Vyskytl se mi problém s navigací Garmin Etrex Vista HCx. V ní mapy Topo 3 Pro a Atlas 8. Mám nastaveno záznam prošlé trasy na kartu. Normálně jsem přijela z výletu - stáhnu z karty .gpx soubor a chci ho zobrazit na mapě - Google Earth tak jak to dělám vždy. Jenže půlka bodů z trasy byla naprosto mimo cesty, kde jsem jela - mimo myslím třeba 100 metrů vedle silnice třeba v poli. Další mě třeba ukázalo o 2 ulice dál než jsem ve skutečnosti jela. Prakticky jako ukázka trasy naprosto nepoužitelné. Nechápu kde a co se mohlo stát, že půlka trasy různě namátkově během těch 3 hodin je špatně zobrazeno. Vždycky mi to ukazovalo přesně s odchylkou maximálně pár metrů. Nastavení mám pořád stejné - nic jsem nikde neměnila. Jediná změna je upgrade na novější mapy z map Topo 2 a Atlas 7.
Napadlo mě, jestli to nemůže být málo fixnutých satelitů, ale kdykoliv jsem se během toho podívala, tak bylo vždy fixnuto tak 9 - 10 satelitů a v této lokalitě jsem nikdy neměla problém s příjmem signálu.
Nejdříve jsem vinu dávala mapě Google Earth, ale takto se to prostě zobrazuje všude - zkoušela jsem i v Mapsource.
Chápu to tak, že pokud by byla chyba někde v upgradu na Topo3 tak na záznam bodů z trasy a následné prohlížení v Google Earth to přeci nemůže mít vliv - na body, neboli souřadnice přeci nemůže mít vliv třeba i nějak blbě zkalibrovaná mapa když si to prohlížím na nezávislé mapě - nebo se pletu?
Tak co může být špatně? Nemá někdo nějaký návrh? Stalo se Vám někdy něco podobného?
Díky za jakékoliv rady.