 5. 2008 15:10

Jeste sem se chtel zeptat Marku,kdy bude recenze na tt Go730?
Othon
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 18. 5. 2008 15:21

V nejbližších týdnech asi ne. Teď vydám Asus R700, Mio Moov 360 - to jsou nové přístroje. TomTom je jen zase takový další softwarový update, dávám mu proto menší prioritu.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Othon 18. 5. 2008 15:23

jasny jasny....
Othon
Junior

Odeslat příspěvekod Othon 18. 5. 2008 15:54

Jeste sem se chtel zeptat.2110 max ma lepsi navigaci (je chytrejsi) nez ta mapa na Seznam.cz? :) Ja že je to sileny kudy by me tahala kdybych chtel napr do prahy... Jeste jsem zadnou navigaci nemel,tak nevim jestli jsou vsechny takovy nebo ne... Dekuji predem za odpoved....
Othon
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 18. 5. 2008 16:19

S navigací máte vždy jistotu, že dorazíte do cíle cesty. Někdy to bude po cestách, které byste si sám vybral, jindy ne. Ale vždy vás dovede tam, kam potřebujete.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod xvasek 23. 5. 2008 16:48

Váhám mezi Navigonem 8110 (možná Navigon 2110 MAX) a TOMTOM 730. Navigon 2110 MAX se mi také doceala líbí, akorát, když jsem viděl videorecenzi, trochu jsem se zhrozil, že tato navigace neumí rozeznávat polní cesty od hlavních silnic (nikde to nejde nějak nastavit). Bojím se, aby mě navigace netahala po polních cestách. Myslím, si, že tomtom takové problémy nemá.
Nebo se mýlím? Děkuji Vašek
Naposledy upravil xvasek dne 23. 5. 2008 17:09, celkově upraveno 1
xvasek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xvasek 23. 5. 2008 16:59

Chtěl bych se zeptat pana Marka Lutonského, kdy se objeví nějaké informace o Navigonu 8110 a také TOM TOM 73O. Děkuji Vašek
xvasek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Othon 24. 5. 2008 08:57

xvasek píše:Váhám mezi Navigonem 8110 (možná Navigon 2110 MAX) a TOMTOM 730. Navigon 2110 MAX se mi také doceala líbí, akorát, když jsem viděl videorecenzi, trochu jsem se zhrozil, že tato navigace neumí rozeznávat polní cesty od hlavních silnic (nikde to nejde nějak nastavit). Bojím se, aby mě navigace netahala po polních cestách. Myslím, si, že tomtom takové problémy nemá.
Nebo se mýlím? Děkuji Vašek

Ja si myslim a doufam,že to nebude až tak drastycke s tema "polnackama".... :) Mam objednanej navigon 2110 max.Je to preci jenom vec,neni to zenska,da se to kdyz to nebude vyhovovat,kdykoliv jednoduse vymenit... :) Navic si myslim,za ty penize,je to velice slusna koupe. :oops:
Othon
Junior

Odeslat příspěvekod Fox50 24. 5. 2008 10:29

Jak to říci :) Otázka zní, co je nejdůležitější na navigaci ? Rychlost, přehlednost, a na prvním místě mapy. Takže volba je jasná, cokoliv co má TeleAtlas mapy má výhodu. Tím pádem v tomto případě, vede TomTom. :) Pravdou je, že nemá vyhlazenou grafiku ale popravdě i ta nevyhlazaná grafika mi příde přehlednější (s vhodným barevným profilem). Menu je snadné, editovatelné. :)
TomTom Go920 app:9.026.483454.1 + 2GB USB SanDisk Ultra II,
Mapa: Europe 855.2885, TomTom Home 2.7.6.2056
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
Fox50
Junior

Odeslat příspěvekod xvasek 24. 5. 2008 21:30

Díky za odpověď. Jaký model tomtom vlastníte. Mapy od teleatlasu jsou možná schopny rozlišovat "polnačky" od hlavních a dálnic, ale já si myslím, že Navteq má otrochu podrobnější mapy (nevím, žádnou navigaci jsem zatím nepoužíval).

TeleAtlas x Navteq :hm

Asi si hodím korunou... ;-]
xvasek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod VelkýMachr 24. 5. 2008 22:30

xvasek píše:...ale já si myslím, že Navteq má otrochu podrobnější mapy

ano, u posledních map CZ se to opravdu tak jeví. Ale jen na první pohled
V praxi to při ne vždy přesné kategorizaci komunikací působí opačně, než je žádoucí.
Navigace: NAVIGON 6.2 + POI Warner3; i-GO 8; TT 7.450; Route66; OziExplorer; Dynavix 7 v.2.3
CB: ELIX 77S; Sirio TURBO 1000 a mám doopravdy aktuální dopravní informace
VelkýMachr
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka