G Nüvi 250W

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod c40vip 5. 4. 2009 12:38

V nyní zakoupeném Garminu mám City Nav.Europe NT 2009 [1] ALL - je zaregistrováno - ale hlásí: "Pro tento účet nejsou v současné době k dispozici žádné mapy ke stažení." Je pravda že mohu čekat nejnovější mapu Evropy ke stažení zdarma a jakým způsobem se k tomu dostat ?
A ještě jedno: Čemu odpovídá význam a co se děje v případě že je zaškrtnut = 1.Obraty do protisměru 2.Dálnice 3.Placené silnice 4.Doprava 5.Trajekty 6.Pruhy pro .... 6.Nezpevněné silnice
Děkuji za informaci.
c40vip
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 5. 4. 2009 16:59

ad druhý odstavec:
přes ně jak se to menu jmenuje: "nastavení vyhýbání = vyhýbat se...". tak je tam vyjmenováno, čemu všemu se vyhývat...
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod Romstar 5. 4. 2009 19:34

c40vip píše:V nyní zakoupeném Garminu mám City Nav.Europe NT 2009 [1] ALL - je zaregistrováno - ale hlásí: "Pro tento účet nejsou v současné době k dispozici žádné mapy ke stažení." Je pravda že mohu čekat nejnovější mapu Evropy ke stažení zdarma a jakým způsobem se k tomu dostat ?
A ještě jedno: Čemu odpovídá význam a co se děje v případě že je zaškrtnut = 1.Obraty do protisměru 2.Dálnice 3.Placené silnice 4.Doprava 5.Trajekty 6.Pruhy pro .... 6.Nezpevněné silnice
Děkuji za informaci.

Zdravím, nikdy nezatrhujte mimo dálnice, potom se gps vyhýbá i silnicím 1 třídy.
Jinak mapu máte aktuální v gps je označena jako 2009.11 a pokud v průběhu 60ti dnů vyjde nová mapa tak budete mít k dispozici ke stažení tu novou.
To by měla být pro Vás dobrá zpráva, protože je lepší mít 2009.11 a šanci na novou než mít 2009 a možnost si stáhnout 2009.11. Né? :-)
4- vyhýbat se dopravním komplikacím, doporučuji nezatrhovat. Pokud Vaše gps má RDS- TMC tak vás na komplikaci upozorní symbol na displayi a Vy sám můžete rozhodnout jestli se vyhnete. Ale tato funkce zatím funguje jen ve spojení se CityNavigatorem. Možná už bude fungovat v Atlasu 8.1 který by měl být aktualizovám zřejmě do poloviny roku.
6. U nás nefunguje je to patrně nějaká Americká vymoženost si předplatit pruhy
Neexistuje hloupá otázka, jen hloupá odpověď.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod Romstar 6. 4. 2009 06:22

A pokud tam máte jen mapu 2009 a nenabízí Vám ke stažení 2009.11tak to může být tím, že jste zaregistroval přístroj před prvním použitím, nebo první den použití.
V takovém případě budete muset kontaktovat anglický Garmin, aby Vám stažení umožnili.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod c40vip 6. 4. 2009 10:44

Děkuji "Romstarovi" za odpověď.
Tedy pokud je okénko zatrženo je navigací tato událost zpracovávána,
poku zatrhnu Nezpevněné silnice tak mne to vede i po nezpevněných.
Ještě něco:
Pokud je paměť Garminu plná budu upgradovat na kartu, ale co s tou mapou co je stará
je lepší ji tam nechat ? (Zatím jsem ještě neupgradoval - ale budu.)
Dík
c40vip
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kodýl 6. 4. 2009 11:55

c40vip píše:poku zatrhnu Nezpevněné silnice tak mne to vede i po nezpevněných.

:pozor ŠPATNĚ
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Kodýl
Junior

Odeslat příspěvekod c40vip 6. 4. 2009 14:51

Takže asi naopak. O.K.
Mám teď nový problém.
Stáhnul jsem Atlas Czech 8NT a Adresy CR v1.
Přenesu do Garminu Atlas Czech 8NT a přepsalo mi to původní Topo Czech.
Přenesu do Garminu Adresy CR v1 a přepíše mi to předtím odeslané Atlas Czech 8NT. Ale vždy tam zůstane Atlas Czech 7NT.
Takže mi to vždy přeppsalo Topo Czech a ne Atlas 7NT.
Nejspíš když tam pošlu Topo tak to zase přepíše ty AdresyCR
a nevytvoří se tam další okénko které bych si představoval
asi takto:
1.Atlas 8NT
2.Adresy CR
3.TopoCzech
4.City Nav. Europe

