Testujeme TomTom Go 910. Co vás zajímá?

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod venda2004 18. 9. 2006 18:49

Dobrý den,
Mám pár dotazů.

Chtěl bych se zeptat na podrobné informace o mapové základně TT 910. Jedná se mi hlavně o mapu ČR. Někde jsem na internetu četl, že Česká republika má pokrytí na 99%. Myslím si o tom své. Jaké místa ve středních čechách jsou hluché a jaké silnice TT již nevidí?
Také jsem se dočetl, že česká mapa má 350 měst do úrovně ulic. Zajímal by mi seznam těchto měst. Pokud existuje. Také by mě zajímalo které konkrétní města jsou do úrovně čísel popisných. Pokud někdo tento produkt nabízí, měl by i doložit pravdivost.
Předem děkuji za odpověď a případný seznam těchto měst.
venda2004
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yngwie 18. 9. 2006 18:54

No to je spíše dotaz přímo na holandské soudruhy :-)
What is the best? NOKIA is the best!
Nokia 720 NMT->6150->8210->3310->6210->6310i->6230->E60 & N95 + 2GB Kingston + Koss Porta Pro
Compaq iPAQ 3970 + Linux

Bavte se o Nokiích jen s Nokiisty :wink:

Symbian rulezz :wink:
Yngwie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod venda2004 9. 11. 2006 17:11

prosím o radu:
1) Při dohrávání bodů zájmu z POI online si stáhnu obrázek, soubor .ov2. Při nahrávání je v TT i soubor s koncovkou .ver je potřeba tento soubor dotvářet a k čemu slouží?

2) Dají se zvuky pro upozornění na boz zájmu libovolně dohrávat?
V jakém formátu zvuky v TT jsou a kde je v TT najdu?

Předem děkuji za radu.
Vašek
venda2004
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod richard.milic 9. 11. 2006 22:54

Osobně jsem soubory .ver do TT nenahrával a fungovalo to. Kde jsou uloženy zvuky a jak je dohrávat nevím. Někde jsem se dočetl, že počet POI je pro TT omezen. A narazil jsem na to . Nahradil jsem totiž některé jednotlivé body sloučeným souborem, abych si usnadnil práci s upozorněním na všechny radary a ty jednotlivé jsem vymazal. Od té doby mi nefungují ani jedny. Nevíte někdo jak na to vyzrát?
Richard
richard.milic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod P800 9. 1. 2007 13:57

Existuje způsob jak uvést TomTom GO 910 do stavu kdy jsem ho vybalil z krabice? Něco jako tvrdý reset u PDA?
P800
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ceny 15. 3. 2007 10:39

Zdravim,
v posledni dobe se mi stava, ze v aute mi navigace po zapnuti hlasi, ze je bez signalu. Resp, v prehledu satelitu jich ukazuje 5-6 s pomerne slusnou silou signalu, ale vsechny jsou sede. Musim pristroj vyndat z auta, znovu zapnout a jak se jednou chyti, tak to jde jiz bez problemu. Neresil ste nekdo podobny problem?

Ceny
ceny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jimin963 16. 3. 2007 09:29

Neporadím, jenom potvrdím. Dělá mi to totéž.
GPS si při ztrátě signálu pamatuje poslední postavení družic a výsledné navigační hodnoty. To použije při zapnutí a významně zkrátí výpočet - nabíhá potom rychle. Třeba když vyjedeme z tunelu.
Pokud se podmínky rapidně změní, pozná že nad hlavou má jiné družice, nemá pak z čeho aproximovat a potřebuje dostatečný signál alespoň ze 4 druzic.
To že je tam šedý obraz více družic je jakýsi hazardní stav daný sofwarem.
jimin963
Junior

Odeslat příspěvekod ceny 28. 3. 2007 14:56

Problém je trochu jiný. Po zapnutí v autě (na parkovišti) nemá žádný signál, po několika minutách ukazuje třeba 6 nalezených satelitů, ale všechny jsou šedé a stále hlásí že není signál. Někdy pomůže na chvíli vypnout, někdy se chytne hned.
ceny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ceny 17. 5. 2007 08:49

Tak po nahrání nového firmware a QuickGPSFix to vypadá s rychlostí zorientování o dost lépe.
Dotaz - nedaří se mi dlouhodobě zakázat průjezd přes jednu ulici (tak abycho to nemusel stále zadávat při každém plánování). Jde to nějak nastavit dlouhodobě?
Pokud si chcete s tomtomem trochu pohrát, tak na http://www.webazar.org/tomtom/index.php jsou aplikace pro záznam cesty, offroad navigaci a pod.

Čeny
ceny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TOMTOM910 26. 6. 2007 21:51

Čau, mně by zajímalo, proč mi nejde propojit TT s rádiem s bluetooth, prostě ho TT nenajde a mobil rádio najde......Dám párování a rádio prostě TT nenajde....vždyt to přece funguje ne? Sony MEX-BT2500
TOMTOM910
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kmarty 26. 6. 2007 22:22

venda2004 píše:2) Dají se zvuky pro upozornění na boz zájmu libovolně dohrávat?
V jakém formátu zvuky v TT jsou a kde je v TT najdu?T/quote]
Daji. Jsou ve formatu Ogg Vorbis (pripona souboru .OGG), pojmenuj ho stejne jako POI soubor a nahraj do toho adresare kde mas POI soubor. Priklad:
Kód: Vybrat vše
CZ-Nemocnice.bmp
CZ-Nemocnice.ov2
CZ-Nemocnice.ogg
Pri vyberu zvuku k POI bodum ti to u tohohle POI nabidne jen Zvuk Ano/Ne. Pokud "Ano", bude to prehravat tebou nahrany Ogg Vorbis zvuk.
kmarty
Junior

Odeslat příspěvekod kmarty 26. 6. 2007 22:30

ceny píše:Zdravim,
v posledni dobe se mi stava, ze v aute mi navigace po zapnuti hlasi, ze je bez signalu. Resp, v prehledu satelitu jich ukazuje 5-6 s pomerne slusnou silou signalu, ale vsechny jsou sede.
Co to je "pomerne slusna sila signalu"? Na prvni "chytnuti" Tomtom potrebuje aby sila alespon 4 satelitu byla nad urcitou urovni (v tom prehledu je znazornena tenkou carou). Jakmile se chytne, pak mu staci i slabsi uroven.

(Muhehe, tohle nema chybu. Odpovidam na pul roku stary posty)
kmarty
Junior

Odeslat příspěvekod jitulkla 9. 7. 2007 22:11

Moc prosim o radu.
Koupily jsme si pred tydnem pres internet Navigaci tomtom go 910. Prvni cestu normalne fiungovala. Pak jsme ji chteli doma pripojit k pocitaci a zalohovat.
Ted se ani nehne. Pouze tam naskoci obrazek navigace a nejde ani vypnout a nic nedela.
Vzdy ji musim restartovat aby se vypla. Pak ji chceme znovu zapnout a opet to same. Pouze naskoci obrazek navigace a nic...
Potrebovali jsme ji na cestu z Anglie do CR tak bych byla rada kdyby to slo vyresit rychleji nez reklamaci.
Predem moc dekuji za kazdou radu.
Stacilo by mi kdybych mohla treba nekomu zatelefonovat kdo se v tom vyzna a dokazal by mi pres pocitac poradit
Jitka
jitulkla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KptBobr 10. 7. 2007 10:24

TOMTOM910 píše:Čau, mně by zajímalo, proč mi nejde propojit TT s rádiem s bluetooth, prostě ho TT nenajde a mobil rádio najde......Dám párování a rádio prostě TT nenajde....vždyt to přece funguje ne? Sony MEX-BT2500S/quote]

Asi proto, ze to radio nema prislusny BT profil pro Hi-Fi prehravani, v tomto pripade A2DP. TomTom podporuje prenos kvalitniho zvuku (prehravani hudby z vestaveveho MP3 prehravace) do zarizeni, ktere tento profil podporuji.
Tve radio evidentne slouzi jen jako HF sada, proto ma asi jen BT profily, ktere slouzi k pripojeni mobil. telefonu. Sam TT ale tez funguje jako BT HF, takze disponuje i temito profily. Takze se jakoby snazis propojit 2 HF sady...:-(
Pro TT910 se pripravoval (na nekterych trzich snad i prodaval) BT CarConnect, coz byl (je) krabicka prave s podporou A2DP profilu, ktera se pote s radiem nekde v palubce propojila pres AUX IN radia. Bohuzel to ale TT z dosud neznamych duvodu zcela stahl z trhu, resp. se to do prodeje ani nedostalo...
Ted se divam na parametry Sony MEX-BT2500, a v dokumentaci pisou, ze by mel mimo HFP (HF profil) umet i prave A2DP... Otazka je ale jak to ma implementovane. V TT nezapomen v nastaveni zvuku nastavit, ze se maji zvuky (hudba) prehravat pres BT...
KptBobr
Junior

Odeslat příspěvekod MMarkus 17. 7. 2007 19:31

Je možné si dát své zvuky při upozornění na radary nebo na jiné body zájmů?
MMarkus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka