GPS do nepohody do 5.000Kč

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Zubr123 8. 3. 2011 09:37

Starší Navigony řady x3xx a x4xx přímo neumožňovaly instalaci vlastních POI. U nových řad N40 a N70 to již neplatí. Abych byl přesnější. POI znamená možnost dohrát souřadnice a jméno vlastního POI - to umí i starší typy.Třídění do kategorii s možností přidat obrázek, který se zobrazuje v mapě - to již umí nové typy. Nakonec možnost přidat zvukové upozornění - to neumí žádný Navigon. Tato funkce se také používá pro signalizaci radarů a proto Navigon neumí hlásit vlastní radary. V případě nutnosti se to řeší externím programem PoiWarner.
Pro vytypované navigace si stáhněte manuály, podobné drobnosti se tam dočtete. Pokud jste hračička a trochu umíte zacházet s počítači, tak není problém do Navigonu i Navonu dohrát přehrávače videa, MP3 atd. což jste si taky přál. Jen mezi námi - oba používají stejný operační systém, takže v Navonu chodí Navigon a opačně v Navigonu iGO. Pokud Vás omrzí originál navigační program, tak můžete zkoušet další. Se žádnou z trojice Garmin 14xx a vyšší, Navigon 40/70 a Navon neuděláte chybu. Tady spíše rozhodují osobní preference rozhraní (líbivost) a drobnosti jako možnost instalace dalších programů. To byl třeba jeden z důvodů, proč jsem já při výběru nakonec vyloučil TT a Garmin.
Zubr123
Junior

Odeslat příspěvekod audis 8. 3. 2011 11:35

že V8m přišel Navon zajímavý a pěkná cena, to je realita. že je neznámý, se nebojte. "ale" tam není. Podpora je, je slušná i v CR, má velkou komunitu, lze tunit kdo chce. Navon má taky pěkné funkce. Dokonce o pár fíčur víc, jak píšu někde na začátku.

neobtížně se poi nahrávají tak, že se jen nakopírují do správné složky. jako kdžy kopíruju něco na flashku. takto jednodušše to do navigonu nejde.

-- 08 bře 2011 10:37 --

šelma Zubr mě předběha.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 8. 3. 2011 19:04

Dobrý den,
tak jsem se snažil zjistit ceny map a asi jsem úplně blbej.
U navon mě to poslalo na https://www.naviextras.com/, kde jsem vyplnil NavOn N750. Pak mě to pustilo dál a já zjistil, že když bych chtěl Česko, Polsko a Německo, tak musím koupit celou Evropu, vlastně musím koupit celou Evropu, pokud chci vůbec ČR, což je na rok za 149.95 USD (2613Kč).
Navigon má EU na 2 roky za 99 nebo 84,95 Euro (2399Kč nebo 2058Kč). A opět jsem nenašel možnost stahování jednotlivých zemých a to mi přijde sakra blbý.
Nevíte, jestli to nemají někde schovaný, aby si člověk mohl stáhnout jednotlivé státy?
Děkuji
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod audis 8. 3. 2011 19:35

navon:
hihi, akce: Belarus, Moldova, Albania and Former Yugoslav Republic Of Macedonia ZDARMA https://www.naviextras.com/shop/portal/ ... 100&area=4

NE OPRAVDU si nejde vybrat jen některé státy ke koupi. všichni výrobci bud celá evropa, nebo jen západ, nebo jen východ, nebo střed, nebo tak něco. obbčas i některé státy. pŘI NAvonu n750 skutečně ČR není v nabídce. Dřív byla, ted není. nevím proč.
audis
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 8. 3. 2011 20:36

Jenomže ČR je zahrnuta u Navonu pouze v Evropě a navigon má pouze celou Evropu.
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 8. 3. 2011 21:36

Jenže u Navigonu si můžeš dokoupit k nové navigaci za směšných necelých 500kč aktualizace celé Evropy na dva roky.Jinak doživotní aktualizace třeba u Garmimu jsou blbost-stejně pokud navigace vydrží pár let tak je to výkon.Pokud člověk navigaci používá tu mu spadne, nebo s ní někde klepne a opravovat navigaci po záruce je stejná blbost jak nechat opravovat většinu elektroniky-opravy nekřesťansky drahé a přístroje jsou již stejně morálně zastaralé...
anonymni

