GPS do nepohody do 5.000Kč

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vilik 22. 3. 2011 05:47

Mám navigaci 4 roky. Jednu a tu samou. První rok, ve strachu z poškrábání jsem tam měl fólii. Za rok byla poškrábaná tak, že ve dne bylo špatně vidět co je na displeji. O cotlivosti ani nemluvím. Po těžkém rozhodování jsem se nakonec rozhodl fólii sundat. Viditelnost a citlivost k neporovnání, displej bez škrábanců. K ovládání jsem od začátku používal obrácenou propisovačku, později stylus od rádia s dotykovým displejem.
Takže sumárum. Nebál bych se nepoužívat fólii. Ale bral bych v úvahu výrobce. Moje zkušenost je s TT s pořizovací hodnotou 16 tisíc. Nevím, jak se bude chovat Čína za čtvrtinovou cenu. Za ty 4 roky šel vývoj určitě dopředu. Někdy bohužel i snaha sem tam něco ošidit. :oops:
vilik
Junior

Odeslat příspěvekod audis 22. 3. 2011 09:13

čitelnost displaye se s folií dorbně zhorší. folie to několikrát vyváží svými ochranářskými schopnostmi. zbytečný se nad tím pozastavovat.

Nepouzdruju. zbytečný.

Opět řešíte <i>ny
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod Zubr123 22. 3. 2011 10:57

pro still_wolf taky hlasuji pro folii. I při selelepší opatrnosti se těžko ubráníte kontaktu s kovovými předměty nebo pádu. Dotyková citlivost i přesnost jsou srovnatelné. Nevidím v tom rozdíl. Ta nepřesnost je asi způsobena rozjetou kalibrací. Proveďte v Možnosti-Nastavení-Moznosti-Kalibrace dotykového displeje. Případně HW reset, kdy se taky provádí kalibrace. Na displeji se budou postupně zobrazovat křížky, do kterých se musíte přesně trefovat. Nakonec se kalibrace potvrdí odkliknutím. Z hlediska odlesků je to samozřejmě nepatrně horší. Je ji nutno občas vyměnit. Já jsem tam nejprve nechal originál krycí folii a ani s ní nebyly problémy. Za dva roky tam mám druhou.
Ještě otázka, co Vás nakonec vedlo k tomuto rozhodnutí ?
Zubr123
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 22. 3. 2011 13:32

Zubr123: Myslíte k rozhodnutí koupit Navigon 70 Premium? Odzkoušel jsem několik simulací. Pravda je, že Barandovský most jeď pouze podle mapy Navigonu je pořádný oříšek, ale vlevo ukazuje povely, vpravo generuje trasu (prohlížel sjem to několikrát a pochybuji, že je to nastavené předem, je tam znatelné že se postupně přidávají bloky podle mapy) a halvně hlasová navigace je opravdu skvělá. Nakonec jsem našel i člověka, který měl Navon 750 a prodal ho. Dle jeho vyjádření měl poněkud problémy s mapami, ale to se dalo přežít (Mio je horší :-D). Hlavně mu vadila hardwarová část, prý to bylo šíleně zasekaný a hlavně musel propojit GPS s rádiem, aby řetelně slyšel navigaci i během jízdy. Taky nadával na podsvícení. Mam dojem, že říkal něco o TomTom, že si koupil a že je to pohoda. Mě u TomTom vadí absence čísel popisných a poněkud převýšená cena. Navigon jsem testoval 2x a teď ho už mam v ruce a jsou opravdu spokojený. Jediný co mě zaskočilo byl demo režim, pač mi chvilku trvalo než jsem přišel jak jej deaktivovat.

audis + Zubr123: A jaké fólie používáte?

Vilik: Pochopitelně, že většina výrobců šetří jak se dá, taky je pravdou, že na zákaznících testují nejrůznější technologie a podle toho jak se uchytí tak je používaj nebo ne. Ale v tomhle není vyjímkou ani TomTom, když jsem si procházel recenze starších typů, zjistil jsem že hdoně často testoval technologie hardwaru a mnohdy docela šíleným způsobem (každým typ měl jiný hardware, další řada vycházela jen z jednoho hardware). A že navigon je Čína? Kdepak, Navigon je německý produkt. Vyroben může být kdekoliv, ale o tom kvalita nehovoří. Nevím jak je to ve spotřební elektronice, ale u silnoproudových a energetických zařízení sjem se čato setkal, že výrobce uváděl pouze místo smontování. S tím, že tam v podstatě produkt vzniká. Takže jednotlivé součástky někde vyrobil , pak dovezl do německa a smontoval (ale toto je tak 7-10 let zpět, kdy se ještě lidi ohlíželi na místo výroby). Pokud by jste opravdu chtěl porovnávat produkty podle msíta výroby, tak se hodně spálíte :-D Není mezi nimi rozdíl. Je to jako by jste porovnával IQ podle barvy vlasů.
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod Zubr123 22. 3. 2011 14:10

Kdysi jsem koupil dvě folie za 100 Kč přes internet, ale nevím kde to bylo.
Nevím, zda jste zkoušel barrandovskou simulaci i na jiných navigacích. Navigon zobrazuje pruhy jako pohyblivý zoom samotné křižovatky s vyznačením možných tras. Ostatní navigace zobrazují jen symboly možných pruhů (viz obrázek od Romstar). Jinak v praxi je to téměř jedno.
Zubr123
Junior

Odeslat příspěvekod audis 22. 3. 2011 18:35

still: koupil jsem něco na dealextreme nebo ebay už nevím. myslím že dvě folie za 5dolarů i s poštovným .
audis
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 22. 3. 2011 19:22

Baradonvský most jsem testoval jen na navigon, ale na TomTom a Mio jsem zkoušel jiné složité trasy a našel jsem pár obrázků k Navon a Garmin, které měli reprezentovat taky složitější sjezdy a křižovatky. A osobně mi nejvíc sedl Navigon. Především mě ohromnil hlasovou navigací, ale vizuální je podle mě také důležitá, především když jste v naprosto neznámém prostředí a je noc. Menu je poněkud originální, především přepínání mezi klasickým a demo režimem. Ale to je spíše o síle zvyku.
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod shevy 22. 3. 2011 22:31

S tou folii je to vazne zhorsena viditelnost..zhorsena manipulace...hure ten displej reaguje....proste je to zbytecnost...ale nekdo musi vydelat...:))...kazdopadne ja to na zacatku taky zkusil....ale hned sla dolu a vazne ji po roce nemam ani skrablou,... kdyz pouzivaj dobrej case-kryt na navigaci...folii vazne nepotrebujes...vyndas pred pouzitim...a po uziti zase zandas tak proc bys ji mel mit poskrabanou.....je to zbytecnost...rozhodne. ;-)
shevy
Junior

Odeslat příspěvekod ClonyXXL 23. 3. 2011 17:24

Já fólii na navigacích taky nemám. Asi jak píše shevy - mám to ve futrále, nebo na skle. Žádné škrábance zatím nemám. Naopak kdysi jsem na Nokii lepil nějakou super fólii. Ale podruhé už se přilepit nedá. A trefit se 100% přesně ........ asi nemožné. A jakýkoliv prach tam dělá pod fólii škaredé bublinky. Na PDA jsem měl fólii, co se teoreticky dá zase sundat a zase dát zpátky - to je už lepší. Ale na PDA se píše a čaruje mnohem mnohem víc, tak tam to má opodstatnění. Já už prostě ee.
ClonyXXL
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 29. 3. 2011 23:35

Tak jsem koupil pouzdro. Byl jsem v obchodě si fólie prohlédnout a opravdu znatelně omezují viditelnost.
Jen ybch se chtěl zeptat, v navigaci mam v nastavení možnosti upozornění na radary. Ale bohužel tam nemohu nic nastavení. Prostě nelze aktivovat upozornění na radary. Je to tím, že tam nejsou uloženy pozice radarů nebo je to tím, že pro ČR to výrobce nepovolil? Popřípadě pokud je potřeba stáhnout, mohli by jste mi dát nějaké adresy?
Mockrát děkuji
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod audis 29. 3. 2011 23:37

já zase vubec nefutráluju. navigaci mám bud na skle, nebo v tašce nebo v kapse. futrálovat je práce navíc k ničemu.

jesli jste koupil navigon, tak já neporadím s radary.
audis
Junior

Odeslat příspěvekod Zubr123 30. 3. 2011 08:07

Co se týká radarů tak máte následující možnosti
1) Koupit si za cca 30 euro měsíční aktualizace radarů od Navigonu. Je to na rok.
2) Koupit si za cca 19 euro PoiWarner.
Zde
Kód: Vybrat vše
http://www.navigating.de/cms/index.php?id=636

Radary si pak můžete stahovat z Poi.cz
3) Na radary se vykašlat. Je to stejně k ničemu . Řve to v každé druhé vesnici. Signalizace překročení rychlosti vyjde nastejno a není to tak otravné
Zubr123
Junior

Předchozí stránka