Může se najít rada co s tím aby se utvořila čtyři okénka ?
Děkuji a zde je momentální situace:
Obrázek
c40vip
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Romstar 6. 4. 2009 15:00

Odeslat naráz. TZN. Otevřít Atlas 8- Nástroj mapa- označit- přepnout na Adresy- Nástroj mapa- označit- přepnout na Topo - Nástroj mapa- označit a odeslat najednou. CityNavigator se nepřepíše. Atlas se Vám zřejmě nepřepsal, protože jste poslal mapy do gps a Atlas máte na kartě.
Pokud máte novou gps, tak pokud se zaregistrujete na www.mygarmin.com tak budete mít nárok na CN NT 2009.1, který se potom v gps zobrazí jako 2009.11.
Je ovšem potřeba abyste gps registroval až tak dva dny po prvním zachycení satelitů a projetí gps.
Na tuto aktualizaci máte nárok v rámci záruky na nejnovější mapy.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod c40vip 6. 4. 2009 15:54

Díky za radu "Romstarovi" ale než se do toho pustím mám neustále obavu abych si nezlikvidoval C.Nav.Europe NT2009 protože je v GPS a tam již je málo místa a karta je prakticky volná. Existuje možnost tu Evropu NT2009 přemístit na kartu ? /stáhnout Evropu do MapSource a pokud je na kartě Atlas Czech 7 tak to smáznout a odeslat tam tu Evropu/.
Přepis NT 2009.1 na 2009.11 nechám až se mi podaří akce s přepsáním Atlasu.
Jo - a tu gps jsem registroval asi až po týdnu používání.
Dík
Obrázek
c40vip
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Romstar 6. 4. 2009 16:23

Přes Map Source se nemůže CN smazat. Nechte ho ve vnitřní paměti. Po aktualizaci CN se Vám CN objeví v MS. Až bude paměť plná tak si budete moci část Evropy zaktualizovat v gps a zbytek si kopnete na kartu.
Ale smažte si ve složce voice vše kromě češtiny.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod Kodýl 6. 4. 2009 16:31

Atlas 7 z karty vymaž.
Evropu, tj. gmapprom.img zkopíruj na kartu a přejmenuj na gmapsupp.img, ale na jinou
kartu, na téhle je málo místa.
Gmapsupp.img, co máš v nüvi je Topo, přejmenuj jí na gmapprom1.img.
Pak v MapSource označ Atlas 8 a Adresy, ty pošly do nüvi.
Naposledy upravil Kodýl dne 6. 4. 2009 16:49, celkově upraveno 2
Kodýl
Junior

Odeslat příspěvekod Romstar 6. 4. 2009 16:37

Kodýl píše:Atlas 7 z karty vymaž.
Evropu, tj. gmapprom.img zkopíruj na kartu a přejmenuj na gmapsupp.img, ale na jinou
kartu, na téhle je málo místa.
Gmapsupp.img, co máš v nüvi je Topo, přejmenuj jí na gmapprom1.img.
Pak v MapSource označ Atlas 8 a Adresy, ty pošly do nüvi.

A pokud je CN na kartě půjde aktualizovat? Při stažení 2009.11 uvidí aplikace co má aktualizovat?
A také mi bylo sděleno, že pokud není aspoň část Evropy v gps tak nebude fungovat RDS- TMC.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod Kodýl 6. 4. 2009 16:43

Aha, tak s tím RDS-TMC nevím.
Jinak snad jde při aktualizaci Evropy poslat do nüvi minimum a pak jí z nüvi
vymazat, bude to i rychlejší.
Z MapSource potom poslat na kartu celou Evropu.
Kodýl
Junior

Odeslat příspěvekod c40vip 6. 4. 2009 18:06

To "Kodýl" - dík všem, z původní karty bych Atlas 7 nevymazával ale koupil bych větší EMTEC SD /2GB nebo více ?/a gmapprom.img /1,6 GB/ tam zkopíruji a uvidím zda bude z nové karty fungovat. V tomto typu RDS-TMC nemám.
Promazal jsem VOICE a získal jsem 36MB - ještě je tam TEXT a plno asi zbytečného textu – nevím. Takže až bude nová karta tak na tom zapracuji. Před tím bych se dovolil kontaktovat.

Borci :!: - Dík .
c40vip
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kodýl 6. 4. 2009 18:16

Smazáním textů se moc místa neušetří, přinejmenším nechat ruštinu.
Kdyby jsi se někdy dostal k mapám s azbukou, tak by ti nešlo vyhledávat.
Kdykoli lze přes WebUpdater dohrát jakýkoli hlas i text, ale i tak bych si udělal zálohu.
4GB karta by měla fungovat bez problémů.
Kodýl
Junior

Další stránka