Odeslat příspěvekod still_wolf 9. 3. 2011 00:35

PaulZ: To jste našel kde? Tu aktualizaci za 500Kč?
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod Zubr123 9. 3. 2011 09:23

Navigony se normálně prodávají buď rovnou s 2 letou aktualizací, nebo je součástí slevový kupon tzv. "kupón Fresh Maps" na 80 % slevu, což je těch zhruba 500 Kč. Pozor, nemusí to platit na různé výprodeje. Kupon je nutno uplatnit do 30 dnů od koupě. Mapy sice lze jednoduše stáhnout z internetu, ale tato cena je tak směšná, že je opravdu výhodnější tuto částku zaplatit. Cena za 4 roky aktualizací pak vychází cca 84x25+500=2600 Kč. Používaná navigace nemá moc šance vydržet déle jak ty 4 roky.
S tím Naviextras je to pro mě novinka. Nadávno byla možnost koupě nebo zapůjčení jednotlivých zemí a aktualizace byla na 1 rok. S tímto přístupem se jen zvýší počet lidí co si mapy nekoupí a jednoduše si je stáhnou z internetu neoficiálně. Není to problém.
Naposledy upravil Zubr123 dne 9. 3. 2011 09:30, celkově upraveno 1
Zubr123
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 9. 3. 2011 09:24

U většiny/dokonce snad u všech?/ navigací Navigon je přibalený kupón na 80% slevu aktualizací na dva roky.A pak buď stejně navigace někde umře-nebo si prostě uživatel zajistí mapy jinak-do dvouleté navigace cpát mapy za cenu skoro nové navigace obzvlášť když se stejně neví jak dlouho vydrží.. :D :D
anonymni

Odeslat příspěvekod vilik 9. 3. 2011 16:53

Navigace samozřejmě vydrží dýl jak 2 roky. Záleží na několika faktorech. Hlavně jestli chce uživatel a jestli chce výrobce. Uživatel, pokud se smíří s tím, že bude aktualizovat jen mapy a bude mít "morálně" zastaralou navigaci, ji může mít jak dlouho chce. Ovšem to se často prolíná s bodem 2, tedy jestli chce výrobce. Ten jednoduše přestane určitý typ podporovat, třeba že pro něj přestane aktualizovat mapy a uživatele donutí buď ke koupi nové, nebo navštívit určité weby a poradit si tak, že několikaletá navigace je vybavená stejně, nebo skoro stejně jako ta nejnovější, tedy pokud to jde. Ale uznávám, že ne každý si s tím dovede, nebo chce poprat. ;-)
vilik
Junior

Odeslat příspěvekod all in one 9. 3. 2011 20:48

Vhodné upřesnit:
Garmin vydává vždy pouze jednu mapu, kterou lze nahrát do všech jeho navigací s vyjímkou prastarých černobílých.
all in one
Junior

Odeslat příspěvekod unz18 9. 3. 2011 22:21

Existence jedineho mapoveho formatu je velkou vyhodou Garminů.
TT One, TT 730, G 765, G 1490 LT, FR 210, E 800, Vista HCx
unz18
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 9. 3. 2011 23:09

Takže u Garminu, Navigonu a Navonu není možné, aby výrobce donutil zákazníka ke koupi nové GPSky, ukončením podpory map pro dotyčný model? A ještě jsem se chtěl zeptat, Navon má poměrně kvalitně a jasně znázorněni nadjezdy, mosty atd. ve 2D módu (http://www.entershop.cz//html/795/data/images/NAVON/PRIMO/all/21b.jpg). Má toto i Navigon?
Děkuji
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod audis 9. 3. 2011 23:32

zmíněný odkaz na fotku navonu je 3D mod!!!

jízdní (!) režim "2D severem nahoru" Navon žel neumí. Ve 2D umí jen "silnicí nahoru". 3D samozřejmostí.
Samozřejmě hledání v mapě, posouvání, ukazování vlastní polohy apod 2D umí.

Jízdním režimem nazývám, že jedu a šipka stále uprostřed a posouvá se mapa.

Jak navigon nevím.
audis
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 10. 3. 2011 00:47

A ohledně těch map mam pravdu?
still_wolf
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka