GPS do nepohody do 5.000Kč

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Romstar 11. 3. 2011 16:19

Zdravím, u Garminu je řazení do pruhů zobrazeno 3,3km před manévrem a nezabere žádné soustředění:
http://symat.olomouc.sweb.cz/99087.bmp
Já osobně bych řazení u své stařičké 660tky přivítal, protože je lepší vědět do kterého z 6,8 pruhů se zařadit a hlasový příkaz Zůstaň vlevo není vždy úplně dostačující.
Naposledy upravil Romstar dne 11. 3. 2011 16:31, celkově upraveno 1
Neexistuje hloupá otázka, jen hloupá odpověď.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod Zubr123 11. 3. 2011 16:30

Pokud si chcete vyzkoušet jak to vypadá při jízdě s Navigonem, tak použijte simulaci předpřipravených tras pro různé situace.
"Možnosti" - "Trasy a stopy" - "Možnosti" - "Uložené trasy" - vyberte trasu
Pak zobrazit trasu, Možnosti, Simulace Tím se spustí simulace
ZZ_Active Lane_Asistant - je navigace v Praze s naváděním
ZZ_Reality_View_CZ - směrová tabule a navádění
ZZ_Tunnel Viev - navigace v tunelu
apod.
Navádění do pruhů, směrové tabule, zatáčky atd, musí být v mapových podkladech a je to jen pro větší křižovatky.
Ty nadjezdy se skutečně nezobrazují, ale s pozice řidiče to stejně nevidím. Pokud by jste mě na to neupozornil, tak jsem si toho nevšiml.
Nastavení vzdáleností pro hlasovou navigaci má pokud se nepletu jen Automapa.
Pokud má navigace dost času, tak standardně hlásí 3x. V tomto ohledu mi vadí, že u Prima je poslední hláška 100 m před křižovatkou. Navigon hlásí těsně před ní.
Jinak hlasová navigace je u Navigonu jedna z nejlepších nebo nejlepší, ale má jen dva hlasy. Navon Primo nyní standardně používá mapy od Navteq stejně jako Navigon a Garmin, takže pokrytí je srovnatelné. Předchozí verze iGO používají TeleAtlas. Mapy od Navteq mají více podrobností, je v nich téměř každá polňačka, ale taky to znamená, že jsou náchylnější na chyby označení typu silnice. Běžně jezdím i v terénu, kde TT má jen prázdno. Negativum je, že občas Vás povede po polní cestě, protože program neví, že je to polní cesta. Z toho právě pochází stížnosti na Navigon a Garmin, že vodí po polních cestách.
Primo má v tomto ohledy výhodu, že se nechají doplnit i mapy od TelaAtlas.
Pravda je, že aktualizace map pro Navigon vychází podstatně dřív než je vydává naviextras pro Navon. Navigon má již 2011-Q1, a naviextras 2010-Q3
Zubr123
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 11. 3. 2011 17:02

Dobrý den,
simulace tras jsem prováděl. Tunel, zatáčky a modré směrové tabule jsem si vyzkoušel. Ale chtěl jsem právě vyzkoušet tu křižovatku, jak se zobrazí na obrázku, zajímá mě, jeslti je to přehledné enbo jestli to spíše dezorientuje. Ale bohužel sjem snad v 6 trasách nenašel křižovatku, u který by mi to ukázala, nejspíš se musí jednat opravdu o mega křižovatku :-)
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod Akan 11. 3. 2011 21:45

still_wolf píše:Dobrý den,
simulace tras jsem prováděl. Tunel, zatáčky a modré směrové tabule jsem si vyzkoušel. Ale chtěl jsem právě vyzkoušet tu křižovatku, jak se zobrazí na obrázku, zajímá mě, jeslti je to přehledné enbo jestli to spíše dezorientuje. Ale bohužel sjem snad v 6 trasách nenašel křižovatku, u který by mi to ukázala, nejspíš se musí jednat opravdu o mega křižovatku :-)

Bylo by dobré vědět, kolika (%) křižovatek se to skutečně dotýká a jak často se s tímto projevem navádění setkávají ti kdož jezdí v Jihlavě, J. Hradci, Č. Budějovicích na jedné straně a v Praze, Brně, Ostravě, atd., na straně druhé.

Já jezdím po Praze méně než po dálnicích v EU. V Německu, kde jsem jezdil v lednu t.r. se Superbem podle tamnějších zvyklostí, tedy "140 - 150" mi plně dostačovala TT GO 910 s poslední mapou. To, že se v posledním půlroce výraně zlepšilo RDS-TMC v ČR a je v podstatě tam, kde je ostatní EU, je nesrovnatelně užitečnější než tyhle "parádičky", proti kterým v podstatě nic nemám. Jen považuji za neseriózní, když se to tu staví do pozice rozhodujícího momentu pro "zelenáče".

-- 11. 3. 2011 20:54 --

Romstar píše:Zdravím, u Garminu je řazení do pruhů zobrazeno 3,3km před manévrem a nezabere žádné soustředění:
http://symat.olomouc.sweb.cz/99087.bmp
Já osobně bych řazení u své stařičké 660tky přivítal, protože je lepší vědět do kterého z 6,8 pruhů se zařadit a hlasový příkaz Zůstaň vlevo není vždy úplně dostačující.

Na Tvém obrázku je to co mi na TT GO 910 máme rovněž, když si zvolíme stejné barevné schéma. To není řazení do pruhů, které je umělým (komiksovým) vyobrazením toho, co bych měl vidět očima před sebou při vjezdu do poslední stovky nebo dou před křižovatkou.

Nejsem jediný kdo tuto "výhodu" kritizuje. Jisté pochybnosti měl i p. šéfredaktor M. Lutonský, když to tu ukazoval (před již drahným časem) jako novinku. Nicméně, když to někomu lahodí, ať pár stovek zahodí.
Akan
Junior

Odeslat příspěvekod Zubr123 11. 3. 2011 22:01

To je mi divné, kromě tunelu jsou pruhy téměř všude.
Vypadá to takto
Kód: Vybrat vše
http://www.ulozto.cz/8248149/screenshot-001524-02012005-bmp

V menších městech je to zbytečné. Stačí symbol a hlasové upozornění na následující manévr. Navádění do pruhů mají snad všechny nové navigace, takže toto je skutečně zbytečný parametr pro rozhodování. Procenta nevím, není to ale žádná sláva.
Zubr123
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 12. 3. 2011 00:38

Rozhodně to neberu jako rozhodující parametr. Jak jsem napsal, zajímá mě, jak to vypadá a jeslti to vůbec k něčemu je. Nejspíš to bude vhodné, pokud je opravdu složitý uzel a doufám, že v tom případě to neudělá takto divně.

Ještě bych požádal. V PHA jsem se setkal s nájezdem, kde se silnici dělali do 4 nájezdů, přičemž 2 nájezdy směřovali k jedné dálnici a další dva k druhé dálnici, která byla nad tou první. Každá dvojice nájezdů směřovala do obou pruhů dálnici. Pls nevíte kde to bylo, popřípadě kde ybch v ČR našel něco podobného. Rád ybch se podíval, jak to vypadá, v úterý bych šel odzkoušet hlasové ovládání (opět to není rozhodující parametr, ale jsem na to moc zvědavej :-) )
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod audis 12. 3. 2011 01:47

nezlobte se, ale řešíte *****. chovejte se k navigaci jako k mobilu. koupím, pár let, zahodím. žádný city. u mobilu snad taky neřešíte záležitost typu, jestli talčítko "zpět" je napsáno Zpět nebo ZPĚT.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod all in one 12. 3. 2011 09:02

still_wolf píše: Ještě bych požádal. V PHA jsem se setkal s nájezdem, kde se silnici dělali do 4 nájezdů, přičemž 2 nájezdy směřovali k jedné dálnici a další dva k druhé dálnici, která byla nad tou první. Každá dvojice nájezdů směřovala do obou pruhů dálnici. Pls nevíte kde to bylo, popřípadě kde ybch v ČR našel něco podobného. Rád ybch se podíval, jak to vypadá, v úterý bych šel odzkoušet hlasové ovládání (opět to není rozhodující parametr, ale jsem na to moc zvědavej :-) )

Řekl bych, že úplná klasika je situace na Barrandovském mostě kde odbočujete z levých pruhů doprava na Smíchov a z pravých pruhů podjíždíte dálnici směrem K Barrandovu.
Přílohy
barr.jpg
all in one
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 12. 3. 2011 12:35

Audis: Kdybych s GPS dělal pouze já, tak to na.... Jenožme s GPS bude dělat celá rodina a i rodiče. Ne, že bych Navigon kvůli tomu odkopl, ale chci vědět jaké přednosti u Navigonu vychválím a které naopak nikoliv a hlavně které funkce rodiče naučím a které ne :-)

all in one: Úžastný, přesto tohle jsem potřeboval. Mockrát děkuji :-)
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod Akan 13. 3. 2011 21:17

all in one píše:
still_wolf píše: Ještě bych požádal. V PHA jsem se setkal s nájezdem, kde se silnici dělali do 4 nájezdů, přičemž 2 nájezdy směřovali k jedné dálnici a další dva k druhé dálnici, která byla nad tou první. Každá dvojice nájezdů směřovala do obou pruhů dálnici. Pls nevíte kde to bylo, popřípadě kde ybch v ČR našel něco podobného. Rád ybch se podíval, jak to vypadá, v úterý bych šel odzkoušet hlasové ovládání (opět to není rozhodující parametr, ale jsem na to moc zvědavej :-) )

Řekl bych, že úplná klasika je situace na Barrandovském mostě kde odbočujete z levých pruhů doprava na Smíchov a z pravých pruhů podjíždíte dálnici směrem K Barrandovu.

Správně a právě tam nedávno jeden pruh přehodili. Máte to už opravené?
Akan
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 21. 3. 2011 18:26

Tak jsem se rozhodl pro Navigon 70 premium, podle mého je to velmi dobrá koupě. Jen nevím, jeslti k tomu kupovat ochrannou fólii. Přeci jen na nětu to skoro nikdo neřeší. Ale na stranu druhou vím, že dotykáče na to hodně trpí. Co myslíte?
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod audis 21. 3. 2011 19:25

folii jednoznačně ANO!
audis
Junior

Odeslat příspěvekod shevy 21. 3. 2011 23:43

ja si zas myslim ze folie je zbytecna vec...pokavad s ni nebudes teda s gps hazet po podlaze a rejpat na displej sroubovakem.....je to v pohode i bez folie....na co..... zbytecny prachy :idea:
shevy
Junior

Odeslat příspěvekod audis 22. 3. 2011 00:55

100 kč obětuj!

já dávám folii na dotykáč evždy, jednou mi folie vydržela i dva roky. a podle toho taky vypadala. jen jsme byl líný ji vyměnit. Kdybych chtěl, vyměním a opět mám display nepoškrábaný jako nový.

A vubec, klíče, tužky, konektory kabelů, může se display rýpnout zlehka o spoustu věcí. Tu stovku bych s klidem obětoval.
audis
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 22. 3. 2011 03:16

Mam jednak strach, aby se přesnost GPS nezhoršila a taky aby se nezhoršila viditelnost (odraz světla fólie apod.). Když tam byla ta oroginální fólie, tak jsem musel mačkat tlačítka cca o 1cm více vlevo (zkoušel jsem to bez fólie a to bylo OK). Navíc jsem společně z GPS objednal i pouzdro. Popřípadě, jakou značku by jste mi doporučili?
Děkuji
still_wolf
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka