FS Loox N5xx a TMC

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Delphin 28. 3. 2007 14:22

Máte někdo zkušenosti s používáním FS Loox N5xx (ideálně 560 s VGA) pro navigaci? Na Cybexu jsem k němu viděl nabíjecí kabel do auta s TMC přijímačem. Docela by mě tahle kombinace lákala, ozkoušel to už někdo?
AR: Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Ford Focus II, Fabia Sedan, Superb III, Kodiaq a teď Octavia III se Superbem IIIfl. Ale Pionýr mi pořád zůstal. MM: Samsung S23. Živě: Dell XPS15, Dell G16 a HP.
Delphin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Delphin 3. 4. 2007 15:32

Co je? To to opravdu nikdo nezkoušel? A ani nějaké jiné PDA s externím TMC modulem?
AR: Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Ford Focus II, Fabia Sedan, Superb III, Kodiaq a teď Octavia III se Superbem IIIfl. Ale Pionýr mi pořád zůstal. MM: Samsung S23. Živě: Dell XPS15, Dell G16 a HP.
Delphin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kubas 3. 4. 2007 19:47

Mam FS N560 s ecternim gps modulem Navilock BT-313T RDS/TMC. RDS mam vyzkousene v zahranici, kde to funguje velmi dobre a uz mi zachranil kolikrat nervy kuli nehodam, ci zacpam. U nas to nepouzivam, nebot to nechodi jeste tak dobre, jak by melo. jinak FS N560 je bezvadny pro navigaci a jsem s nim moc spokojen. Kubas
Let´s get relative...
kubas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Delphin 4. 4. 2007 15:48

Super, aspoň někdo se ozval. Díky. Já teď jen váhám. Uvažoval jsem o kombinaci FS N560 a iGo2006. Chci totiž co nejkvalitnější Slovensko a zároveň i celou Evropu. Nechci pořád měnit karty a tipovat, kde nejlépe přejet hranice. Ale teď se objevují hlášky o iGo 2008. Navíc celá sestava PDA + mapy vyjde skoro na 2000, tak přemýšlím, jestli by nebylo lepší pořídit nějakou jednoúčelovou navigaci. Třeba MyGuide 3300.
Delphin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod E.T.E.T. 4. 4. 2007 16:54

Nevim jake mate vy zkusenosti z iGo ale bacha na rozliseni VGA.
Ja mam zkusenost ze pokud N560 jede ve VGA rozliseni tak nejde spustit iGo az po prepnuti na nizsi rozliseni se rozjede.
E.T.E.T.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod VelkýMachr 4. 4. 2007 18:49

to Delphin:
taktéž mám zkušenosti s Navilock BT-313T RDS/TMC, jsou vesměs kladné. Je tam velmi citlivý GPS přijímač, u Fabie ho mám umístěný v odkládacím prostoru pod rádiem a plně to vyhovuje. Co je problematické, je anténa RDS přijímače. Dodávají k tomu takový ošklivý kus drátu s účinností nic moc, např. při cestě Praha – Brno jsem bez signálu z cca 30%. Je to řešitelné externí anténou, případně Y rozbočovačem.
Přendávání SD karet, což užití i-GO v podstatě vyžaduje je řešitelné „strojem“, který má i CF slot (např. HP) a na CF kartu pak přemístit všechno ostatní. U i-GO a RDS/TMC je právě to přendávání karet dílčím problém, občas náhodně po této akci se nenajde TMC přijímač a musí se znova detekovat. Řešením by mělo být přiřadit příslušný port napevno.
Jinak i-GO je velmi dobrý program a např. upozorňování na radary apod. je přímo ukázkové. Co dobré není, popis TMC zpráv není ve správném kódování, ale na vlastní funkci to nemá vliv. Jelikož jsem přešel na Navigon (preferuji jiné destinace, než Ty) mám v podstatě přebytečný i-GO 2006 (celou Evropu) zaktualizovaný na Plus s přihranými radary z poi.cz a též z POI Warneru pro i-GO. Jelikož, jak jsem pochopil, chceš minimalizovat náklady a pro mě je v současné době i-GO zbytné, mohli bychom se domluvit přes CZ.
Jinak problém s VGA je, myslím, řešitelný.
Navigace: NAVIGON 6.2 + POI Warner3; i-GO 8; TT 7.450; Route66; OziExplorer; Dynavix 7 v.2.3
CB: ELIX 77S; Sirio TURBO 1000 a mám doopravdy aktuální dopravní informace
VelkýMachr
Junior

Odeslat příspěvekod Polda_V6 5. 4. 2007 08:52

Ahoj lidi, zajimala by me jedna vec: Proc si k n560 porizujete BT GPS? Nevyhovuje vam prijem? Velky Machr stejne pise, ze Praha-Brno mel castecne bez signalu.. Sam n560 mam, jsem s ni a jejim GPS cipem spokojen, tak by me jen zajimaly duvody proc kupovat externi GPS za 4k+, kvuli RDS staci ta antenka za 1300 (dostupnost 21dnu+ :( ).
Dik.
Polda_V6
Kolemjdoucí