Zálohování navigace

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod -czlukas- 12. 11. 2010 23:31

Jen pro jistotu bych se chtěl zeptat - k záloze navigace stačí zkopírovat celý obsah disku, který vidím například v Total commanderu (včetně "skrytých" položek)? A při případných potížích to pak překlopit zpáty do navigace?

Díky,
Lukáš
-czlukas-
Junior

Odeslat příspěvekod chip.cz 15. 11. 2010 19:19

Ano zkopíruj si soubory GPS pro jistotu, že by jsi nějaký omylem vymazal. Ale myslet si: zformátuji obsah GPS, nahraji zálohu a mám hotovo, tak na to pozor to není tak jednoduché. Přečti si o tom něco na fórech s GPS tematikou. Třeba zde-----Nebo zde
Formátování a různé kejkle s OS GPS nedoporučuji !!!
Garmin nuvi 200, Xiaomi redmi 2
chip.cz
Junior

Odeslat příspěvekod -czlukas- 15. 11. 2010 20:42

Tak jsem to komplet zálohoval a budu doufat, že se nic nestane :-) Díky!
-czlukas-
Junior

Odeslat příspěvekod shevy 16. 11. 2010 02:17

u strsich modelu napr germin byl videt kazdy soubor ale u novych rad uz musis v pc mit zobrazeni skrytych souboru...a az pak bych dal kopirovat...sam uvidis jestli to bude vetsi...ale tak to je...jinak se ti muze stat ze zkopirujes jen neco a kdyz budes chit obnovit ze zalohy nebude ti navi fun govat tak POZOR

jinak co se tyka formatovani...u strsich modelu jsem to udelal nekolikrat a vse v poradku....ale dnes vlastne nevim proc formatovat...teda kdyz se v tom nebudes az moc hrabat...neni duvod...
shevy
Junior

Odeslat příspěvekod chip.cz 16. 11. 2010 13:38

shevy píše:jinak co se tyka formatovani...u strsich modelu jsem to udelal nekolikrat a vse v poradku....ale dnes vlastne nevim proc formatovat...teda kdyz se v tom nebudes az moc hrabat...neni duvod...

Dost uživatelů po formátování mělo problémy, viz předešlé odkazy. GPS není přehrávač MP3 a proto nedoporučuji formátovat. Je zajímavé, že PC nikoho nenapadne jen tak zformátovat. Zřejmě je GPS dost podobné struktuře PC a proto se formátováním nesmáznou jen přidružené sobory, ale i operační systém a ten se kopírovánim zazálohovat nedá. Tohle všechno je jen chození kolem horké kaše a hlavní slovo by měli sdělit výrobci, nebo prodejci GPS v návodech.
Nebo že by obchodní politika? Polámalo se ti kolečko? Kup si nové.
Garmin nuvi 200, Xiaomi redmi 2
chip.cz
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 31. 1. 2011 19:19

No ja se zalohou problem nemam.....nastavil jsem si v Win7 zobrazeni skrytych souboru a souboru operacniho systemu (kdyz to druhe neudelate tak se nezkopiruje vse!!) vsechno zkopiroval a pak provedl format navigace na FAT32 tedy stejny jako byl od vyrobce.
Po formatu a naslednem nahrani vsech souboru zpet navi funguje tak jako driv,nezkousel jsem ji tedy po formatovani odpojit,treba by nabehla ale kdo vi,riskovat se mi to nechtelo.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod piErcE 31. 1. 2011 22:03

Ja kdyz vidim tyhle rady na verejnych forech, ktera ctou laici, tak z toho dostavam osypky.

ale jako majitel servisu bych se radoval :)
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 1. 2. 2011 18:20

No rady :hm ...nekdo se ptal tak jsem odpovedel,nikoho jsem nenabadal aby navi formatoval ci s ni delal jine veci ktere v navodu nejsou ;-)
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Cheetah007 2. 2. 2011 20:38

Upravit prispevek nemohu takze nanovo:
Dneska jsem to zkusil baych vyvratil pochyby zda po tvrdem formatu vnitrni pameti navigace (v mem pripade u 1350 4GB) pristroj po odpojeni a naslednem restartu nabehne ci nikoliv.
Vysledek me potesil: Navigace normalne nabootuje v EN s nahranou verzi FW 4.90 bez map a doplnku.

Domnivam se ze FW ktery obsahuje i FW GPS Chipu je ulozeny v druhe vnitrni FlashROM pameti ke ktere se bezny uzivatel bez specialnich servisnich nastroju ani nedostane.
Podotykam jen ze toto se tyka/mam odzkouseno jen a pouze u nuvi 1350!!!!! (Patrne pokud rada pouziva stejny HW to bude pro celou 1xxx) jak je to u starsich rad 2xx ci 7x5 netusim a nedoporucuji to nikomu zkouset
Cheetah007