Nahrání TOPO CZECH 2010

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod danika 6. 1. 2011 21:43

Dobrý den, pořídili jsme si Garmin 1490T lifetime, registrace přístroje i aktualizace map na CN EUROPE NT 2011.32 proběhla celkem v pohodě, vše mě navádělo. Ale nevím, jak "dostat" mapy topo czech, atlas czech a adresy čr do navigace :oops: . Odeslala jsem registrační kod mapy TOPO, přišel mi odemykací kod a teď marně pátrám, co dál...Poradí mi, prosím, někdo??? Je to naše první navigace :hm a Garmina v okolí nikdo nevlastní. Děkuji.
danika
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Romstar 7. 1. 2011 08:26

Zdravím,
1) jděte na http://www.garmin.cz/unlock
2) Zdejte Registrační číslo mapy které je nalepené na víku krabice
3) Opište požadovaný kód
4)Zadejte ID přístroje které naleznete v gps Nástroje- Nastavení- Systém- Systém Info
5)Zadejte Výrobní číslo (Serial Number) které je vespod gps něco jako 13Jxxxxxx
6)Po zadání všeho co systém vyžaduje se vygenerují odemykací klíče k Atlasu 8, Adresy Czech v.1 a Topo Czech 3 (pozor musí to být 3 kódy)
7) Stáhněte si mapy z tohoto účtu a odkaz bývá v Podrobnosti. Nainstalujte mapy a spolu s mapami se nainstaluje i Map Source.
8. Otevřete Map Source a odemkněte mapy klíči které se vygenerovali- Pomůcky- Odemknout mapy- Odemknout online.
9) Zvolte nástroj Mapa v Map Source a Ctrl (-)tím se Vám zmenší mapa a uvidíte celé území, přetáhněte myší celé území (musí zrůžovět a tím je připravena k exportu do gps, ale před tím ještě takto označte další dvě mapy ( vlevo nahoře je roletka kde mapy vybíráte)
10) Zvolte nahoře Převod- Odeslat do zařízení- A následně vyberte kartu v zařízení, protože nemáte dostatek místa paměti gps ( u gps s vnitřní pamětí 2gb jako je např. 255)
11) Teď se začnou mapy nahrávat na kartu a bude to trvat asi 20 minut, pokud máte čtečku karet tak to můžete udělat přes ní, bude to rychlejší
12) Po nahrání se Vám vytvoří na kartě složka Garmin a v ní gmapsupp který obsahuje všechny mapy ( pokud by se nevytvořila složka Garmin, ale jen gmapsupp tak složku vytvořte ručně a soubor do ní přesuňte.
13) Hotovo :-)
Neexistuje hloupá otázka, jen hloupá odpověď.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod danika 7. 1. 2011 08:39

Moc děkuji za popsaný postup. :-)
danika
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod danika 8. 1. 2011 11:42

Tak nevím, kde jsem udělala chybu, ale mapy v Map Source /Map Source jsem v PC už měla z aktualizace CN Europe/ se neobjevily. Systém mi vygeneroval klíč a v " Podrobnosti" jsem dala uložit soubor. Domnívala jsem se, že je to mapa, ovšem uložila se mi " aplikace" Topo Czech do složky "Map Garmin do PC", soubor má velikost 207 kb.Mapa nikde...pročítala jsem si postupy, ale nevím, jak " dostat" mapu Topo Czech do Map Source, tam mám pouze "City navigator Europe NT 2011.3. Poradí mi, prosím, někdo??? :hm
danika
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 8. 1. 2011 13:00

mapa ma pres 100mb, zkusit ulozit znovu, spustit a nainstalovat
Navigace - všechny
PC - 5200+,m2n-sli,4g,460gtx a dalši
wagen - dfensovo vysnena doslova
warhead_cz
Junior

Odeslat příspěvekod danika 8. 1. 2011 13:16

A jsem opravdu na správném míste a na kliknutí "zde" se má nabídnout požadovaná mapa? viz níže

Údaje o mapě
Název mapy
TOPO Czech 2010 Podrobnosti >>
NOVINKA! Aktualizovaná verze mapy TOPO Czech 2010. V případě registrace předchozích verzí mapy TOPO Czech po 1.6.2010 zde v registraci naleznete zdarma odkaz na stažení nové verze a nový příslušný odemykací klíč. V opačném případě je upgrade na verzi 2010 placený. Pokud chcete stáhnout instalaci mapy TOPO Czech 2010, odkaz je zde.

