Mio C520: jak na hard reset a další otázky

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 2. 5. 2007 23:55

Nevidím sice velkou šanci na odpověď, ale přesto to zkusím. Neví někdo, jak provést hard reset u nového Mia C520?

Potřeboval bych ověřit, jestli za zpomalením při spouštění může velká databáze kontaktů. Nechce se mi je mazat po jednom. Navíc v závěru testu stejně budu potřebovat provést hard reset, abych přístroj vrátil ve stejném stavu.

Kdyby někdo věděl, napište prosím.

EDIT: Upravil jsem titulek, řeší se zde už víc věcí najednou.
Naposledy upravil Marek Lutonský dne 3. 5. 2007 22:33, celkově upraveno 1
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod mipe 3. 5. 2007 09:01

Vcera jsem ho koupil a taky jsem nad tim dumal. Na cd je neco jako obnova SW do tov.nastaveni. Ze by takto?

MiPe
mipe
Junior

Odeslat příspěvekod smike 3. 5. 2007 09:54

samostatné tlačítko reset jsem na přístroji nenašel. Pouze při vypínání lze podržet tlačítko pro zap/vyp cca 5 sec. a objeví se obrazovka pro sw vypnutí, podrží-li se cca 10 sec. přístroj se "natvrdo vypne". (použitelné při zamrznuti)
Jinak jedna negativní zkušenost - při nekorektním ukončení načítání kontaktů či bluetooth spojení nebylo možné spustit mapový sw.
smike
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mipe 3. 5. 2007 12:01

Hmm, tak presne tohle se mi stalo. Nejde spustit MioMap. Udelal jsem obnovu programu z DVD a instalaci map, ale porad stejne. Nejdou spustit mapy a kontakty:(
Jak stohoven? Pry se maji nainstalovat ovladace k usb zarizeni z orig. DVD. Ale me se to nedari. Takze nemuzu smazat poskozeny soubor s kontakty:(

Chtelo by to ten tvrdy reset a tov.nastaveni.
mipe
Junior

Odeslat příspěvekod Status1 3. 5. 2007 12:09

Ked som mal iPAQ HP, tam sa dal vykonat hardreset sucasnym stlacenim vypinacieho tlacitka a "skryteho" tlacitka pre makky reset po dobu cca 5 sec. :hm
Kto sa bojí pozrieť do slnka,
orla nikdy neuvidí...
Status1
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 3. 5. 2007 12:19

Tam není ani tlačítko pro měkký reset :)

Ještě mám pak jeden problém: screenshoty obrazovky. Moc se mi nechce displej do recenze fotit, to nikdy nevyjde moc dobře. Kdyby se někomu podařilo vyřešit, jak provést screenshot do grafického souboru, byl bych rád.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod smike 3. 5. 2007 12:20

pro mipe: nemusí se nic instalovat, stačí smazat soubor s kontakty
smike
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mipe 3. 5. 2007 12:54

smike píše:pro mipe: nemusí se nic instalovat, stačí smazat soubor s kontaktyk/quote]

Ano to vim, ale nedari se mi Mio napojit tak abych videl ten soubor.
Vidim jen pametovou kartu, nebo nezname zarizeni. Ten ovladac na orig. DVD se mi nedari nainstalovat. Je potreba nejaky ActiveSync??? Nebo jak se dostat do adresaru mia?
mipe
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 3. 5. 2007 22:33

Já jsem nahradil původní soubor Contacts.pcd prázdným souborem. A kontakty jsou pryč.

Po připojení USB kabelem vidím vnitřní paměť jako další disk s těmito soubory a složkami.

LocalRecord - DIR
MIOMAP - DIR
My Audio - DIR
My Pictures - DIR
PIM - DIR
AudioPlayer.DAT - 24
calcprofile.ini - 110
igotapi_log.txt - 16940
SETTINGS.DAT - 196
VERSION.TXT - 63

Po chvíli se ukáže ještě další disk s obsahem paměťové karty:

gpslog - DIR
miomap - DIR
cardid - 10
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 3. 5. 2007 22:35

Myslím si správně, že se z navigační aplikace nedá rychle odskočit do základní nabídky a potom se zase vrátit zpět? Jde třeba o přístup do MP3 přehrávače.

Jediný postup, na který jsem zatím přišel, je zavřít MioMap. Takže neexistuje cesta, jak současně navigovat a poslouchat MP3? To mi připadá zvláštní.

EDIT: Právě jsem objevil jednu zajímavost zase na jiné téma. V souboru SYS.TXT je zajímavý blok:

[speedcam]
disable="_SUI", "_GER", "_AUT"

Opravdu Mio blokuje radary ve vybraných zemích jen tímto prostým záznamem v konfiguračním souboru?
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod walleri 8. 5. 2007 10:16

Ahoj. Mrkněte na http://drobecek.net/forum/. Jsou tam fanatici, kteří vám určitě rádi odpoví nebo pomůžou. Ohledně navigací MIO neznám lepší.
Edit: Za shlednutí stojí i toto: http://www.tomasii.wz.cz/
walleri
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slavoš 8. 5. 2007 17:19

Opravdu stačí tato úprava sys.txt na zablokování radarů pro danou zemi.
Na snímání obrazovek používám program Pocket Controller-Professional,přes něj jde ovládat navigace z PC.
Pro odskok z navigačního SW lze použít jiný skin (nevím jistě jestli to jde přímo v originál skinu),než originál,např. Tronics,kde je v úvodní obrazovce možnost shození MIO jakoby do lišty,spustit MP3 přehrávač klepnutím na ikonu MIO se opět vrátit do MIO.
Slavoš
Junior

Odeslat příspěvekod boban194 20. 6. 2007 13:24

Ahoj tiez mam rovnaky problem po BT spojeni s telefonom,dva pristroje som uz vyreklamoval,teraz mam treti.Prisiel si na nejake risenie ako to napravit.Dik
boban194
Kolemjdoucí