AKTUALIZACE

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod alunna 8. 7. 2009 12:45

30.denni záruka nových map mi konči 30.8.09. mám aktu. využít už nyni nebo radeji počkat. DÁ se předpokládat kdy vyjdou nove mapy? Zařizeni mi nabízí mapy 8,30... DÍKY ZA ODPOĚDI.
alunna
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p.jirasek 8. 7. 2009 13:01

:shock: :pozor :-P K dnešnímu datu (8.7.) nemůže být konec termínu 30denní aktualizace 30.8. :hm To je 54 dní, nikoliv 30. :pozor
A pokud to je k 30.7. - mohlo by se něco urodit, ale je to sázka do loterie.
TomTom GO 930T; Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3 + Sygic (dříve také TT5 a TT6 na PDA, iGo, SmartMaps, krátce BeOnRoad, TT One XL, TT GO 730T)
p.jirasek
Junior

Odeslat příspěvekod alunna 8. 7. 2009 13:16

Omlouvám se ano 30.7 09!
alunna
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Oyster 26. 7. 2009 10:00

K záruce nových map vlastní zkušenost ze včerejška.
Mám TomTom GO 930 T, na které byly z výroby nahrány mapy: 1) Západní a střední Evropy; 2) Severní Ameriky. Obě ve verzích 80*, pokud se nemýlím. Určitě ale ne verze 830*.

Před instalací jsem se bohužel podíval na odpovědi na FAQ v technické podpoře, které mne spolu s tím, co ukazoval TT Home před stahováním první mapy, lehce zmátlo.

V odpovědích se k tomuto tématu uvádělo, že bezplatně lze stáhnout pouze JEDNU mapu.
Navíc i když jsem šel přes volbu zajišťující update nové mapy v rámci "Záruky nové mapy", ukázal mi TT Home před začátkem stahování u mapy č. 1) a 2) CENU.

Risknul jsem to a nainstaloval tedy pouze mapu č.1). Když se konečně stáhla celá, provedl jsem zálohu po updatu a přihrál předem nahrané radary, zkusil jsem ze zájmu znovu volbu update map v rámci "Záruky nové mapy". Tentokrát se už TT Home choval správně a nabídl mi update i mapy Severní Ameriky. Navíc už u ní nebyla uvedena žádná cena.

Závěr:
1) Pokud nemáte opravdu dobré připojení k Internetu (lépe pevnou linkou), je stahování nemožné, resp. velmi pomalé. V tomto směru tabulka v časy stahování v rámci sekce technické podpory na webu TomTom bohužel nelže. :-(
2) V rámci "Záruky nových map" máte do 30 dnů nárok si aktualizovat PRÁVĚ JEDNOU, ale zato VŠECHNY mapy, které jsou na navigaci nainstalované z výroby. Nenechte se překvapit údajem o ceně, tento update je opravdu zdarma. Nebo alespoň zatím mi z konta nic neodečetli (z obchodu na jejich webu jsem si už objednal nabíječku do auta pro zástavbu pod palubní desku a platil kartou, takže pro mé zmíněné obavy). :-)
3) 25.7. odpoledne nabízel web aktualizaci na mapy verze 830*.
ŠKODA Fabia II Combi 1.4 16V Ambiente
TomTom GO 930 Traffic
Nokia E51
Oyster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pavel2005 21. 10. 2009 16:07

Já mám trochu jiný problém s aktualizací. Koupil jsem TomTom XL regional s mapama v8.25. Nainstaloval jsem nenovější TTHome a spustil "Využít záruku nejnovějších map". TTHome mi ohlásil že pro moje zařízení je dostupná aktuální mapa a že si ji mám stáhnout kliknutím na "Stáhnout ihned" nebo tak něco. Tak kliknu a objeví se nabídka mapy v 8.35 (je to ta správná i velikost sedí) jenže pod touto nabídkou je červeně napsáno že tuto mapu nelze instalovat protože není kompatibilní s mým TT :shock: To nechápu, nejdřím mi to nabídne novou mapu ať si ji stáhnu a pak mi to řekne v druhým kroku že to není kompatibilní? :hm Dělám neco špatně? Prolezl jsem nápovědu Tomtomu i diskuzní fóra ale odpověď jsem nenašel. Nevíte někdo co s tím? Nerad bych prošvihnul těch 30 dní... kvůli nějaké blbůstce...
Pavel2005
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kuk sem 21. 10. 2009 17:39

