Aký GPS modul k mobilu na geocashing?

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Wanthom 10. 6. 2008 19:41

Najskôr ozrejmím cieľ mojej otázky, hľadám dobrý ale nie príliš drahý (do 2000 SK) GPS bluetooth modul vhodný na geocaching, teda malo by to mať vypnutú statickú navigáciu, dobrú výdrž a hlavne výbornú citlivosť hlavne v hustom lese, v úzkej doline a podobne.
Mám nejaké v užšom výbere (Nokiu LD-3W som vylúčil pre vyššiu cenu, i keď je to tiež kvalitný modul a statická navigácia sa dá vypnúť).

Evolve iTraxx - http://eshop.x-computers.sk/zbozi/itrax ... ?p=z:99505
Evolve goTraxx - http://eshop.x-computers.sk/zbozi/gotra ... p=z:105344
u týchto som čítal, že goTraxx už má vypnutú statickú navigáciu a vraj aj dobrú citlivosť

i-Tec GPS Slim http://eshop.x-computers.sk/zbozi/bluet ... ?p=z:94424
pri ňom sa mi veľmi páči cena a to že je tenký, ale neviem vôbec nič ďalej, ako je to s citlivosťou, stat.navigáciou prípadne výdržou a aká je tam batéria, či sa dá použiť Nokia batéria ako v mobil.telefónoch..

i-Tec GPS http://eshop.x-computers.sk/zbozi/bluet ... ?p=z:68231
pri ňom tiež neviem nič bližšie, a neviem prečo je vlastne drahší, keď sa mi nezdá byť v ničom lepší, len vyzerá horšie a je hrubší...

Viem, že je to riešenie nie celkom ideálne ale v rámci cenových možností asi jediné možné... Môžete poradiť prípadne aj iné moduly od iných výrobcov, podstatná je ale aj cena. Ako mobil použijem N6300 alebo neskôr symbianovskú N6120classic.
Wanthom
Junior

Odeslat příspěvekod TFSi 10. 6. 2008 21:38

iTraxx má oproti goTraxxu horší signál (jen o fous) a větší rozměry, ale díky solárnímu panelu asi bude mít delší výdrž. Já osobně mám goTraxx. Ten když jednou chytne signál, tak ho jen tak nepustí. Cena taky není zase až tak hrozná - dá se pořídit i po 1k CZK a výdrž 20+h je taky vynikající
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod Wanthom 12. 6. 2008 16:16

TFSi píše:iTraxx má oproti goTraxxu horší signál (jen o fous) a větší rozměry, ale díky solárnímu panelu asi bude mít delší výdrž. Já osobně mám goTraxx. Ten když jednou chytne signál, tak ho jen tak nepustí. Cena taky není zase až tak hrozná - dá se pořídit i po 1k CZK a výdrž 20+h je taky vynikající

Skúšal si ho aj na geocaching? Lebo jeden užívateľ mi poslal toto :

Ja bych si ho podruhe nekoupil.
Obecne rychlost startu a citlivost a presnost vlastnich souradnic ok, takze na obecnou peskoturistiku (kde jsu?) vpoho.
Kdyz nejde o rychlost - ta nic moc, takze na kolo spatny, rychlost hodne kolisa i pri plynulem pohybu, byva o 1 az 5 km mensi (?) nez na zkalibrovanym cyklopocitadle, nekdy se zasekne a treba 10s ukazuje 8km/h misto 20...
Geokesing problem - sipka se zasekava i na nekolik desitek metru. Ne vzdy, ale typicky kdyz vaham a popochazim, tj. v nejhorsim moznym okamziku. Nutno dohledavat hlavne podle vzdalenosti.
Rek bych ze vlastni lat/lon je presna, ale doplnujici informace o rychlosti a smeru modul generuje nejak zmatene...