Pod tímto textem mám reg. kod mapy a odemykací 25 místný klíč.
Protože jsem to zkoušela už víckrát a pořád se mi nabízí soubor Topo czech, aplikace, vel. 207 kb.....
ach joooo
danika
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod danika 9. 1. 2011 00:01

Tak huraaa....několikrat jsem to zopakovala a nakonec mám mapy nainstalované, odemčené. Díky za rady. :-)
danika
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davkas 12. 1. 2011 17:32

ten kód na Topo mayp jste měli nějak přilepen v krabici, nebo je na nějakém štítku???? koupil jsem Garmin 1490TL a ikdyž je v manuálu uvedeno kde mám najít ten kód, tak jsem jej nenašel.
davkas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 12. 1. 2011 17:53

Ceska distribuce by mela mit stitek na vrchnim viku zevnitr krabice
Navigace - všechny
warhead_cz
Junior

Odeslat příspěvekod davkas 12. 1. 2011 20:39

tak to mě nejspíš podělali. žádný štítek jsme neměl.

Vrchní víko, když si tak vzpomínám tak vrchní víko tam v podstatě na krabici ani není. Vršek to má průhledný, nebo se pletu????
davkas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod piErcE 13. 1. 2011 01:29

ten kod jsem take videl na tech jazycich od zavirani. nicmene, kde jste to kupoval? pokud tam ten kod neni, tak to muze mit v zasade dve priciny - bud ji tam v ceskem garminu zapomeli pridelat, a nebo je to "sedy" dovoz ze zahranici.

jeste zkuste http://unlock.garmin.cz/enter_map_serial.php a zadat tam seriove cislo vaseho pristorje. jestli tam proste ta mapa neni zaregistrovana uz.

na topo se vykaslete, nema smysl to tam davat pro jezdeni. city nav je o rad lepsi.
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod danika 15. 1. 2011 23:00

Štítek je nalepený na vnitřní straně krabice. A je opravdu fakt, že ne vždy tam je. Četla jsem o této zkušenosti na Heuréce. :'(
danika
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JAY_JAY 18. 1. 2011 14:58

Zdravím.
Mám takový menší problém co se týká dohrání map do mé navigace nuvi 1390T Life Time. Řídil jsem se návodem, který je o několik příspěvků nahoru. Vše probíhalo v pořádku až do doby kdy po mě Unlock Wizar chtěl sedmi místný registrační kód. Zkoušel jsem zadat všechny kódy, které jsem k přístroji dostal, ale bez výsledku.
Můžete mi někdo poradit, kde bych tento kód našel??
JAY_JAY
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 18. 1. 2011 15:04

Nikde, 25mistny kod se pouziva v odemceni regionu a wizard vubec
Navigace - všechny
warhead_cz
Junior

Odeslat příspěvekod -czlukas- 18. 1. 2011 21:46

JAY_JAY píše:Vše probíhalo v pořádku až do doby kdy po mě Unlock Wizar chtěl sedmi místný registrační kód. Zkoušel jsem zadat všechny kódy, které jsem k přístroji dostal, ale bez výsledku.
Můžete mi někdo poradit, kde bych tento kód našel??

Sedmimístný? Žádný tak krátký kód u navigace nemám... Zkus poslat screenshot, jak vypadá to okno, co to po tobě chce.
-czlukas-
Junior

Další stránka