Co chci řešit s GPS navigací?
Soukromné ježdění autem, popřípadě používaní za chůze (ne turistika-není nutností).
V jakém rozsahu chci GPS navigaci používat?
Především v ČR, ale jelikož brácha i já plánujeme vycestovat autem mimo ČR, tak i zahraničí (EU).
Jaký jsem typ uživatele?
Já si docela rád pohraju s plánováním trasy, pokud je čas a to je problém. Mnohdy mam čas akorát na napsání cíle a hotovo. Navíc navigaci bude používat celá rodina a někteří její členové ani neznají pojem Windows. Samozřejmě u nich předpokládám, že je tím naučím. Ale opět tlatí, že nebudou schopni kontrolovat ani trasu a ani cíl (že by podle křižovatek zjišťovali, jestli je to nehodilo o křižovatku vedle).
Co GPS navigaci vím?
V podstatě nic. GPSku jsem měl párkrát půjčenou od známého.
Je pro mne rozhodující přijet přesně na plánované místo?
Já jsem schopnej se na msítě zorientovat, ale ztráta času je nepříjemná čas. Ale jak jsem napsal výše, je to pro rodinu a rozhodně je pro sotatní nutností aby je to navedlo přesně.
Jsou důležitější půdorysy budov nebo jejich třírozměrná vyobrazení?
Bohužel GPS s 3D modely jsem v ruce neměl a tak nemohu posuzovat, ale rozhodně to není nutností, ale příjemný plus.
Je použití čísel popisných pro mne opravdu tak významné, že nedám přednost jiné užitné vlastnosti?
Jde o to, že mnohé adresy nejsou uvedeny celé a většina lidí zná pouze město, ulici a číslo popisné. Já měl v ruce stará TomTom a ten v ČR navigoval do určité části města. Já pocházím z vesnice a kolem nás jsou malá města, když přijedu do PHA kde se může každej *****, když si potřebujete zastavit a zorientovat, tak je vhodné mít navigaci přímo ke dveřím

Ale nic jiného jsem nikdy nezkoušel a tak je pro mě poněkud zapeklité.
Co přináší jiné užitné vlastnosti používané k zlepšení a usnadnění navigace s GPS?
Většinu těchto technologií sjem si už našel (ne že bych si je pamatoval) a není pro mě problém si je najít znovu. Ale z praxe vím, že nidky nefunguje tak, jak prodejce říká a některé funkce můžou být přítěží. Proto se ptám. Třeba IQ Routes je navigování člověka podle statistik. Ale už envím kdo ty statistiky dělá a jestli pro mě nebude lepší vystát třeba i menší zácpu, než kličkovat ve vedlejších ulicích jak zajít na národním honu.
Které jsou bezplatné a za které musím platit?
Tato otázka mě docela zaskočila, jelikož jsem předpokládal, že všechny jsou bezplatné (teď jsem asi k smíchu).
Potřebuji nutně v GPS navigaci MP3 a DTV?
Rozhodně ne, ale pokud by to bylo třeba za příplatek 300Kč (příklad), tak proč do toho nejít? Rozhodně v autě mam rádio.
Kdo mi zde na tomto S.F. poskytuje rady?
Samozřejmě předpokládám, že na mých neznalostech bude chtít profitovat nějakej .... Ale doufám, že jsem schopný určité věci posoudit a halvně předpokládám, že se tu najdou i odborníci a lidi se značnými zkušenostmi, kteří by vyfiltrovali dotyčné lidi.
Je mi jasné, že takovéto diskuse je tu mnoho. Bohužel GPS je věc, která se kupuje stejně často, jako lednička nebo pračka. Bohužel u těchto a podobných spotřebičů jsou specifikace, jenomže u mnohých výrobců jsem se nemohl zaživa dopídit dostatečných informacích. Většina z nich udávají jen takové ty reklamný slogany, ale aby tomu něco víc řekli, to bohužel

Navíc jak zjistit jejich spolehlivost? Kvalitu atd.? Pouze od lidí, které je používají a ty jsou právě na fórech a podobných diskusí.
Děkuji