Garmin 1490T

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jíva 15. 10. 2010 08:21

1) Jakmile uvidím nečekanou překážku v pokračování podle navi, vrátím se na hlavní stránku v navi a vlevo dole mám ikonu <-> Objížďka. Zvolím a pokračuji podle nového navádění.

2) Jen CN Europe.

3) Lze používat určitě více map (o tebou uvedené jsem se nezajímal), já mám jen tu Europu a stačí mi to.

Edit: jak vidím, tak pozdě... :-D
Garmin Nuvi 1490LMT + nüMaps Lifetime™ Europe 2013.10
jíva
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 15. 10. 2010 09:20

Mapy se daji pouzit jakekoli od Garminu a smysl si kazdy musi najit sam ;-)
Navigace - všechny
PC - 5200+,m2n-sli,4g,460gtx a dalši
wagen - dfensovo vysnena doslova
warhead_cz
Junior

Odeslat příspěvekod -czlukas- 27. 10. 2010 21:25

Tak jsem si tu 1490ku nakonec pořídil :-)
...ale jelikož jsem si nekoupil kartu v domění že "4GB je přece kvanta místa" :-) se mi teď nevejde o asi 20 MB TOP Czech + Adresy ČR. V navigaci jsem našel v adresáři Voice spoustu jazyků, které asi nikdy nepoužiju (třeba španělštinu, apod.), tak mě láká to smazat (ke každému je jeden soubor *.sum a jedem *.vpm). Můžu? Nebo mám radši počkat na kartu? :-)

Díky,
Lukas
-czlukas-
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 28. 10. 2010 00:06

klidne smazat.
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod -czlukas- 28. 10. 2010 11:33

Díky! :-)

Jde nějak dostat CityNavigator Europe, co je v navigaci do MapSource? Když dám v MapSource "Přijmout ze zařízení" a zaškrtnu i mapy, tak se CityNavigator Europe nestáhne :-(

Lukáš
-czlukas-
Junior

Odeslat příspěvekod Romstar 28. 10. 2010 13:41

Zdravím, vytvořte si účet na http://www.mygarmin.com a zaregistrujte svou gps.
Bude Vám nabídnuta ke stažení nová mapa 2011.20.
Zvolte instalaci do gps i do pc a po aktualizaci se Vám mapa zapíše do Map source.
Neexistuje hloupá otázka, jen hloupá odpověď.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod -czlukas- 28. 10. 2010 16:05

Aha - díky. Mapy v navigaci jsem už aktualizoval, ale neměl jsem v té době nainstalovaný MapSource :-)
-czlukas-
Junior

Odeslat příspěvekod cosmicboy 31. 10. 2010 08:03

Nějak mi nejde do hlavy, že máš interní pamět 4 GB plnou. Kolega tuto navigaci má - v ní CNE, Topo, Atlas a Adresy a pořád místo zbývá. Jinak mazání řečí asi není problém, já bych spíš volil metodu nenainstalování map zemí, kam v nejbližší době nemířím (třeba Skandinávie).
cosmicboy
Junior

Odeslat příspěvekod -czlukas- 31. 10. 2010 13:19

Taky mi to přijde divný. Asi největší soubor, co v navigaci je, je /System/gmapprom.img, který má 1,9 GB. Pak adresář /system/Jcv/, kde jsou dva soubory, které mají každý přibližně 450 MB. A pak adresář /Voice/, kde jsou uloženy ty hlášky, který má 390 MB...

Lukáš
-czlukas-
Junior

Odeslat příspěvekod puzzle1000 8. 11. 2010 23:11

7 ) Koukal jsem, že třeba na czc.cz jí maj za dobrou cenu - je na místě se obávat u takhle velkého prodejce, že registrační čísla na aktualizace map budou "použitá"?- Na to Vám musí odpovědět obchod, může se Vám stát, že gps není z oficiálního zdroje a balení nebude obsahovat Topo, Atlas, Adresy.

MOJE ZKUŠENOST. Koupil jsem si Garmin 1490T 5.11.10 v CzC a krabice je zabalená a přelepená 2 speciálními samolepkami společnosti GARMIN na kterých je napsáno"Při porušení samolepek zkontrolujte obsah krabice"....
samolepky nebyly porušeny tak jsem zboží přebral. Kód na Czech Topo je zevnitř nalepen na krabici a Lifetime kód je v "nedobytné :o)" tvrdé obálce v krabici, která se musí vyloženě roztrhnout. Navigace je 100 % (samolepka jen v českém jazyce) pro český trh a obsahuje to co má. Akorád tam mají napsáno na netu, že je 4,3 ale pravda je 5 palců.
puzzle1000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Romstar 9. 11. 2010 08:19

-czlukas- píše:Taky mi to přijde divný. Asi největší soubor, co v navigaci je, je /System/gmapprom.img, který má 1,9 GB. Pak adresář /system/Jcv/, kde jsou dva soubory, které mají každý přibližně 450 MB. A pak adresář /Voice/, kde jsou uloženy ty hlášky, který má 390 MB...

Lukáš

Zdravím, pokud si dobře pamatuji tak ve složce JCV má být jen jeden soubor.
Vypadá to, že jeden je chybný a při aktualizaci se nepřepsal. Myslím, že Vám nefunguje Náhled křižovatky.
Stalo se mi to také jednou u 765tky, chce to zjistit který je chybný a ten smazat.
Neexistuje hloupá otázka, jen hloupá odpověď.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod -czlukas- 12. 11. 2010 23:13

Romstar píše:Zdravím, pokud si dobře pamatuji tak ve složce JCV má být jen jeden soubor.
Vypadá to, že jeden je chybný a při aktualizaci se nepřepsal. Myslím, že Vám nefunguje Náhled křižovatky.
Stalo se mi to také jednou u 765tky, chce to zjistit který je chybný a ten smazat.

Je to tak, tak jsem smazal ten starší, navigace funguje pořád stejně dobře a mám víc místa. Díky! :-)
-czlukas-
Junior

Odeslat příspěvekod jíva 25. 11. 2010 11:03

Garmin Nuvi 1490LMT + nüMaps Lifetime™ Europe 2013.10
jíva
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 1. 12. 2010 10:31

Varianta 1490T pro chudé nebo sw piráty... :D
http://www.barbone.cz/?stiid=114723&str ... PO%20Czech
nebo třeba pro ty co nikdy nevyjedou ven... :D
A omyl je to verze 1410.
anonymni

Odeslat příspěvekod sob007 6. 1. 2011 18:51

Dobrý den.
Vlastním tuto navigaci již delší dobu a trápí mě jeden celkem velkej problem.
V nastaveni vypočtu trasy mam zadáno rychleji a dost často se stane že jedu podle navigace pořádn po hlavní a najednou mě zatáhne na nějakou rozbitou vedlejší cestu snad 3třídy která se stejně napojí pak na tu hlavní nebo mě dovede do stejnýho cíle jako kdybych jel po hlavní stalo se mi to už i v rakousku někdy to chce dokonce odbočit na cyklostezku nebo most pro pěší přitom když pokračuju furt třeba po hlavní tak jak se přepočte trasa tak mě to ukáže že do cíle dorazím ve stejnou dobu jak kdybych odbočil. Přijde mi jak kdyby špatně vyhodnocovaly ty mapy přitom jsou aktuální dělalo to i u předchozích map. Nebo to je obecně problém u všech těhle navigací používal jsem dříve igo a nikdy se mě nic podobnýho nestalo.
sob007
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka