Souhlasím s audis, na navigování do neznámých destinací to zatrím moc použitelné není (chybí data o komunikacích) a nejspíš ještě dlouho nebude. Podle mého je tento produkt směřován spíše na uživatele, kteří potřebují dojet někam rychle, ale cestu víceméně znají, a navigační funkce je zatím stále "něco navíc". Celý koncept je postaven na tom, že to používá co nejvíce lidí a systém má reálná data z provozu, potom může dát informaci o stavu provozu a navrhnout skutečně nejrychlejší trasu. Osobně vlezu do auta, zapnu waze a už se o něj moc nestarám, když vylezu z auta, tak waze zase vypnu - tím se aspoň vytvářejí data o provozu a u neprojetých komunikací se doplňuje silniční síť. Při jízdě v Praze to již ale občas smysl má, protože je tu několik uživatelů a i silniční síť je docela dobrá, takže může člověk zkontrolovat, zda někdo nejel před ním a nedal nějakou hlášku o problémech - už to tak bylo i použito a nejen mnou

. Vyhodnocování reálných rychlostí a možnosti hlášení problémů jsou největší devizou tohoto konceptu. Největším problémem zatím jsou:
- chybějící silniční síť
- chybějící data o reálném provozu
(oba problémy odstraní právě co největší užíváním, ale je to takové motání se v kruhu neboť bez slušné silniční sítě to nebude moc lidí používat , spíše jen nadšenci jako např. já

)
- lokalizace a podpora diakritiky
- přehlednost obrazovky (čím větší display tím lépe)
- nestabilita klienta
Z dosavadních zkušenností to vypadá, že pro Waze jsou nejvhodnější iPhony a možná i Androidy. Na Symbianu to běhá slušně nepřišel jsem ale na to, jak třeba připojit k reportu foto, což se občas hodí a na jiných platformách to evidentně chodí. Navíc symbian má tu výhodu, že podporuje multitasking, takže mi může při jízdě běžet klasická navigace i Waze. Podle reakcí ná fóru waze je klient pro WM snad zatím nejhorší ze všech.
To co píše audis o problémech s načítáním map on-line jsem nějak nezaznamenal. Fakt je ten, že systém asi z důvodu šetření přenosu dat nenačítá data o aktuální silniční síti průběžně, takže občas člověk jede "po prázdné ploše", i když silnice v systému už zavedena je. To řeší fígl spočívající ve vyhledání nějaké adresy a její zobrazení na display - v tomto případě dojde k aktualizaci silniční sítě. Tento postup dokonce radí přímo autoři projektu. Osobně to dělám tak, že když se někam chystám (jako třeba dnes do Hradce K.) připojím se doma či v práci do Waze a dám vyhledávání cílového místa, tím si zaktualizuji data v klidu před cestou. Optimální to ale určitě není.
Jinak na fóru waze je spuštěna i česká větev, takže v případě potřeby je možno se vyjadřovat i tam. V ČR jsem zatím našel jen cca 15 lidí co to s Waze zkusili, nedivím se audis, že zklamaně odchází. Momentálně prožívá waze v Evropě největší boom v Itálii, kde se Waze objevil na AppleStore a italové se do něj úplně zbláznili.