Výběr navigace do auta do 4000 Kč

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod still_wolf 28. 11. 2013 17:37

Mno když jsem si hledal navigaci já, tak mě Garmin zaskočil tenkrát horší hlasovou navigací a i horším vizuálním prostředím. TomTom zase tím, že když došlo ke ztrátě GPS signálu, náhled se jakoby roztočil nebo tak nějak. U navigonu jsem postřehnul jedinou chybu a to při zadávání adresy se musel dodržet určitý postup. Jinak to občas nenabídlo písmenka, které mělo. To ale záhy opravili aktualizací. Jednotlivé GPS přístroje jsem zkoušel docela dlouho, minimálně 1h, ale už je to nějaká doba. Dodneška si pamatuju tu prodavačku, která byla ze mě bezradná a loučila se se mnou se slovy, že takhle dlouho tam mnohdy nebývají ani zaměstnanci :-)
A právě takovéto chyby, ve smyslu bugů potebuji nyní vědět. Jak se jednotlivé navigace chovají při ztrátě GPS signálu nebo při zhoršení příjmu (ukazují, že jedete po poli, nebo provedou korekci podle poslední známé polohy)? Mají jasné značení na navigaci kruhové výjezdy? Co hlasová navigace, vynechávají? Hovoří když je třeba a mlčí když je třeba, nebo jsou ukecané v nepravý čas? Hovoří přesně, nebo některé termíny jsou zcestné (Navigon třeba říká, "jeďte po silnice", což je asi z termínu "Folgen Sie der Straße", kde der je určitý člen a dá se to přeložit, "jeďte po TÉTO silnici"? Apod.
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod Rubic 28. 11. 2013 18:52

Zdravím, vzít si k ruce bezradnou prodavačku při výběru navigace - to hovoří samo za sebe. Navíc, pokud hodnotíte navigační zobrazení podle "Uměleckého dojmu", pak pro Vás Garmin opravdu není. Další hlasy používané v Garminech Vám v obchodě nepředvedou. Vše o Garminu najdete zde http://www.path.cz/forum/index.php :-)
Garmin Nüvi 765T Lifetime, CN Europe NT 2020.20_ 3D, CN_Europe_NT_2020.20, Atlas_Czech_2012_NT_3D budovy, Adresy_CR_v2, Garmin_Express v7.5.0.0
Rubic
Junior

Odeslat příspěvekod Gumajz 28. 11. 2013 19:03

A u TT je to stejné. GPS signál jsem nikdy neztratil. Pokud jsem nebyl něčím krytý, ale fakt ze všech stran....myslím podzemní garáže apod..Připadá mi to tak, že jsi to zkoušel v nějakém obchodě v obchodním centru. A tam je to kovová hala. Každý, kdo trochu ví něco o GPS, tak ví, že ani 10min venku, na volném prostoru, u nové navigace někdy nestačí. Proto se stahují tzv. GPS extras, nebo GPS quickfix, atd... A to je to, co urychluje zaměření GPS u navigací i mobilů...
Gumajz
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 28. 11. 2013 21:44

Rubic: Bezradná prodavačka vs prodavačka, která ze měla byla bezradná. Prosím nepřekrucuj má slova! Mezi těmito slovy jsou velké rozdíly. "Umělecký dojem" a přehlednost navigačních prvků, náhled na silnici, rychlost odezvy apod. jsou dvě různé věci. Vizuální prostředí není jen o barvičkách, ale i schopnostech předání informací prostřednictvím jednoho z nejcitlivějších lidských smyslů, očima! A pokud někdo udělá špatně čitelné informace a nepřehlednou mapu, tak použití navigace rapidně klesá!

Gumajz: Jsou místa, kde se dá signál velice rychle ztratit. Nejsou častá, ale většinou se to stává v ten nejméně vhodný okamžik. A pokud na křižovatce ztratím signál a GPSka se mi roztočí jako kolotoč, tak asi z toho taky nebude zcela nadšený. Já s Navigonem ztratil signál už mnohokrát při silných bouřkách, čekání pod mostem apod. Ale naštěstí chvíli se snaží předvídat trasu podle poslední rychlosti a potom se zastaví a oddálí.
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod Gumajz 28. 11. 2013 22:29

A ty myslíš, že se naviguji doma po obýváku ? Já se živím ježděním a se všemi svými TT jsem sjezdil celou Evropu. A signál neztrácí. Pokud tvému Navigonu stačí ke ztrátě signálu chvíli stát pod mostem, tak je něco špatně.....to navigace nesmí udělat. Nemá smysl to pitvat, prostě nesmí. Některé vozy potřebují vnější antény GPS na střechu, nebo použít tuto anténu a umístit ji třeba dozadu do auta. Signál tlumí (více či méně) vyhřívání předního okna, pokovení předního okna atd, pak je navigace schopna při lehkém poklesu signálu ztratit ho úplně....To už při mé činnosti mám za sebou, u vozů svých kolegů, klientů i přátel....
Gumajz
Junior

Odeslat příspěvekod tiskar 12. 12. 2013 16:10

Zdarec pánové poradíte, navigaci do 4000 na nakladní auto
požadavky lehké menu+celou Evropu s doživotní aktualizaci opravdu stačí tohle hlavně at najde cestu jak má!
moc se mí líbí navon 670 nebo TomTom 20 Europe díky za reakce
tiskar
Junior

Odeslat příspěvekod Gumajz 12. 12. 2013 19:29

Tablet a Be On Road Truck....musíš hledat ty navigace, které jsou po nákladní auta.. Aby tě neposlala tam, kam náklaďák nesmí. Obyčejná navigace pro osobák to neumí. A navigační přístroj pro LKW do 4tis neseženeš. Ale tablet s BoR ano...Vyzkoušel jsem Be On Road a ten ti ukazuje u ulic váhová i výšková omezení. Můj kamarád jí používá v kamionu a nemůže si ji vynachválit. Já mu jí instaloval a odzkoušel. Fakt dobrý.
Gumajz
Junior

Odeslat příspěvekod Vagi 12. 12. 2013 21:27

Třebas Navon 670Plus umí přepnout do módu Tahač, ovšem podklady *.ftr pro kamiony (váhová a jiná omezení ) neobsahuje.
3.0 V6
Vagi
Junior

Odeslat příspěvekod tiskar 13. 12. 2013 17:27

Tak nejlepší do 4000 bude asi ten navon 670 že? Co zde čtu tak je moc vychvalovaný!
tiskar
Junior

Odeslat příspěvekod Gumajz 14. 12. 2013 09:09

Ale neobsahuje výšková omezeni....ani váhová omezení... Takže by mne zajímalo, s jakým náklaďákem jezdíš, když chceš Navon...
Gumajz
Junior

Odeslat příspěvekod Vagi 14. 12. 2013 09:31

Třeba jezdí s dodávkou :-)
3.0 V6
Vagi
Junior

Odeslat příspěvekod Gumajz 15. 12. 2013 19:09

No nevím. Malá dodávka je do 3,5t, takže osobák. A větší je přes 3,5t a tam už váhová omezení využije. Asi mu nikdo neprozradil, že omezení si přesně zadá v nastavení navigačního sw. Asi mu radí nějaký "odborník". Konečně je to jeho boj...
Gumajz
Junior

Odeslat příspěvekod Vagi 15. 12. 2013 20:26

Rozměrová omezení využiješ i s dodávkou do 3,5t (výška nástavby)
Kdyby se rozepsal více o tom, co přesně potřebuje a s čím jezdí, tak by mu člověk dokázal poradit co a jak.
3.0 V6
Vagi
Junior

Odeslat příspěvekod tiskar 15. 12. 2013 22:55

Ahojte moc se omlouvám ze pozdní reakci,vybírám dárek k vanocum otci,jezdí s nákladákem má řidičák C auto má myslím 8 tun ,auto má výšku 4 metry,chceme vybrat něco do 4000,vím že je to málo ale když poradíte budu moc rád, díky
tiskar
Junior

Odeslat příspěvekod Vagi 16. 12. 2013 09:58

Jak už psal Gumajz o pár příspěvků výše. Klasickou navigaci pro kamiony s doživotními aktualizacemi map zdarma do 4000Kč --> nelze.
Takže máš v podstatě dvě možnosti.
Buď koupit nějakou neznačkovou navigaci se softwarem pro kamiony, kde ale bude problém s aktualizacemi map (mapy si budeš muset koupit, sehnat jinou cestou) nebo koupit levný Android tablet a k tomu například http://www.xtech.cz/navigacni-program-b ... lizace.php (s Be On Road nemám zkušenost)
Klasické navigace pro kamiony jsou hodně předražené.
3.0 V6
Vagi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka