Výběr navigace do auta do 4000 Kč

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kremnica 9. 6. 2013 08:35

Suhlas. Navigacia s vychytanymi detskymi chorobami, jedna z mala naozaj znackovych. Komu CR postacuje, OK, naviac Lifetime, super. Nech dobre sluzi.

/ BTW.: Stale neviem, co sa deje s TT, tolko staznosti co citam, nedorobeny soft, zla komunikacia s vyrobcom, je to vobec mozne ? Popri mojich dvoch garminoch som chcel mat jednu TT, ale toto ma vyslovene odradza.
kremnica
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WolfN 9. 6. 2013 09:39

No nevím, jen jsem dříve zkoušel jednoho tom toma vyšší řady s novým GUI a bylo to líné jako prase nekecám, jinak stávající TT XL One IQ2 chodí perfektně, rychle nekouše se...
Vadí mi nízká uroven maximálního jasu, na slunci toho mnoho vidět není, gui není tak barevné, pestré a přehledné jako to od nepaměti mají garminy a i ted nuvi 40 a také lifetime nic mapy se musí koupit a vyjdou na víc než tohle nuvi, pirátit to ač bych mohl nebudu a nechci no a databázi čísel popisných a orientačních, snad v čr tom tom mít nikdy nebude...zkrátka se na to vyflákli a je to škoda.
NIKDY se nehádej s blbcem, stáhne tě na svoji úroveň a tam tě umlátí zkušenostmi...pokus se jim naslouchat, to je nejlepší.
WolfN
Junior

Odeslat příspěvekod jandaxx 9. 6. 2013 21:11

S-Tony píše:No tak po ČR navigaci nepotřebuju vůbec. To trefím i po slepu kamkoli. A na místa kde jezdím v lětě, tak ty trasy už mám taky v paměti. Navigaci potřebuju jen když jedu někam daleko, kde to neznám. A na to mi stačí mobil, kde mám navigaci zdarma a je dostatečně rychlá.
I když jsem neměl navigaci v mobilu, tak jsem si klasickou navigaci nikdy nepořídil.
Je to potupa s tím normálně jezdit. Copak jsem ženská :-D

Taky jsem navigaci dlouho odmítal. Na podzim jsem si jí pořídil a pohoda. Potřeboval jsem jet do Českého Krumlova do totálního centra na konkrétní adresu. Kdo to zná, ví že je to podobné bludiště, jako stará Praha. V noci mně navigace dovedla až k vratům penziónu bez jediného zaváhání. Podle mapy bych musel několikrát zastavovat. Takže za mně dobrý ;-) Mám Garmin 2455 a jsem spokojený.
jandaxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod devy_ 11. 7. 2013 14:40

Přidám se do tématu, ať nezakládám také.

Otec si chce kupovat navigaci a vybral si na netu tohle.
http://gps-navigace.heureka.cz/mio-spir ... -lifetime/

Doporučíte lepší? On sám neví co od toho očekávat - potřebuje prostě jen přesně navést na silnici :D (myslím tím i různé křižovatky, odbočovací pruhy- aby to umělo pěkně výrazně graficky znázornit),atd...k tomu samozřejmě aktualizace map (asi doživotní, nevím jaké jsou možnosti), určitě krom ČR i Evropa.

Můžete třeba uvést, co je lepší/horší na zmíněné navigaci oproti té, co posílal Vagi?

Já ani otec se v tom nevyznáme, ale myslím to hlavní co od toho čeká jsem popsal.
devy_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WolfN 11. 7. 2013 23:12

Těmhle požadavkům odpovídá myslím garmin, lifetime také není problém, čísla popisná a orientační v Atlas ČR 2013 v ceně a nejlevnější začíná těsně pod 2k.
Mio není špatné ale nevím jak si zvykne na rozhraní, není tak propracované a pohodlné na ovládání jako u TT a Garminů.
Určitě si někde u většího prodejce, navigaci, tedy způsob ovládání vyzkoušejte a pak se rozhodněte která vám bude lépe vyhovovat.
NIKDY se nehádej s blbcem, stáhne tě na svoji úroveň a tam tě umlátí zkušenostmi...pokus se jim naslouchat, to je nejlepší.
WolfN
Junior

Odeslat příspěvekod devy_ 12. 7. 2013 11:42

Ještě jsem zapomněl poznamenat, že říkal něco o tom, že si to může vzít třeba i do lesa...ale tak nevím do jaké míry to dnes navigace do aut umí :).
devy_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vagi 13. 7. 2013 10:27

Navon umí (stejně jako Garmin atd.) navigovat i po nezpevněných cestách, ovšem navigování po lesních cestách bude záležitost hlavně pokrytí map (Navteq v případě Navonu) Do jaké míry má Navteq pokryté lesní cesty netuším, v lese s navigací nejezdím :-)
3.0 V6
Vagi
Junior

Odeslat příspěvekod WolfN 14. 7. 2013 16:29

Pro garminy bývá v ceně TOPO Atlas od picodasu stejně jako Atlas ČR. (Atlas Czech 2013 NT)
Do lesa ale klasická PNA primárně stavěná do auta nebude nejlepší, jednak citlivost GPS mezi stromy má problém každá a také výdrž baterie 2-3hod, to spíš dokoupit ještě nějakou speci na geocaching od garminui, nabídka je slušná Dakota,eTrex,Oregon,Montana http://www.garmin.cz/produkty/outdoor/ víc ti asi neporadím.
Tyhle krabičky na turistiku se mi děsně líbí, byt bych je až tolik jako pna v autě nevyužíval, je to outdoor tedy odolné, se slušnou výdrží a citlivostí, odrazuje mě pouze vysoká cena, specializuje se na ně co vím snad jen garmin a asi dva další...od tt,mio a tak nic.

