Garmin: 1350T nebo 1390T?

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod activer 7. 12. 2010 22:32

Dobrý den,
vybírám na vánoce rodičům GPS. Skončil jsem u rozhodování mezi Garminem 1350T a 1390T (obě jako Lifetime verze). Na každém webu jsem mezi nimi našel nějaký jiný, nebo dokonce žádný rozdíl. V GPScentru mi řekli že 1390T umí bluetooth, což je podle mě míň důležité, než je hezčí (celá černá). Zaujalo mě taky, že v několika e-shopech vychází 1390T o pár stovek levněji, tak mám zase pochybnosti aby nebyla osekaná o něco, co mi uchází..
Poradíte?
Díky
Každý problém ma své jednoduché, lákavé - a naprosto špatné řešení. (A.C. Clarke)
activer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jose7 7. 12. 2010 22:47

Řeším uplně stejny dilema rozdil jsem našel až v porovnaní na stránkach garminu jedinej rozdil je akorát to bluetooth jeidiny co mě u ty 1350T chybí je jeden prujezdní bod takže ted se vlastně rozhoduju mezi 1350T a navonem 480 tohle bude dilema u navonu se mě libí inteligentní klavesnice vice prujezdnych bodu garmin zase lepší turistické mapy. tak nevím asi si budu muset hodit pětikorunou.
Jose7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod activer 7. 12. 2010 22:59

Nj, ale zase ta doživotní licence na mapy ;)
Pevně doufám že rodičům bude jeden průjezdní bod stačit, nejsou žádní messengři..
Každý problém ma své jednoduché, lákavé - a naprosto špatné řešení. (A.C. Clarke)
activer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Romstar 8. 12. 2010 09:11

Zdravím, další rozdíl je v tom, že 1390tka zobrazuje i Junction View.
Neexistuje hloupá otázka, jen hloupá odpověď.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod Zubr123 8. 12. 2010 12:59

Nevím zda to víte, ale kromě toho, že má jen jeden průjezdní bod neumí ukládání a plánování více tras pro opakované použití. To mě připadá jako poměrně velká vada. Nebylo by vhodnější poohlédnout se spíše po nějakém Garminu z řady 14xx ?
Zubr123
Junior

Odeslat příspěvekod Jose7 8. 12. 2010 15:59

Zubr123 píše:Nevím zda to víte, ale kromě toho, že má jen jeden průjezdní bod neumí ukládání a plánování více tras pro opakované použití. To mě připadá jako poměrně velká vada. Nebylo by vhodnější poohlédnout se spíše po nějakém Garminu z řady 14xx ?

No, máte pravdu 1490 byl hlavní kandidát ale ta cena už přesahovalo dost 5000 a v případě LT už to šlo výrazně přes 6 tis.a tak ta 1350 byl takovej kompromis za cenu kolem 4tis. (zatím navigaci nemám občas jsem použival pujčenou 255W) takže mě praktické poznatky chybí pak jak jsem psal výše v uvažoval jsem aji o navonu 480 ale rád bych měl TMC (vím že u nás to využití zatim dost vázne ale to by se mělo zlepšovat ne?) pokud bych šel o řád vyš na tu 1490 pak bych byl na ceně kde by přicházela v uvahu navon N750 a taky je alternativa navigon 70 ta by asi vyšla levněji než tyhle dvě. Pořád jsem ve fázi výběru tak pročtu tady forum kousek mám Futurum kde je gps centrum tam bych se mohl podívat naživo na displai podivam se na to uživatelsky rozhraní IGO asi bude nejsložitějši co se týká ovladatelnosti ...takže abych to shrnul za mín penez 1350/1390 nebo přidat a vybrat z trojice N750/navigon 70/ garmin 1450/1490...jinak díky všem za poznatky a praktické postřehy.
Jose7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zubr123 8. 12. 2010 17:49

Nevím Vaše požadavky jen odhaduji cenový limit do cca 5500 Kč. V této cenové relaci by taky stálo za úvahu podívat se na nové TTmy, např. Via 120 Regional za cca 4300. Sice nemá slot na kartu, ale alespoň je interní 4GB. Zřejmě ale opět nemá navigaci na čp.
Do seznamu jste nezahrnul Navigon40Plus případně dražší Navigon40Premium s BT. Jsou proti N70 levnější, ale jen 4.3" displej. Např. N40Premium s doplatkem na 2 letou atualizaci Vás vyjde na podobnou cenu jako G1350LT.
Inteligentní klávesnici ma jak Navon s Primem tak i Navigony.
Plánování tras a libovolný počet průjezdních bodů mají z těch o kterých se zde zmiňujeme TT Via, Navigony a Navon. V tomto ohledu mají problémy jen Garminy.
Složitost ovládání Navon+Primo, Navigon a TomTom je srovnatelná.
Navigony mají pro někoho jednu nevýhodu - nepodporují nahrávání komunitních radarů. Lze používat jen jejich placené radary. To ale bude u nových TT asi taky.
Z hlediska ceny aktualizací map je pořadí zhruba
Garmin, Navigon, TomTom a Navon.
Zubr123
Junior

Odeslat příspěvekod shevy 8. 12. 2010 18:35

Za sebe doporucuji 1390T a nebo vyssi radu...vyzkousel jsem nekolik navigaci...a za Garmina bych uz nemenil...jednoducha...intuitivni ovladani...zadne extra ficury..kvlaitni zakaznickej servis.proste zadny problem...samo ze se najdou i odpurci..jako u vseho..ale je to muj nazor..Garmin u me vyhral..ja mam 1690 a absolutni spokojenost a kdyz budu menit..tak zase za Garmina..teda nejvyssi model.
To BT asi nebudes pouzivat stale..ale neni to spatna vec...me se uz nekolikrat hodila...ale jen okrajove..Rodice budou spokojeny :idea:
shevy
Junior

Odeslat příspěvekod activer 8. 12. 2010 19:28

Ano, 1490T..já vím..ale ona je zase strašlivě veliká. 4.3" 1390 je podle mě použitelná i ve městě, kdežto 5" začíná být neohrabaný tablet..

Nevíte kde tu 1490T s Lifetime koupit?
V GPScentru (Brno) ji maj za 5990,- a v eshopech většinou kolem 5350,-, ale málokdy skladem.
activer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod shevy 8. 12. 2010 20:02

activer píše:Ano, 1490T..já vím..ale ona je zase strašlivě veliká. 4.3" 1390 je podle mě použitelná i ve městě, kdežto 5" začíná být neohrabaný tablet..

V GPScentru (Brno) ji maj za 5990,- a v eshopech většinou kolem 5350,-, ale málokdy skladem.

STraslive velika???To je docela silny slovo..a nemyslim vubec ze je velika a jestli je to pro rodice tak to ocenej...a neohrabany tablet je taky prehnane....neni v nicem pomalejsi nez ostatni Garminy...tudis je rychla..zadny rozdil jen velikost displeje...ale je to muj nazor.

musis googlovat a hledat...jiste najdes...prodejcu je hodne ale bud opatrnej..nejlepe je koupit u primeho prodejce...nebo nekoho kdo ma zastoupeni...ale kazdeho vec.kazdopadne Good Luck
shevy
Junior

Odeslat příspěvekod Romstar 9. 12. 2010 08:13

activer píše:Ano, 1490T..já vím..ale ona je zase strašlivě veliká. 4.3" 1390 je podle mě použitelná i ve městě, kdežto 5" začíná být neohrabaný tablet..

Zdravím, je to jedno kde ji koupíte v centrálním skladu je jich kolem 100ks. Důležité je aby balení obsahovalo kód ke stažení pro mapu Topo Czech 2010 a Atlas Czech, podle toho poznáte oficiální prodejce.
Neexistuje hloupá otázka, jen hloupá odpověď.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod activer 9. 12. 2010 16:09

Děkuju. Mohl byste mě tedy nasměrovat na nějaké solidní a ověřené e-shopy? Běžně nakupuju v Alze, CZC a alfacompu, kde ji ale nemají skladem. Znamená to že když ji objednám, dostanou ji rychle z centrálního?
activer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod piErcE 10. 12. 2010 00:18

jestli jste prazak, muzete zkusit gpscentrum pod nuselakem, nebo garmin v oc letnany. v alze a podobnych obchodech v klidu taky, oni ji obednaji a v zapeti dovezou.
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior