Zkušenosti s navi Garmin na zahr. dovolené k moři

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod JaKot 19. 7. 2009 15:18

Chystáme se začátkem září na dvanáctidenní dovolenou do Řecka. Cestu chci absolvovat autem, abych s ohledem na termín dovolené a na případné vrtochy počasí byl po celou dobu mobilní a mohl tak v případě nepříznivého počasí cestovat za krásami Řecka.
Mám v Garmin Nuvi 760T nainstalovánu poslední verzi evropské mapy CN Europe NT 2010.10 (kromě Atlasu 8NT a Adres CR v1), nic více.
Máte někdo zkušenosti s některou navigací Garmin při navigování z ČR, přes Slovensko, Maďarsko, Srbsko a Makedonii do Řecka? Nebo alespoň z nějaké podobné cesty? Zajímají mně zkušenosti s uvedenou mapou CN Europe NT 2010.10. Děkuji.
Chovej se k druhým tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě
JaKot
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 19. 7. 2009 22:35

k tomu garminu .. cesko, slovensko, madarsko budou ok. srbsko a makedonie - tam je to jen o prujezdni mape par nejdulezitejsich silnic. recko je zmapovane korektne a navigace na tom bude nekde mezi ceskem a zapadni evropou.
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod BoZK 14. 8. 2009 09:42

Jak je na tom Bulharsko, specielně Burgas a okoli, Slunečné pobřeží? Děkuji
BoZK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 14. 8. 2009 10:01

tak Burgas par hlavnich tahu a sem tam nejaka ulicka aby se nereklo ;-)
Navigace - všechny
PC - 5200+,m2n-sli,4g,460gtx a dalši
wagen - dfensovo vysnena doslova
warhead_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Honza_LT 15. 8. 2009 10:36

Přídávám pár postřehů z druhého konce Evropy .... najezdil jsem minulý měsíc s CNAV2010.1 cca 3tis. km po Francii. Tak nějak jsem očekávál, že mapy budou kvalitnější než v ČR, což se mi krutě nepotvrdilo.
To že na mnoha komunikacích nejsou zakresleny kruhové objezdy bych asi ještě pochopil (evidentn vystavěny již před lety), ale že chybí poměrně dost místních komunikací, tím nemyslím nějaké prašné cesty, ale solidní asfaltové komunikace, mne už docela překvapilo.
Jiná situace nastala, když mě navigace tvrdošijně vedla po komunikaci, která již několik let neexistuje a je přeložena jinam.
Většina z nás si stěžuje na aktuálnost map v ČR, ale po zkušenostech z FR musím říct, že v orig. mapách máme silniční síť daleko kvalitněji pokrytou.
Honza_LT
Junior

Odeslat příspěvekod -0_0- 17. 8. 2009 10:06

->Honza_LT: Řekl bych, že problém ohledně Francie bude v dodavateli mapových podkladů. Mám TomToma na PDA a během letošní dovolené ve Francii jsem zažil spoustu překvapení - kruhové objezdy chybějící v navigaci (přitom zcela evidentně postavené před delší dobou) apod. - jak popisujete. Jednou jsem se uprostřed polí dozvěděl, že mám odbočit vpravo - na cestu, která tam nikdy nebyla. :-)
-0_0-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jendam 21. 8. 2009 19:37

I já přidám pár postřehů, mám nuvi 760T a s mapou CNNT 2010.10 jsem ujel cca 2200km ČR - Rakousko - Itálie, navigace navigovala bez problémů a cestování po Itálii zvládala naprosto perfektně, navedla nás přesně tam kam měla.
jendam
Kolemjdoucí