Třeba Dakota 10 je solidní a použití nalezne i na řídítkách kola či motocyklu, takže i v autě by neměl být problém a AtlasCR do toho člověk snad nahraje také, tak velké to zase není.
http://www.garmin.cz/produkty/sport/gps ... ta-10.html
WolfN
Junior

Odeslat příspěvekod devy_ 15. 7. 2013 10:09

Ještě k těm mínusům v druhém příspěvku:

Mínusy (pro někoho):
Nemá Bluetooth, FM transmitter a RDS-TMC.

- bluetooth vím co je
FM transmitter - to je rádio asi, že?
a to poslední je co?
Díky.
devy_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vagi 15. 7. 2013 19:27

Než popisovat vše podstatné, tak si přečti zde zmíněné dva odkazy, kde je to pěkně popsáno.
FM Transmitter - http://fmtransmitter.ic.cz/
RDS TMC - http://www.dopravniinfo.cz/obecne-informace3
Jen upozorním, že RDS TMC je v ČR na dvě věci :-) Např. v Německu je to tak o sto let před námi.
3.0 V6
Vagi
Junior

Odeslat příspěvekod devy_ 17. 7. 2013 08:42

Otec nakonec tu navigaci vzal, tu co psal Vagi. Jsem zvědav, až ji otestuji. Díky za tipy a informace.
devy_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tonny. 18. 7. 2013 08:58

Vagi píše:Jen upozorním, že RDS TMC je v ČR na dvě věci :-) Např. v Německu je to tak o sto let před námi.

S tímto tvrzením zásadně nesouhlasím, protože RDS TMC je v ČR stále na 3 věci!!!!
Ale abych uvedl tuto hlášku na pravou míru - je pravda, že RDS TMC bylo ještě v době nedávné zcela nepoužitelné.
Po téměř 4-leté zkušenosti tvrdím, že za poslední cca rok vidím podstatné zlepšení - stačí porovnávat to, co ukazuje mapa na www.dopravniinfo.cz s vlastní zkušeností v praktickém provozu a pro doplnění názoru třeba s hlášením agentů Impulsu nebo Zelené vlny.

Stav RDS TMC /můj názor/ sice nedosahuje úrovně v A nebo D, ale ve srovnání s dobou 2 roky zpět je výrazně lepší a trend směřuje ke zlepšení.
WAZE,
TOMTOM GO mobile na HUAWEI G510.
TOMTOM GO LIVE 825, mapa podzim 2014
/nelze aktualizovat, porucha/,navcore oficiální k XI/2014,
WC papír trojvrstvý nadvakrát přeložený :-)
Tonny.
Junior

Odeslat příspěvekod skvrne 20. 7. 2013 12:04

Dobrý den, prosím mám dotaz.... Vůbec navigacím nerozumím, ale manžel dost jezdí a já bych mu k výročí chtěla udělat radost a koupit mu navigaci ;-] Zahlédla jsem akci http://www.akcniletaky.com/letak-auto-k ... 82strana3/, kde nabízí navigaci TomTom za celkem dobrý a pro mě přijatelný peníz. Vyplatí se to a stojí ta navigace za to? Předem děkuji
skvrne
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WolfN 20. 7. 2013 16:22

STt chybu neuděláš,cena solidní a LT tedy doživotní aktualizace map se také hodi.
Timto se mysli životnost přístroje, jak u tt nevím,ale u garminu jsou to snad tri roky.
Updaty map cekej každý ctvrt či půlrok.
WolfN
Junior

Odeslat příspěvekod Gumajz 20. 7. 2013 18:31

Takže já to doplním konkrétně. Jsem dlouholetý uživatel TT (mám již několikátou), vyzkoušel jsem si všechny navigace( namátkou Garmin, Mio, iGo, atd), a vykonávám i poradenskou činnost v oboru GPS navigací atd...
Life Time je brána jako životnost přístroje, a ta není 3, ale 4 roky....Ale měli jsme zde případy, kdy Life Time trval i přes 4 roky...
A nové mapy jsou každého čtvrt roku, takže čtyřikrát do roka...a to spolehlivě, za celou dobu se zpozdili tak 3x...ale stejně dodrželi ty 4 mapy do roka...
A TomTom je pro obyčejného člověka velmi dobrá volba. Uživatelsky příjemný, jednoduchý, a mapy velmi aktuální..I "vinou" naší, protože spolupracujeme se zástupcem firmy CEDA(zde na webu), kterému hlásíme závady v mapách, a oni je zásluhou toho zapracovávají rychleji, než normálním postupem (ověřování atd atd...).
CEDA - firma dodávající mapové podklady firmě Teleatlas(mapová firma), kterou před pár lety koupila firma TomTom.
Takže celkové resumé : Doporučuji... :-))
Gumajz
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka