GPSmap 60CSx v autě

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod -0_0- 31. 8. 2009 17:11

Ahoj,
zdravím všechny s následujícím dotazem: Vím, že jde o turistickou navigaci a tudíž použití jako navigace v autě je pouze okrajová záležitost. Na druhou stranu to funkci pro auto má a tak bych se rád dostal k alespoň nějaké použitelnosti. Jaké nastavení používáte pro navigaci v autě, aby GPS-ka nenavigovala přes kdejaké Kotěhůlky?
tento víkend jsem najel kolem 900 km na Moravu a zpět a docela se naztekal. Navigace byla schopna navrhnout odbočení z hlavní silnice a pak, pomocí dvou odbočení doleva, opět návrat na tutéž hlavní a pokračování dále ve směru. :-\ Jako nejpoužitelnější předvolba mi připadlo nastavení "Nákladní auto", kdy jsou alespoň ignorovány ty nejmenší okresky.
Díky za typy - nastavení jsou tam mraky. Jinak jsem s navigací velmi spokojen - používam na rogalo a tam paráda. Jen ty silnice, jen ty silnice... :eh
-0_0-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod piErcE 31. 8. 2009 19:02

nastavte si normalni auto. nejrychlejsi trasu. nedavat "vyhybat se dalnicim".
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod nuvi_joe 31. 8. 2009 20:29

Pokud měl tazatel na mysli toto:
http://album.volny.cz/jobro/view.php?al ... page=0#img
tak žádná změna nastavení to nevyřeší - je to "vlastnost" českých map Atlas Czech a TOPO czech. U těchto map se to projevuje i během plánování v MapSource.
CityNavigator 2010.1 to nedělá.

Vysvětlení k obrázku: přijíždíme zprava po silnici č. 475, trasa mine křižovatku (je na ní kurzor) a protáhne se po vedlejších komunikacích a za křižovatkou se napojí zpět na hlavní (475).
Nepomáhá ani vložení pomocného bodu do křižovatky - je učiněn obrat do protisměru a hajdy na vedlejší...
To je příklad z mnoha náhodně zjištěných podivných tras.
nuvi_joe
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 31. 8. 2009 21:07

tak tohle netusim :) atlas ani topo jsem k navigaci nikdy nepouzival :)
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod -0_0- 1. 9. 2009 10:59

->nuvi_joe: Ano, v podstatě to dopovídá tomu, co se přihodilo mně - svedlo mne to z trasy vpravo, abych byl naveden zpět hned následující ulicí (objel jsem blok domů).
Ještě že alespoň TomTom mi tohle nedělá. Jenže kdo by se s ním tahal, když už mám jednu navigaci s sebou. Asi to tedy budu muset řešit ignorováním takového úletu. Škoda. Doufal jsem, že to půjde nějak vyladit.
-0_0-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rubic 1. 9. 2009 15:14

->nuvi_joe: Děkuji za hezký příklad chyby v mapě Atlas Czech 8. Když o ní víme, je to k pobavení. V cizím velkém městě po pěti obratech ztratíš orientační smysl a jseš rád, že tě navigace dovede do cíle. Až dodatečně s mapou v ruce zjistíš, že by to šlo i jednodušeji. K tvému příkladu, 4 pomocné body to zpraví. A že tam tvůrci mapy udělali chybu? Podívej se na dílo silničářů.
http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... 05681&z=18
Garmin Nüvi 765T Lifetime, CN Europe NT 2020.20_ 3D, CN_Europe_NT_2020.20, Atlas_Czech_2012_NT_3D budovy, Adresy_CR_v2, Garmin_Express v7.5.0.0
Rubic
Junior