K záruce nových map vlastní zkušenost ze včerejška.
Mám TomTom GO 930 T, na které byly z výroby nahrány mapy: 1) Západní a střední Evropy; 2) Severní Ameriky. Obě ve verzích 80*, pokud se nemýlím. Určitě ale ne verze 830*.
Před instalací jsem se bohužel podíval na odpovědi na FAQ v technické podpoře, které mne spolu s tím, co ukazoval TT Home před stahováním první mapy, lehce zmátlo.
V odpovědích se k tomuto tématu uvádělo, že bezplatně lze stáhnout pouze JEDNU mapu.
Navíc i když jsem šel přes volbu zajišťující update nové mapy v rámci "Záruky nové mapy", ukázal mi TT Home před začátkem stahování u mapy č. 1) a 2) CENU.
Risknul jsem to a nainstaloval tedy pouze mapu č.1). Když se konečně stáhla celá, provedl jsem zálohu po updatu a přihrál předem nahrané radary, zkusil jsem ze zájmu znovu volbu update map v rámci "Záruky nové mapy". Tentokrát se už TT Home choval správně a nabídl mi update i mapy Severní Ameriky. Navíc už u ní nebyla uvedena žádná cena.
Závěr:
1) Pokud nemáte opravdu dobré připojení k Internetu (lépe pevnou linkou), je stahování nemožné, resp. velmi pomalé. V tomto směru tabulka v časy stahování v rámci sekce technické podpory na webu TomTom bohužel nelže.
2) V rámci "Záruky nových map" máte do 30 dnů nárok si aktualizovat PRÁVĚ JEDNOU, ale zato VŠECHNY mapy, které jsou na navigaci nainstalované z výroby. Nenechte se překvapit údajem o ceně, tento update je opravdu zdarma. Nebo alespoň zatím mi z konta nic neodečetli (z obchodu na jejich webu jsem si už objednal nabíječku do auta pro zástavbu pod palubní desku a platil kartou, takže pro mé zmíněné obavy).

3) 25.7. odpoledne nabízel web aktualizaci na mapy verze 830*.