MIO c250 GPS - kupit/nekupit?

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod stando007 26. 2. 2007 12:09

Rozmyslam nad navigaciou GPS do auta, nepotrebujem ziadne extra funkcie, proste zadat destinaciu a aby ma to spolahlivo navigovalo. Celkom sa mi paci Mio c250, cena je okolo 8600 Sk s DPH, co je dost lacne, obsahuje uz mapu slovenska, ceska a niekolko okolitych statov (nemecko, rakusko chyba).
Mate s nim niekto skusenosti? Oplati sa to kupit? Alebo mam radsej priplatit viac? Ziskam nieco u drahsich pristrojov, za co sa mi oplati priplatit viac penazi?

a btw, daju sa do tohto mia c250 nahrat aj ine mapy cez SD? Myslim ze ano, len neviem ci to nie je obmedzene na konkretny typ software.
stando007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Status1 25. 3. 2007 15:03

stando007 píše:...nepotrebujem ziadne extra funkcie... ...mam radsej priplatit viac? Ziskam nieco u drahsich pristrojov, za co sa mi oplati priplatit viac penazi?...

a btw, daju sa do tohto mia c250 nahrat aj ine mapy cez SD? Myslim ze ano, len neviem ci to nie je obmedzene na konkretny typ software.

Nepotrebujes ziadne extra funkcie a o kusok dalej chces priplacat :oboze
MiO 25O ti poskytne plnohodnotnu navigaciu, a napr. mapa iGO Europa ti pobezi na nom bez problemov, takze zbytocne je investovat do drahych aparatov... :!:
Kto sa bojí pozrieť do slnka,
orla nikdy neuvidí...
Status1
Junior

Odeslat příspěvekod stando007 25. 3. 2007 23:03

Status1 píše:
stando007 píše:...nepotrebujem ziadne extra funkcie... ...mam radsej priplatit viac? Ziskam nieco u drahsich pristrojov, za co sa mi oplati priplatit viac penazi?...

Nepotrebujes ziadne extra funkcie a o kusok dalej chces priplacat :oboze
MiO 25O ti poskytne plnohodnotnu navigaciu, a napr. mapa iGO Europa ti pobezi na nom bez problemov, takze zbytocne je investovat do drahych aparatov... :!:

No, kolegovia mi vraveli aby som si daval pozor nech nekupim nejaky hluchy GPS - ze niektore su necitlive a niektore su dobre, preto sa pytam a preto uvazujem ci kupit takyto alebo priplatit.
stando007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tarki 26. 3. 2007 16:05

Mám tuto navigaci asi 5 týdnů. Cenově byla zajímavá, 6.499,-Kč, zpočátku jsem měl dost problémů se ztrátou signálu GPS, byla tam nějaká zpětná vazba na rádio, ale prodejce mi ji bezproblémově vyměnil. Nyní funguje na jedničku. Na běžné ježdění je vyhovující, pokud si dokážeš stahnout některá vylepšení ( návody a tipy najdeš tady nebo na Mio Forum ), pak je i dostačující. Já to neumím, ale i tak mi to stačí. :oops: Vzhledem k tomu, že nepotřebuji Bluetooth ani příjem dopravních zpráv přes rádio ( stejně to spíše nefunguje než funguje - tedy nevím jak na Slovensku, ale v ČR snad jen po Praze ), tak mi ani toto vybavení nechybí. Co vidím jako nedostatky je stupidní návod ( stáhnul jsem si návod na C 710 a ten mi hodně pomohl ), někdy komplikované ovládání v menu a submenu, ovšem to spíše na začátku, teď už jsem si zvykl a pak jsem docela zklamán z mapových podkladů. To, že chybí třeba rok dva staré kruhové objezdy bych ještě pochopil, ale že neumí najít některé benzinky, které stojí na D1 už 10 let, nebo má problémy s čísly popisnými, ( přesto, že v POI bodech je adresa i s číslem, po zadání této adresy zahlásí, že číslo popisné nenalezeno ), to mne trochu zklamalo. Ovšem to není problém navigace jako takové, ale spíše SW. Jako navigace mi plně vyhovuje, myslím, že jsem nekoupil špatně. Přemýšlel jsem, jestli jsem neměl jít do něčeho lepšího, ale nenašel jsem žádný dostatečný důvod, proč investovat více peněz.
tarki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod toitoi 29. 3. 2007 22:36

Dočetl jsem se, že mapy v Mio c250 nestojí za nic, proto bych se chtěl zeptat, jestli je instalace iGo nějak obtížná, nebo jen prostě zastrčím kartu a "jedu" :) Taky bych se chtěl zeptat jestli je navigace dostatečně rychlá, abych vůbec třeba stačil sjet z dálnice, díky.
Od svého PC chci jen jednu věc, nesmím sluchem rozeznat jestli běží, nebo ne :)
toitoi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tarki 30. 3. 2007 12:13

Domnívám se, že mapové podklady v MIO C 250 jsou totožné s těmi, které jsou v C 710, C 510. To, že jsem v nich našel nedostatky, je můj subjektivní pocit a v praxi jsou celkem normálně použitelné. Nejvíc komplikaci mám při vyhledávání konkrétních adres, tam si myslím, že není stav ideální. ( viz. příspěvek výše ). Předpokládám však, že bude možnost aktualizací. MIO C 250 má mapové podklady nahrány přímo v paměti, dají se dokoupit či stáhnout další mapy, ale s jejich praktickým používáním, nebo spíše s postupem při aplikaci nemám zkušenosti. Navigace je velmi rychlá a informuje s dostatečným předstihem ( někdy až moc ), nemusíte mít obavy, že byste minul sjezd z dálnice ( tedy pokud není nový a je v mapě zanesen ).
tarki
Kolemjdoucí