Dobrý den,
tak abych nezakládal nové téma, tak to napíšu sem. Hledám GPSku pro známého do auta na používání tak 1x za 1-3 týdny a potom na výlety apod. Několikrát jsem mu zapůjčil svého Navigona 70 Premium a byl z něj docela nadšený. K našemu zděšení jsme zjistili, že se již Navigon navigace neprodávají (nevím jestli nebyl odbyt nebo jestli je to kvůli Garminu). Ale nyní tento známý si chce koupit novou navigaci. Už tenkrát jsem zvažoval Navon, ale odradila mě nemožnost si jej osobně odzkoušet, pomalejší odezva a podle mnohých horší repro a jas, zároveň si nemyslím, že by byla pro něj vhodná kvůli širokým možnostem nastavení. Je to ten uživatel, který si chce sednout, zadat adresu do mu někdo řekne a jed. Zároveň dříve (nevím jak nyní) byl problém u TomTom při ztrátě signálu, že se mapa jakoby roztočila. Poradili by jste mi nějakou navigaci s alespoň 5".
Děkuji
Shrnutí:Používání: Občasné (1x do 2-3 týdnů a časté používání na výletech), především silnice (polním cestám se snaží vyhnout

), ale rozhodně kvalitní navigování po "*****ách" je potřeba
Rozsah navigace: Především ČR, ale možná i DE a PL. Chce jak kvalitní audio navigaci, tak i vizuální (vadí mu takové ty obrázky, spíš mu vyhovuje generování silnice u Navigonu, jako mě)
Čísla popisná: ANO
Čísla popisná: ANO
IQ: Ano
TMC: Nevím, záleží jak se v ČR zlepšili. Já ho mam vypnutý (většinou mi sděloval mylné informace)
Úroveň uživatele: Chce si sednout, nacvakat adresu (kterou mu někdo dá) a jeď. Občasné složitější práce bych za něj dělal já (stažení map, aktualizace SW apod., ale je nutné funkčnost třeba jednoho měsíce, než se k tomu dostanu)
GPS navigace: Je potřeba, aby byla přesná a navigovala přímo k cíly. Zároveň aby byla plynulá a rychlá.
Navigace v pruhu: ANO