TomTom ONE - více map

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tascert 31. 7. 2006 07:43

Mám TomTom ONE s dodávanými mapami (CZ, SK, HU, PL) a potřebuji zbytek Evropy. CYBEX nabízí "Mapy západní Evropy" na DVD nebo přímo na SD kartě.
Dotaz:
Jak dostanu všechny mapy na jednu SD kartu, abych nemusel na hranicích provádět výměnu? Karta s CZ a spol. má 256 MB, kolik má zbytek Evropy nevím, ale na původní se nevejde. Mám tedy tyto možnosti:
Koupit Evropu na SD a dohrát CZ a spol. (Bude fungovat vše jak má?)
Koupit Evropu na DVD, koupit kartu tak 1 GB a nahrát vše nově. (Bude fungovat vše jak má?)
Prosím poraďte, děkuji.
tascert
Junior

Odeslat příspěvekod Yngwie 31. 7. 2006 08:57

Já bych koupil pořádně velkou kartu (aspoň 2GB, protože celá Evropa se na 1 GB nevleze), překopíroval na ni dodanou SD kartu a mapy ze zakoupeného DVD a mělo by být vystaráno.
What is the best? NOKIA is the best!
Nokia 720 NMT->6150->8210->3310->6210->6310i->6230->E60 & N95 + 2GB Kingston + Koss Porta Pro
Compaq iPAQ 3970 + Linux

Bavte se o Nokiích jen s Nokiisty :wink:

Symbian rulezz :wink:
Yngwie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tascert 31. 7. 2006 10:25

Díky moc za radu, udělám to tak.
Ještě pro upřesnění:
- Mám provedenou zálohu TomToma na PC. Mám ji tedy obnovit na novou SD kartu nebo tvrdě zkopírovat?
- Nové mapy z DVD budu nahrávat do kterého adresáře TomToma?
- Budu muset mapy nějak sloučit nebo se mi automaticky "udělá" celá Evropa (např. navigace ČR - Francie)?
Opět děkuji předem a pokud byste potřeboval radu ve stavařině, rád ji poskytnu.
tascert
Junior

Odeslat příspěvekod Yngwie 31. 7. 2006 10:53

Já bych to nakopíroval rovnou, ovšem je třeba si zapnout zobrazování skrytých souborů, aby se na něco nezapomnělo. Nové mapy bych nahrál tam, kde najdu právě používanou mapu (CZ-PL-SK-HU). Jednotlivé mapy asi sloučit nejdou (alespoň na PDA ne) - je třeba přepnout na hranicích na jinou.
What is the best? NOKIA is the best!
Nokia 720 NMT->6150->8210->3310->6210->6310i->6230->E60 & N95 + 2GB Kingston + Koss Porta Pro
Compaq iPAQ 3970 + Linux

Bavte se o Nokiích jen s Nokiisty :wink:

Symbian rulezz :wink:
Yngwie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod El Carlos 6. 8. 2006 14:35

Na SD kartě je vždy jenom mapa nebo i navigace hlasem? Ta asi bude v přístroji, ne?
Superb 2.0 TDi 4x4 125 kW DSG
HTC Sensation
ASUS Eee Pad Transformer
El Carlos
Junior

Odeslat příspěvekod lukys 7. 8. 2006 11:04

El Carlos píše:Na SD kartě je vždy jenom mapa nebo i navigace hlasem? Ta asi bude v přístroji, ne? /quote]

na kartě jsou hlasy, mapy, systém,...
lukys
Junior

Odeslat příspěvekod El Carlos 8. 8. 2006 08:57

Takže když si koupím SD s DE/CH/A tak není záruka, že tam bude navigace hlasem česky?
HTC Sensation
ASUS Eee Pad Transformer
El Carlos
Junior

Odeslat příspěvekod Zekon 8. 8. 2006 09:24

Mapy už nemají s hlasovou navigací nic společného. Hlasová navigace je ve složce "voices" p. Miroslav má číslo 41 a pí.Erra (mluví Česky) je 42. Pokud chceš ušetřit místo na karte ostatní hlasy vymaž. Já je nepoužívám, tak jsem je smazal. Jeden hlas má cca 0.5 MB.
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod lukys 8. 8. 2006 09:57

El Carlos píše:Takže když si koupím SD s DE/CH/A tak není záruka, že tam bude navigace hlasem česky?
lukys
Junior

Odeslat příspěvekod tascert 8. 8. 2006 12:43

Si děláš srandu? Erra je Malajka - neumí česky!
tascert
Junior

Odeslat příspěvekod El Carlos 8. 8. 2006 13:25

Taky mě to překvapilo, pač v recenzích se píše jen o 1 hlasu pro češtinu - Miroslav.
HTC Sensation
ASUS Eee Pad Transformer
El Carlos
Junior

Odeslat příspěvekod ProCom 18. 8. 2006 18:16

Ahoj, jde použít mapy z DVD tomtom 5 pro PDA do tomtom one?
Koupit 2GB SD a nakopírovat je tam, bude si s nima tomtom one rozumět? Pak je přepínat v menu tomtoma one.
Díky
ProCom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lukys 18. 8. 2006 18:53

tomtom one je uvidí nabídne možnost přepnutí, ale bude chtít aktivační klíč který dostaneš na ttcode.com po zadani seriového čísla mapy a toma one
lukys
Junior

Odeslat příspěvekod Stepino 22. 8. 2006 12:45

tascert píše:Díky moc za radu, udělám to tak.
Ještě pro upřesnění:
- Mám provedenou zálohu TomToma na PC. Mám ji tedy obnovit na novou SD kartu nebo tvrdě zkopírovat?
- Nové mapy z DVD budu nahrávat do kterého adresáře TomToma?
- Budu muset mapy nějak sloučit nebo se mi automaticky "udělá" celá Evropa (např. navigace ČR - Francie)?
Opět děkuji předem a pokud byste potřeboval radu ve stavařině, rád ji poskytnu.e/quote]

ad 1) Můžeš obnovit nebo zkopírovat, je to v podstatě stejné a funguje obojí.

ad 2) Mapy můžeš instalovat přes instalační program, tohle nemusíš řešit

ad 3) Celá Evropa se ti neudělá, ONE umí pouze jednotlivé mapy. Ale jsou tam dvě verze - ta co má označení Plus má navíc průjezdní mapy zbytku Evropy.
Stepino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod El Carlos 28. 8. 2006 11:36

Jak je to s aktualizací map?

Pokud si koupím TT One, bude to snad v prosinci rok od jeho uvedení na trh a rok se v mapách už docela projeví. Když jej budu mít další 2 roky, budu moct nějak aktualizovat?
HTC Sensation
ASUS Eee Pad Transformer
El Carlos
Junior

Další stránka