Rozdil ve vice kanalech?

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Zelych 19. 7. 2006 21:16

Zdravim, chtel bych se zeptat, jake jsou vyhody vicekanalovych prijmaců? Mam 8mi kanalovy, a zajimalo v cem je horsi, nez napr. 16ti kanalovy?
Diky.
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 19. 7. 2006 23:14

Rychlejsi a presnejsi urceni polohy. Sice jsou i 20-ti kanalove ale realne muzes stejne chytit maximalne 12 satelitu (ostatni jsou za obzorem) a realne podle podminek tak 8-11. Cim vic satelitu muzes chytit soucasne tim je urceni polohy presnejsi a trva kratsi dobu. V zasade ale staci i 3. Myslim ze tech 8 bohate staci a nemusis si s tim lamat hlavu.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 20. 7. 2006 16:19

Ono je to ještě trochu jinak, nové GPS mají nejen více kanálů, ale také jsou mnohem více citlivé a mají lepší firmware, plus jsou rychlejší pro určení pozice. 8 kanálů sice stačí, ale více kanálů se v praxi rovná i dříve zmíněné další výhody..
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 21. 7. 2006 12:10

To je samozrejme pravda. Ja odpovidal jen na otazku ohledne poctu kanalu.
Samozrejme novejsi maji chip Sirf Star III s velkou citlivosti a chodi bez problemu napr. i v hustem lese i kdyz je znat, ze signal se zeslabi.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod El Carlos 29. 8. 2006 13:59

já jsem za 5 dní nechytil více jak 9 satelitů, takže jsem nepochopil k čemu mi je 24 kanálů (TT One). Pokud je to jako myšleno do budoucna, tak mám obavu, že se dřív rozpadne materiál ze kterého je navigace dělaná, než nad Evropou chytnu 24 satelitů
Superb 2.0 TDi 4x4 125 kW DSG
HTC Sensation
ASUS Eee Pad Transformer
El Carlos
Junior

Odeslat příspěvekod Zelych 29. 8. 2006 14:13

Ja uz se toho osmi kanaloveho zbavil, a poridil LD-3W.
On nebyl spatny, ale stacilo trochu vic stromu, a bylo po signalu. S LD-3W mamdokonce nejaky signal i uvnitr panelaku!
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 29. 8. 2006 15:15

Jo to je zase o te citlivosti. Ja tuhle Nokii mam taky a funguje mi i na sedadle spolujezdce nebo v kastliku. Ovsem na okne je to stejne nejlepsi.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Zelych 29. 8. 2006 15:22

Ja ho davam taky za okno. Jen pred tejdnem mi zapad až do škvíry mezi okno a ofuky skla a já ho tam zapoměl (zapnutý) asi 3 dny, a pak jsem se nechal asi 50 km navigovat, a porad blikal zeleně! Což mě docela dost překvapilo! (příjemě)
Budu muset někde (nevim kde) sehnat takový ty nalepovacíá suchý zipy, aby mi v zatáčkách necestoval!
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Platič 30. 8. 2006 00:26

Proč se tedy vyrábějí 20-kanálové přijímače, když by 12-kanálové měly stačit?
Platič
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 30. 8. 2006 11:28

Nejspis to bude marketingovy tah.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 30. 8. 2006 11:37

Chápu to tak, že ty dvacetikanálové mají ještě další užitečné funkce, hlavně zvýšenou citlivost, která je nejdůležitější. Číslo se ale na marketingových materiálech vyjímá lépe, takže se zde prezentuje počet kanálů.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Zelych 30. 8. 2006 13:57

Jeste bych se chtel zeptat, jak souvisi pocet kanalu s poctem satelitu ktere je mozne najednou pripojit?
Stalo se mi totiz, ze v dosahu bylo asi 6 nebo 7 satelitů, ale pripojene byli asi jen 4 a navic 2 z nich byly jakoby az na okraji te kruznice (zrejme horizontu) Nehlede na to, ze ty bliz ke stredu (nepripojene) meli lepsi signal.
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kojot 30. 8. 2006 14:07

Zelych píše:Ja ho davam taky za okno. Jen pred tejdnem mi zapad až do škvíry mezi okno a ofuky skla a já ho tam zapoměl (zapnutý) asi 3 dny, a pak jsem se nechal asi 50 km navigovat, a porad blikal zeleně! Což mě docela dost překvapilo! (příjemě)
Budu muset někde (nevim kde) sehnat takový ty nalepovacíá suchý zipy, aby mi v zatáčkách necestoval!
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod Zelych 30. 8. 2006 14:15

To jo, ale ty si budu muset namatlat lepidlem sam! :lol:
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 30. 8. 2006 14:56

K te nokii se suchy zip dodava primo v baleni.
Ja ho tam ale nemam protoze to pouzivam ve vic autech.
Fido+
Expert

Další stránka