od Zubr123 11. 3. 2011 16:30
Pokud si chcete vyzkoušet jak to vypadá při jízdě s Navigonem, tak použijte simulaci předpřipravených tras pro různé situace.
"Možnosti" - "Trasy a stopy" - "Možnosti" - "Uložené trasy" - vyberte trasu
Pak zobrazit trasu, Možnosti, Simulace Tím se spustí simulace
ZZ_Active Lane_Asistant - je navigace v Praze s naváděním
ZZ_Reality_View_CZ - směrová tabule a navádění
ZZ_Tunnel Viev - navigace v tunelu
apod.
Navádění do pruhů, směrové tabule, zatáčky atd, musí být v mapových podkladech a je to jen pro větší křižovatky.
Ty nadjezdy se skutečně nezobrazují, ale s pozice řidiče to stejně nevidím. Pokud by jste mě na to neupozornil, tak jsem si toho nevšiml.
Nastavení vzdáleností pro hlasovou navigaci má pokud se nepletu jen Automapa.
Pokud má navigace dost času, tak standardně hlásí 3x. V tomto ohledu mi vadí, že u Prima je poslední hláška 100 m před křižovatkou. Navigon hlásí těsně před ní.
Jinak hlasová navigace je u Navigonu jedna z nejlepších nebo nejlepší, ale má jen dva hlasy. Navon Primo nyní standardně používá mapy od Navteq stejně jako Navigon a Garmin, takže pokrytí je srovnatelné. Předchozí verze iGO používají TeleAtlas. Mapy od Navteq mají více podrobností, je v nich téměř každá polňačka, ale taky to znamená, že jsou náchylnější na chyby označení typu silnice. Běžně jezdím i v terénu, kde TT má jen prázdno. Negativum je, že občas Vás povede po polní cestě, protože program neví, že je to polní cesta. Z toho právě pochází stížnosti na Navigon a Garmin, že vodí po polních cestách.
Primo má v tomto ohledy výhodu, že se nechají doplnit i mapy od TelaAtlas.
Pravda je, že aktualizace map pro Navigon vychází podstatně dřív než je vydává naviextras pro Navon. Navigon má již 2011-Q1, a naviextras 2010-Q3