1390 LifeTime: Č.P., Turistické mapy

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod activer 25. 12. 2010 19:52

Dobrý den,
máme doma nového Garmina 1390 LifeTime. Po jednodenním zápasení se pořád nedaří přijít na kloub těmhle věcem:
- Jak uvést navádění k číslům popisným do použitelného stavu? Navigace při zapisování adresy skoro žádná čp nezná. Stáhl jsem pomocí kódu Atlas czech, TOPO czech a Adresy CZ - ty jsem pomocí Map Source i dostal do navigace, kde jsou v nastavení/mapy povolené ale databázi čísel to očividně nijak nerozšířilo..
- Jak dostat do navigace turistické mapy? Postupoval jsem dle návodu 1350 LT ale mapy vypadají divně (ne tak jako v map source) a nezapínají se při přepnutí na Chůzi - jsou aktivní pořád a strašně zpomalují vykreslování.

Předem děkuju za rady všech zkušenějších uživatelů.
Každý problém ma své jednoduché, lákavé - a naprosto špatné řešení. (A.C. Clarke)
activer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zhrd 26. 12. 2010 10:39

A máte aktivní (zaškrtlou) jen jednu mapu? Tedy až na Adresy, ty mohou byt aktivni s každou mapu. Mimochodem, nemam sice 1390, ale myslim, ze pri volbe Pedestrian modu se turisticke mapy nezapinaji automaticky - nedavalo by to smysl, vzdyt mohu chtit jit i podle jine mapy.
zhrd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod activer 26. 12. 2010 23:23

Možná to bude opravdu tímhle. Zaškrátvání jsem objevil až po zoufalém smazání map kromě adres.
Funguje to opravdu tak, že když nahraju přes Map Source nějakou mapu, např. Adresy ČR, přemaže to vše co jsem nahrál předtím (např TOPO CZ+Adresy)?

Každopádně, pokud jsou aktivní CN mapy garmina a Adresy ČR, stejně při zadávání cíle skoro žádná ČP nejsou k dispozici..to mi dost chybí..Dělám něco špatně?
Každý problém ma své jednoduché, lákavé - a naprosto špatné řešení. (A.C. Clarke)
activer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Romstar 27. 12. 2010 13:27

Zdravím, do 1390tky nemusíte adresy nahrávat, protože tahle gps má ty samé v CityNavigatoru a umí je přečíst. U adres se docela často stává, že mají čísla na opačné straně ulice což způsobuje problémy v cíli. U CityNavigatoru jsem se s tím nesetkal a vždy cíl byl po pravé straně.

Co se týče dohrání map, tak u této řady je dobré vždy mapu přejmenovat z gmapsupp např. na topo, atlas a mapy se nepřemažou. Tzn. Nahraji jednu mapu a přejmenuji ji a potom druhou atd.
Neexistuje hloupá otázka, jen hloupá odpověď.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod chip.cz 27. 12. 2010 16:00

activer píše:Funguje to opravdu tak, že když nahraju přes Map Source nějakou mapu, např. Adresy ČR, přemaže to vše co jsem nahrál předtím (např TOPO CZ+Adresy)?

Upozornění: Než se začne něco mazat z adresáře GPS, tak udělat zálohu celé GPS do PC, také pozor neuklepnout se a nezformátovat vnitřní paměť !!!
Ano je to tak a proto: jak mapy nainstalovat do GPS. Pokud je k dispozici i SD karta, tak bych postupolal takhle. Na kartu dát CNE, protože má největší obsah dat a jestli se rozhodneš k této mapě něco přidat, tak se musí v MapS. označit i tahle mapa a poslat na kartu najednou. Na kartě se vytvoří soubor gmapsupp.img, jiný stejně nebývá na SD kartě podporován.
Do vnitřní paměti GPS bych dal mapy Topo + Atlas CZ + Adresy ČR. Zde mám více možností.
(1) Označit všechny mapy v MapS. a poslat najednou. Také zde se vytvoří soubor gmapsupp.img. Jestli zde budu mít ještě dost místa pro případné nainstalování dalších map a nebudu chtít již existující mapy přeinstalovat, tak mohu stávající soubor gmapsupp.img přepsat (např.v total com.)na gmapprom.img. Tento soubor už další instalace nepřepíše, ale při jeho nepotřebě se dá z adresáře vymazat.
(2) Nainstaluji např. Adresy ČR. Vytvoří se mi soubor gmapsupp.img, ten přepíšu na gmapprom.img.
Nainstaluji Atlas CZ. Vytvoří se mi soubor gmapsupp.img, ten přepíšu na gmapprom1.
Nainstaluji Topo CZ. Vytvoří se mi soubor gmapsupp.img a mám hotovo. Tzn., že ve vnitřní paměti mám 3 mapové soubory, které GPS akceptuje.
Každopádně je potřeba mít zapnutou pouze 1mapu + ČP.
PS: Já to řeším takhle, mám nüvi 200. Romstar má jiné zkušenosti a tak je možné i takhle.
Garmin nuvi 200, Xiaomi redmi 2
chip.cz
Junior

Odeslat příspěvekod activer 27. 12. 2010 23:51

Teď mám v GPS nahrány Adresy ČR, Atlas Czech a původní CN mapy. Pokud aktivuju jen jednu mapu a Adresy ČR (ty při zadávání adresy zvolím jako aktuální zemi), funguje to skvěle.

Samotné mapy CN neznaly skoro žádné adresy, které jsem zkoušel. Jinak ale nevidím moc rozdíl mezi CN a Atlasem. Opravdu je Atlas podrobnější, nebo dokonce má větší přehled o kvalitě silnic?

Proč je lepší přehrát to na SD kartu? Teď žádnou nemám. V GPS je ještě 1,3 Gb místa. Bude s tím problém při aktualizaci (CN verze je 2010.10) ?
activer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 28. 12. 2010 09:29

Postupovat podle Romstara, kouzla s nazvy souboru u rady 1xxx nejsou treba. Atlas je proste jina mapa takze neco podrobnejsi neco zas jinak, je pomerne starsi nez nejnovejsi CN, cisla popisna nejsou proto, ze cn 2010.1 je jeste nema, cp jsou pokud si pamatuji az od 2010.3 :?: S aktualnim CN jsou pak Adresy nepotrebne
Navigace - všechny
PC - 5200+,m2n-sli,4g,460gtx a dalši
wagen - dfensovo vysnena doslova
warhead_cz
Junior

Odeslat příspěvekod activer 28. 12. 2010 14:06

Děkuju! To jsem rád..trošku mě mrzí dva večery během kterých jsem to řešil:)

Dnes jsem objevil další věc: Můžu se nechat navigovat mimo dálnice? Nebo mimo zpoplatněné úseky? V Nastavení to nikde nevidím..
activer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Romstar 28. 12. 2010 14:18

Nástroje- Nastavení- Navigace- Objížďky- atd.
Ale funkci Mimo Dálnice nepoužívat znamená to i mimo silnice první třídy.
Pokud chcete minout placené úseky což je i většina dálnic tak používejte Mimo Placené úseky.
POZOR! Co zaškrknete tomu se Garmin vyhne je to funkce Objížďky ne Jízda po...
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod activer 29. 12. 2010 23:30

Díky za vysvětlenou. Zvláštní že tyhle potřebné věci bývají vždy dobře schované:)
Včera jsem jezdil po Brně a Garmin mě dvakrát naváděl do jednosměrky (aktuální mapy CN 2010.32), je třeba něco nastavit nebo je to o nedokonalosti mapových podkladů?
activer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Romstar 30. 12. 2010 08:22

Zdravím, to je chyba mapy a může se to stát. Prostě pokračujte dál gps to přepočte a bude to ok.
Romstar
Junior