Skús mi preto napísať či si mal tiež tieto problémy, lebo práve ten goTraxx by som chcel kúpiť...
Wanthom
Junior

Odeslat příspěvekod TFSi 14. 6. 2008 09:48

s goTraxx geocaching běžně provozuji (software SmartComGPS). Se zasekávající šipkou problém nemám, vše jde krásně plynule a přesně.. Mám jí od podzimu a kromě jedné reklamace (nerozdejchal delší pobyt pod dráty VVN) těžká spokojenost.
Přesnost se mi zdá taky velice dobrá, když jdu po silnici a koukám na telefon, tak se šipka opravdu drží na silnici (pokud mám dobře zkalibrované mapy), v lesích, údolích a místech s horším výhledem na nebe vždy dojdu ke kešce blíž než kolega s Nokii LD 3W.
"nekdy se zasekne a treba 10s ukazuje 8km/h misto 20"
Nestalo se mi. Na kole s ním taky jezdím a nic takového jsem nepozoroval.
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod Wanthom 14. 6. 2008 10:19

No to som rád, asi ho naozaj zoberiem...
Wanthom
Junior

Odeslat příspěvekod croassant 31. 1. 2009 12:21

Caute
Nechcem zakladat novu temu tak supnem sem.
Chcem si kupit bluetooth gps modul ale neviem sa rozhodnut aky. Chcem to pouzivat s N73 na bikovanie - zaznam trasy, semtam na navigaciu sem tam na geocach...
V merku mam Nokiacky LD-4W so Sirf III LT, Evolve routeTraxx s Skytraq Venus 5 alebo touchTraxx s Mediatek MT3. Nokia je asi najkrajsia ;-) a je na nu najviac kladnych ohlasov. Fajn tvar, dobra vydrz a citlivost tez neni na zahodenie a da sa vypnut staticka navigacia. RouteTraxx je data/goelogger s 54 (alebo 44 :?: ) kanalmi a cenovo je na tom lepsie nez Nokia.O statickej navigacii ani zmienka.. Ale nenasiel som ziadnu recenziu alebo nieho kto by napisal o jeho spolahlivosti a presnosti a o spokojnosti vobec... TouchTraxx s MT3 je lahky, maly, cenovo dostupny, ma 51 kanalov a plne podporuje geocaching. Mozno bateria je na tom horsie.. Zopar prispevkov som nasiel ktore hovorili v jeho prospech ale nic viac.
Mozno az moc nad tym lamentujem :oops: ale potrebujem naslovovzateho odbornika, ktory by mi povedal ze nebud blby a zober tento preto lebo.... :-]
dakne schén ;-]
croassant
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wanthom 31. 1. 2009 13:02

No neviem ako stoja tie čo popisuješ ale, ja som predsa kúpil ten goTraxx a som maximálne spokojný. Výborná presnosť, rýchlo nájde satelity, satelity nájde aj keď spustím pri okne. Výdrž baterky je výborná, okrem toho je tam klasická Nokia batéria ako je v mobiloch. Statická navigácia je vypnutá. Čo som čítal reakcie tak tá Nokia má Sirf III a ten nieje vraj tak presný ako ten MediaTek chip čo mám ja. Dokonca to niekto priamo porovnával, že napr. v hustom lese Nokia skákala hore dole a goTraxx v pohode zobrazoval. Okrem toho tá Nokia bola neúmerne drahá oproti goTraxxu. Neviem ako je na tom ten routeTraxx. Ide aj o to či záznam trasy necháš na mobil alebo požaduješ gps modul so záznamom trasy.
Wanthom
Junior

Odeslat příspěvekod croassant 31. 1. 2009 13:37

Najlacnejsi je touchTraxx za 37€, routeTraxx 43€ a LD-4W kostuje 50€. Za kolko a kde si kupil tvoj goTraxx? Inac ako sa ti nosi? Neprekaza? Mavas ho pri sebe alebo v ruksaku bo rozmermy je trosku neohrabany oproti touchTraxxu a nokie (sudim podla obrazkov,nazivo som ho nevidel).
Ci mi bude robit zaznam trasy modul alebo mobil je v podstate jedno ale pri routeTraxxovy ma zaujal chip ktorym je vybaveny. Niekde som o nom cital ze "je papierovo lepsi ako Sirf III" doslova. Ale nikde som nenasiel ziadne porovnanie takze neviem ako sa mam k tomu postavit.
croassant
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wanthom 31. 1. 2009 13:49

No ja som kupoval goTraxx niekedy v lete, vtedy stál okolo 1500 Sk, vtedy Nokia stála asi raz tolko, proste veľký rozdiel, nie ako teraz. Ceny sú už teraz podstatne lepšie. Nosí sa mi výborne, keď idem na biku mám ho buď vo vrecku, alebo v sieťke na ruksaku, proste nieje veľký v pohode ho dám hocikam. Ten chip Venus 5 prvýkrát počujem až od teba, lebo ako som kúpil tak som to ďalej nesledoval, takže neviem aký je. Ale ten Mediatek je určite lepší ako Sirf III, možno ten Venus je ešte lepší, neviem. Pre mňa bolo podstatné, aby som aj v hustom lese videl kde som. A to sa mi splnilo.
Wanthom
Junior

Odeslat příspěvekod croassant 31. 1. 2009 14:16

Obrovske rozdiely v cenach su aj teraz. Najdes stranky kde tu nokiu predavaju za 100€ a evolvy za 70-80€. Skusim pohladat este nieco o tej venusi bo ta je pre mna velkym otaznikom... Ak by si na nieco natrafil tak daj sem prosim ta link.
Este jednu otazku na tvoj evolve. Ako je na tom kryt s vydrzou alebo s odolnostou voci vonkajsim vplyvom alebo popripade voci padom..? Dik
Inac nechapem preco evolve vo svojej novej navigaci tvTraxx pouzil Sirf III ked je mediatek citlivejsi...
croassant
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wanthom 31. 1. 2009 14:25

Výdrž batérie je dobrá, tuším píšu 18 hodín, no nemal som to nikdy tak dlho zapnuté, ja som si zatiaľ vždy keď som niekde išiel dal gps pre istotu do nabíjačky na dobitie, ale nabilo sa to veľmi rýchlo, asi preto lebo v podstate to bolo stále nabité. Čiže výdrž je určite dobrá. Voči vonkajším vplyvom, no zmoknúť by to nemalo, vodotesné to nieje, to máš ako s mobilom. Voči pádom je to v pohode, je to tvrdý plast, pár krát mi už spadol aj na kamenistú cestu, malý škrabanček na plaste, ale funguje stále dobre.
Wanthom
Junior

Odeslat příspěvekod croassant 1. 2. 2009 19:04

Takze routeTraxx je mimo.Venus 5 chipset je podla nazorov zahranicnych odbornikov dobry na navigaciu v aute ale absolutne sa nehodi na geocashing a ma problemy s urcovanim alebo ukladani vysky pri robeni zaznamu...niekde som cital ze odchylka robi az +-45metrov... Pri tom touchtraxxe je zevraj vydrz baterie cca 6 hodin (v priemere, zopar jedincov pisalo 8hod) a pri nejakom dlhsom vylete by bolo dost nezelane keby bateria odisla.
A po dokladnejsom skumani dostupnosti touchtraxxu na slovensku som sa rozhodol pre ten tvoj goTraxx.
dakujem za radu :-)
croassant
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wanthom 1. 2. 2009 19:28

Určite budeš spokojný.
Wanthom
Junior

Odeslat příspěvekod croassant 2. 2. 2009 21:16

tak to je bomba... ]:-< bol by som spokojny ale iba v pripade keby sa dal este objednat >:-( ...tak som zvedavy kedy ho budu mat
Nevies mi poradit kde by sa dal objednat za rozumnu sumu a nemusel by som cakat do bohviedokedy?
dik
croassant
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wanthom 2. 2. 2009 21:27

No ja som kupoval u www.x-computers.sk ale pozerám, že tam je uvedené vypredané... Neviem ti poradiť kde ho a či ešte vôbec niekde ho budú mať...
Wanthom
Junior

Další stránka