Co je to "turn-by-turn" navigace?

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod piErcE 26. 6. 2009 23:08

Nejak porad nechapu co resis.
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod Ovo 26. 6. 2009 23:38

Jirka se ožral.
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Junior

Odeslat příspěvekod audis 27. 6. 2009 00:23

Akan píše:Na to abych se vrátil zpět tam mám funkci domů. Nikde jsem nenašel slovní spojení "turn-by-turn" ve smyslu navigovat po otočných bodech trasy i když se to zdá být logické. Hlavně mi vadí, že toto slovní spojení bylo zjevně užito k jakémusi tajuplnému naznačování něčeho navíc. Přitom se ztrácí potřeba klást běžné otázky, neboť jsme ve své zvídavosti syceni jaksi jinak. Nádherná ukázka těchto kejklů běží nyní okolo problémů s GA navi. Teď se předveďte skalníci. Jirka alias Akan

nečetl jsem celý thead každé slovo, ale také jsem v souvislosti s iphonem zaznamenal ččasto tento pojem. nějak mě nevzrušuje. víme, co a ak gps slouží.

že by medyjální masáž?

PS: co je to almanach gps? jak stahne pozice gsm, když nemá sim?
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 27. 6. 2009 10:48

iphone musi mit vzdycky navrch. holt tim proste zduraznujou, ze maj konecne prvni navigaci, ktera routuje. pokusu o navigaci na iphone uz bylo vic, ale nektere (z pohledu bezneho uzivatele ty zasadni) funkcnosti proste chybely.

http://www.rydval.cz/phprs/view.php?cis ... 2005110301 (informace na tema, co je almanach)

no, a-gps ve spojeni se stazenim almanachu pres datove spojeni se spojuje s mobilnimi telefony
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod Akan 27. 6. 2009 12:56

Dík. Tomu taky rozumím. Jirka alias Akan
Akan
Junior

Odeslat příspěvekod Ovo 27. 6. 2009 16:05

piErcE píše:....
http://www.rydval.cz/phprs/view.php?cis ... 2005110301 (informace na tema, co je almanach)

no, a-gps ve spojeni se stazenim almanachu pres datove spojeni se spojuje s mobilnimi telefony

To je hezký link. Dozvěděl jsem se tam (a nevěděl jsem), že agps přijímá kolerátory (tedy ke korekci už nepotřebuje egnos).
Ovo
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 27. 6. 2009 16:28

no, ale to si myslim, ze s agps moc nesouvisi. agps je jen "obnecne" oznaceni neceho, jak pomoci gps s uvodni lokalizaci (na urovni oznaceni "vznetovy" a "zazehovy" motor). a technicka realizace, jak uz to pak probiha, je pak na vyrobci cipsetu a telefonu. nekdo tam bude cpat informace o btsk-ach, nekdo jinej zase almanach, nekdo oboji atd atd...
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod Ovo 27. 6. 2009 18:02

Určitě, prostě něco, co pomůže, jak může. A dost možná to bude ještě víc, koneckonců takto lze i routovat bez mapy.
S tou informací o BTS jsem to ale pochopil obráceně - že poloha určená podle BTS je použita právě na zasílání aktuální opravy pozice.
Ovo
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 27. 6. 2009 18:25

S tou informací o BTS jsem to ale pochopil obráceně - že poloha určená podle BTS je použita právě na zasílání aktuální opravy pozice.

nepochopil jsem, co tim myslite :)
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod Ovo 27. 6. 2009 18:42

Já z toho odvozuji (ale prosím netvrdím), že zatímco satelit EGNOS musí neustále vysílat korekční data od všech pozemních měřících stanic, tak při použití a-gps lze zasílat jen jeden konkrétní údaj podle polohy z BTS, který může být i přesnější.
Abych nedramatizoval, ta korekce je tak dva metry.
Zase tedy jenom asistence, která by šla udělat i jinak.
Ovo
Junior

Odeslat příspěvekod Akan 30. 6. 2009 21:59

Nokia na svém novém modelu s A-GPS ukazuje obnovu dat po každých cca 500 m. To nemůže být "almanach" ani "QuickFix" ani jiný údaj o "souhvězdí". Musí to být poloha z jiného zdroje, tedy z buněk mobilní sítě, kterou se zřejmě zálohuje vypadávání nebo interference signálu GPS. Jinak to nedává smysl. Starý Had
Akan
Junior

Odeslat příspěvekod Ovo 30. 6. 2009 23:14

Já myslím, že to klidně může být almanach.
Určováním polohy pomocí zpoždění signálu GSM dosáhnete přesnosti tak 500m, pokud obsluhující buňky nemají samy o sobě menší pokrytí (a to se vám stane jen v hustě pokryté oblasti velkého města). Podle toho navigovat rozhodně nelze.
Ovo
Junior

Odeslat příspěvekod Akan 1. 7. 2009 06:10

Použitím dvou buněk a to je zřejmě služba pro zaměřování polohy pro policii, záchranáře a živou navigaci se dosahuje stejných nebo srovnatelných vlastností jako mají letecké DME (tedy časoměrně dálkoměrné navigace) o které je opřeno celé civilní letectví. Starý Had
P.S.
Tyto úvahy jsou vcelku vyvolané špatnou informovaností veřejnosti o skutečném stavu techniky a technologie. Firmy si vážou (nikoli váží) lidi na sebe doslova klientelistickým způsobem a to je až nechutné.
Akan
Junior

Odeslat příspěvekod Ovo 1. 7. 2009 09:13

S tím prvním odstavcem se dá s výhradou souhlasit. DME má nejlepší dosažitelnou přesnost 185m.
Druhému odstavci popravdě nerozumím.
Ovo
Junior

Odeslat příspěvekod Akan 1. 7. 2009 13:10

Vodafon pro TT Live zajišťuje časoměrně - dálkoměrnou službu zaměřování k indikaci hromadění vozidel v kolonách. Služba zaznamenává shromáždění několika stojících nebo pomalu jedoucích vozidel. Do 200 m se vejde asi 5 až 8 vozidel. To odpovídá.
Podruhé:
Druhým odstavcem říkám, že informace o fungování systémů Navi GPS, šíření map, SW/FW, podpory, a dalších produktů je využíváno nejenom k závislosti na původci a servisu, ale i na určité skupině lidí, kteří se jak říkám drží blíže stolu. Situace je však již tak propletená a neúnosná, že se systém při sebemenší vadě hroutí. To bylo letos k vidění. Podobnou situaci jsem zažil při zavádění nádobí Zepter, kosmetiky Avon a dalších. V USA je tato závislost na firmě vázána i do církví, kam se odvádí desátek. Garmin má všechny znaky takto sekularizované skupiny ergo sekty. To je můj poznatek o fungování komunity GPS Navi.
Dále:
Při objevení se nového zájemce se na něj vrhají mezi normálními účastníky fóra pod rouškou pomoci snad prodejci nebo jejich asistenti a vnadí jej na svůj produkt. Situace je někdy až trapná. Produkt je zákazníkovi nabízen oslepující a neuspořádanou snůškou podrobností, které on není schopen vstřebat a rozhoduje se nikoli podle své potřeby nebo nátury ale podle tlaku. Dobré informace a příručky o konkrétních produktech neexistují. To jsou znaky "blešího" trhu.
Starý Had
Akan
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka