Zubr123: Myslíte k rozhodnutí koupit Navigon 70 Premium? Odzkoušel jsem několik simulací. Pravda je, že Barandovský most jeď pouze podle mapy Navigonu je pořádný oříšek, ale vlevo ukazuje povely, vpravo generuje trasu (prohlížel sjem to několikrát a pochybuji, že je to nastavené předem, je tam znatelné že se postupně přidávají bloky podle mapy) a halvně hlasová navigace je opravdu skvělá. Nakonec jsem našel i člověka, který měl Navon 750 a prodal ho. Dle jeho vyjádření měl poněkud problémy s mapami, ale to se dalo přežít (Mio je horší

). Hlavně mu vadila hardwarová část, prý to bylo šíleně zasekaný a hlavně musel propojit GPS s rádiem, aby řetelně slyšel navigaci i během jízdy. Taky nadával na podsvícení. Mam dojem, že říkal něco o TomTom, že si koupil a že je to pohoda. Mě u TomTom vadí absence čísel popisných a poněkud převýšená cena. Navigon jsem testoval 2x a teď ho už mam v ruce a jsou opravdu spokojený. Jediný co mě zaskočilo byl demo režim, pač mi chvilku trvalo než jsem přišel jak jej deaktivovat.
audis + Zubr123: A jaké fólie používáte?
Vilik: Pochopitelně, že většina výrobců šetří jak se dá, taky je pravdou, že na zákaznících testují nejrůznější technologie a podle toho jak se uchytí tak je používaj nebo ne. Ale v tomhle není vyjímkou ani TomTom, když jsem si procházel recenze starších typů, zjistil jsem že hdoně často testoval technologie hardwaru a mnohdy docela šíleným způsobem (každým typ měl jiný hardware, další řada vycházela jen z jednoho hardware). A že navigon je Čína? Kdepak, Navigon je německý produkt. Vyroben může být kdekoliv, ale o tom kvalita nehovoří. Nevím jak je to ve spotřební elektronice, ale u silnoproudových a energetických zařízení sjem se čato setkal, že výrobce uváděl pouze místo smontování. S tím, že tam v podstatě produkt vzniká. Takže jednotlivé součástky někde vyrobil , pak dovezl do německa a smontoval (ale toto je tak 7-10 let zpět, kdy se ještě lidi ohlíželi na místo výroby). Pokud by jste opravdu chtěl porovnávat produkty podle msíta výroby, tak se hodně spálíte

Není mezi nimi rozdíl. Je to jako by jste porovnával IQ podle barvy vlasů.