activer píše:Funguje to opravdu tak, že když nahraju přes Map Source nějakou mapu, např. Adresy ČR, přemaže to vše co jsem nahrál předtím (např TOPO CZ+Adresy)?
Upozornění: Než se začne něco mazat z adresáře GPS, tak udělat zálohu celé GPS do PC, také pozor neuklepnout se a nezformátovat vnitřní paměť !!!
Ano je to tak a proto: jak mapy nainstalovat do GPS. Pokud je k dispozici i SD karta, tak bych postupolal takhle. Na kartu dát CNE, protože má největší obsah dat a jestli se rozhodneš k této mapě něco přidat, tak se musí v MapS. označit i tahle mapa a poslat na kartu najednou. Na kartě se vytvoří soubor
gmapsupp.img, jiný stejně nebývá na SD kartě podporován.
Do vnitřní paměti GPS bych dal mapy Topo + Atlas CZ + Adresy ČR. Zde mám více možností.
(1) Označit všechny mapy v MapS. a poslat najednou. Také zde se vytvoří soubor
gmapsupp.img. Jestli zde budu mít ještě dost místa pro případné nainstalování dalších map a nebudu chtít již existující mapy přeinstalovat, tak mohu stávající soubor
gmapsupp.img přepsat (např.v total com.)na
gmapprom.img. Tento soubor už další instalace nepřepíše, ale při jeho nepotřebě se dá z adresáře vymazat.
(2) Nainstaluji např. Adresy ČR. Vytvoří se mi soubor
gmapsupp.img, ten přepíšu na
gmapprom.img.
Nainstaluji Atlas CZ. Vytvoří se mi soubor
gmapsupp.img, ten přepíšu na
gmapprom1.
Nainstaluji Topo CZ. Vytvoří se mi soubor
gmapsupp.img a mám hotovo. Tzn., že ve vnitřní paměti mám 3 mapové soubory, které GPS akceptuje.
Každopádně je potřeba mít zapnutou pouze 1mapu + ČP.
PS: Já to řeším takhle, mám nüvi 200. Romstar má jiné zkušenosti a tak je možné i takhle.