od kcg 12. 3. 2007 20:57
[quote="Jiří Kuruc"tVážení,
tak jsem vzal Evolve s čipem MediaTek na lov pokladů (geocaching). Bohužel velké zklamání. MediaTek nemá klasické Static Navigation jako nové Sirf III, ale nějakou obobu. Jednoduše - při hledání nefunguje šipka ukazující k cíli (tedy jako u static navigation), ale plynule, rychle a velmi přesně odpočítává vzdálenost v metrech (tohle static navigation nedělá - ta mění vzdálenost po skocích a nesmyslně)...
e/quote]
A zase jsem jelen. Prominte, ale pripada mi to jakobyste si mirne protirecil. Ja myslel, ze staticka navigace je o tom, ze si modul zafixuje polohu pri poklesu rychlosti pod urcitou mez a v pripade, ze se poloha zacne lisit o vic nez X, tak ji updatuje -- to je to skakani. Pokud MediaTek "rychle a velmi presne odpocitava vzdalenost", tak si myslim, ze to nelze nazvat ani obdobou staticke navigace.
Pokud Vam klient (GUI/telefon/PDA/etc) ve srovnani se Sirf III neukazuje "sipku", pak zrejme MediaTek neposkytuje klientu vector rychlosti, ze ktereho by si pak klient dopocital patricne natoceni "sipky". Toto a staticka navigace mi ale prijdou jako uplne jine veci...
Prosim opravte me, jestli uplne blabolim...
Diky!
Karel