Ceské Telefonní císlo Provozní hodiny
Ceská republika +420 23 90 00 491 pondelí-pátek 09:00 to 16:00 CET

Podpora TomTom
kuk sem
Junior

Odeslat příspěvekod Pavel2005 22. 10. 2009 07:37

Budu tam muset brnknout... (díky) zkusil jsem svůj dotaz tady abych se ujistil že nedělám něco špatně a nění to nějaká maličkost nebo nepochopení z mojí strany jinak v příloze jsou dva výřezy ze screenshotů - první jak mi TThome hlásí že nová mapa je dostupná a druhý jak to hlásí že to nemohu instalovat. ..nebo je snad nutné nejprve starou mapu z TT "ručně" odstranit a uvolnit místo a pak teprve dát novou?!.... to snad né, takovej "handmade" to snad není ne?
Přílohy
TThome.jpg
TThome.jpg (40.87 ) Zobrazeno 2908 krát
Pavel2005
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pavel2005 8. 12. 2009 09:08

Tak pokud máte někdo problém viz. příspěvek výše je nutné kontaktovat podporu. Dle podpory se jedná o častou chybu (na straně Tomtomu) kdy je špatně identifikováno koncové zařízení. Podpora měla příjemné vystupování ale bylo nutné zasílat spoustu ověřovacích dokumentů, vše trvalo několik dní a výsledkem je, že mi byla nabídnuta mapa která je sice novější ale má menší rozsah než moje původní mapa (i když je fakt že chybí jen "nezajímavé země"). Podpora mi podala vysvětlení že pro moje zařízení není nová mapa k dipozici (i když mi to TThome hlásí) ale přesto mi jako náhradu poskytnuli novou mapu ale s menším rozsahem. Teď ale vyšla nová aktualizace té mé původní rozsáhlejší mapy a moje 30denní aktualiza je už v čoudu... tak nevím jestli mám být vlastně spokojený nebo našvaný... pocity smíšené.
Pavel2005
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vega60 21. 1. 2010 19:48

Než jsem si stačil po dovolené zjistit co je to vlastně záruka nejnovějších map, tak tato vypršela, při prodeji by měl být s tímto ustanovením zákazník neznalý problematiky prokazatelně srozuměn. Takže hned potom to zjištění jsem na Tom Tom zanevřel, proč není záruka nejnovějších map alespoň 6měsíců od zakoupení? Po tomto již nechci kupovat nic od TomTom, připadal bych si jako napálený hlupáček.
Vega60
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 24. 1. 2010 14:28

Skoda ze k tomu takhle pristupujes ale je to tve rozhodnuti.Symboly "zaruka nejnovejsich map" na krabicih je,nicmene se tam nepise ze na ni mas jen 30dnu po prvnim nalezeni GPS nebo pripojeni k PC.
Aby jsi toto zjistli,tak staci navstivit web vyrobce tam je to podrobne popsano stejne jako spousta dalsich veci a hlavne by te o tom spraven mel informovat samotny prodejce.Ve specializovane prodejne by to byla urcite prvni vec kterou by ti rekli.
Kdyz to zjednodusim,pokud se krabice s TomTomem vali na sklade a nebyla dosud pouzita,nevadi to,ale jakmile navigaci poprve pouzijes nebo pripojis k PC pres tomTom Home zacina bezet.V manualu o tom bvude jiste zminka,web jsi mohl navstivit take tak z toho vyrobce nevin.Navic mesic je pomerne dlouha doba ne?
Kdyz uz jsi takhle dopadl,samozrejme je zpusob jak mapu zdarma ziskat,prvni je zavolat na tech. podporu vyrobce,rict jim jaky mas problem a pokud nebyla aktualizace dosud uplatnena,myslim ze by ti mohli pomoci.Druhy zpusob neni moc cisty a znamena mapu nekde stahnout a po patricne uprave ji nahrat do navigace.Odkazy davat nebudu ja to nepotrebuji mam free aktualizaci na v840 uspesne za sebou,kde hledat jiste vis.
Cheetah007