TomTom GO 720T - už je v prodeji

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hejmar 18. 10. 2007 13:48

Mam ten stejnej problem co ty, ale me to zacalo jak sem presel na Windows Vista - myslim ze to je tim a nevim taky co mam delat :cry:
Martin
hejmar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod shi 18. 10. 2007 21:37

Mě postihlo tohle:
Při stahování aktualizace na 7.020 se nahrání některých souborů do TT nepovedlo a TT byl znefunkčněn - naběhl sice základní firmware umožňující spojení s TTHome, ale samotná navigační aplikace nenaběhla.

Naštěstí se problém vyřešil tím, že jsem aktualizaci zkusil stáhnout a nainstalovat cca 5x, při posledním pokusu už se konečně zapsaly všechny soubory do TT a instalace aktualizace konečně proběhla až do konce. Při pokusu ovládat TT z TTHome ale TTHome křičel, že (v PC) chybí nějaký nový soubor, který zatím není pro stažení k dispozici. Za pár desítek minut už najednou jakoby k dispozici byl, stáhnul se a už vše zase funguje jak má. Uff.
Podobné problémy mě postihly při aktualizaci z 7.000 na 7.010. Přikládám to mj. tomu, že jsem v obou případech aktualizoval kolem půlnoci a je možné, že v té době TT nahrává soubory na server. (začal jsem aktualizovat cca v 23:50 a boj jsem úspěšně skončil v cca 0:30).

Ale byly to celkem nervy - čekají mě během následujích pár dní cca 2000 km, s nefunkční navigací za více než 10 000 Kč by mě asi ranila mrtvice ...

Pokučení z krizového vývoje:
1) Nedělat aktualizace firmwaru těsně před dlouhou cestou.
2) Pravidelně zálohovat obsah TT720.
3) Nestahovat aktualizace kolem půlnoci.
4) Když se aktualizace napoprvé nepovede, nic hrozného se neděje, TT není úplně mrtev a dá se to řešit.

(TT720, TTHome 2.0, Windows 2000)
shi
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 18. 10. 2007 21:42

Jo, s TT není nuda. Přesně ty samý problémy mám/měl jsem i já. Souhlasím naprosto se vším co jsi napsal :tleskani
Jednou mi TT kompletně při nezdařené aktualizaci umřel a bez totálního výmazu a nového nahrání z pc bych asi zkolaboval...a přesně, druhý den jsem jel do Německa....
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod eiben 19. 10. 2007 07:49

Chlapi mel bych dotaz. Ukazuje vam Go 720 nadmorskou vysku? Jsem sice vlastnik Go910 nevite jestli jde dohrat nejaky program aby to tu vysku ukazovalo?
Diky
eiben
Junior

Odeslat příspěvekod doubek.pavel 19. 10. 2007 12:33

Tak už se mi to povedlo rozchodit ale s pomocí podpory TomTom kteří mi odepsali toto:

"Dobrý den,
přeposílám možnost co dělat v případě chyby: xulrunner.exe

- xulrunner.exe zpráva při stahování korekcí map:
V této situaci udělejte následující: v TT HOME klikněte na "předvolby" \ TomTom MapShare \ odstranit korekce \ a odstraňte korekce.

Další možnosti chyby: xulrunner.exe

- xulrunner.exe zpráva při prací s GO:
1) V této situaci udělejte následující: vypněte Bluetooth přez možnost změnit předvolby

2) - zavřete TT Home
- Smažte soubor: C:\Program Files\TomTom HOME2\xul\plugins\ emulator\navcore
u PC s windows Vista je to: C:\Documents and Settings\USERNAME\Application Data\TomTom\HOME\ Profiles\RANDOMSTRING\emulator
- pusťte TT Home
- Zvolte " pracovat s GO "
- měla by se spustit instalace emulátoru DLL
- emulátor by měl pracovat správně

Vše by pak mělo být v pořádku, jestliže ne prosíme o trpělivost řešení by mělo přijít v jedné z dalších aktualizací.

S přátelským pozdravem,
Tým zákaznické podpory TomTom"

Mně pomohlo jenom to odstranění korekcí a už to zase maká SUPER. Jak tady čtu tak Vám někomu dost tato navigace zlobí mně to tedy teď zlobilo poprvé "zlobilo = nešlo aktualizovat MAP SAHRE" kromě někdy v srpnu, ale to jsem odstranil tím že jsem TT kompletně vyčistil a od té doby maká SUPER. Žádný problém. Jediné co mi vadí je v podstatě nemožnost použití RDS-TMC v čechách. Je to velmi nepřesné +-30km. Události jsou staré, neaktuální, nejsou tam kde mají být, prostě v čechách to nefunguje skoro vůbec. Tady v zahraničí je to Super vychytávka a je to velmi přesné a aktuální. Měli by se u nás hodně polepšit.
TomTom GO 720T , Apl. 8.010, Maps Eastern_Europe v680.1536, Western_Europe v705.1480, "SDHC SanDisc 4GB card" : Western and Central Europe 710.1561
doubek.pavel
Junior

Odeslat příspěvekod KptBobr 19. 10. 2007 14:42

eiben píše:Chlapi mel bych dotaz. Ukazuje vam Go 720 nadmorskou vysku? Jsem sice vlastnik Go910 nevite jestli jde dohrat nejaky program aby to tu vysku ukazovalo?
Diky

Pro 910 je to jednoduche, nadmorska vyska plus spousta dalsich uzitecnych info - vyborny Sw Tripmaster. Pouzij Google a najdes, je to francouzske freeware (i v CZ verzi).
Jinak se zde o tom jiz dost psalo, staci pohledat.
KptBobr
Junior

Odeslat příspěvekod doubek.pavel 19. 10. 2007 15:34

KptBobr píše:
eiben píše:Chlapi mel bych dotaz. Ukazuje vam Go 720 nadmorskou vysku? Jsem sice vlastnik Go910 nevite jestli jde dohrat nejaky program aby to tu vysku ukazovalo?
Diky

Pro 910 je to jednoduche, nadmorska vyska plus spousta dalsich uzitecnych info - vyborny Sw Tripmaster. Pouzij Google a najdes, je to francouzske freeware (i v CZ verzi).
Jinak se zde o tom jiz dost psalo, staci pohledat.

Tento sw jak píší na svých stránkách je i pro TT GO720 ale jak ho tam dostat? Nahraný už ho tam mám i vidím ikonu, ale našel jsem návod viz.:

To run Tripmaster correctly on Rider 2, One XL (with v7) or GOx20, perform the following actions :

install Tripmaster on your Tomtom
run it once, the screen is garbaged
stop it by clicking in the upper right corner of the screen
connect your Tomtom to your PC and edit the file /tripmaster/config.txt with Wordpad
in this file, change the line screenadaptation none in screenadaptation rider2
save your mods and re-start your Tomtom
run Tripmaster, the screen is OK

CZ
nainstaluj Tripmastra do TomTomu
-vypni TomTom
-odpoj od PC
-spusť TomTom
-podivej se, je-li ikona Tripmastru vidět v TomTom,ale nespouuštěj ji !!!!!!(jinak se rosype obraz-TomTom vytuhne).
-vypni TomTom
-připoj jej k PC
-v TomTomu najdi adresář Tripmaster a zde je soubor config.txt
-otevři jej v programu Wordpade
-najdi řádek screenadaptation none
-změň jej na screenadaptation rider2
-ulož soubor
-vypni TomTom a odpoj jej od PC
-po zapnutí by se měl bez problému rozjet

Problém je v tom že žádný takový soubor "config.txt v TT GO není. Zkusil jsem tedy přesto kliknout na ikonu a stalo co je zde v návodu. "rozsipal se obraz a TT vytuhnul. :(

:tleskani Mezitím co jsem psal tento příspěvek jsem to měl zapnuté a samo to zmizelo a už TT zase normálně běží. :tleskani :D

Jdu dále bádat a dám vědět.
TomTom GO 720T , Apl. 8.010, Maps Eastern_Europe v680.1536, Western_Europe v705.1480, "SDHC SanDisc 4GB card" : Western and Central Europe 710.1561
doubek.pavel
Junior

Odeslat příspěvekod doubek.pavel 19. 10. 2007 16:23

Přišel jsem na zajímavou věc.:

Nevím čím se to stalo ale už nemusím st´ále dokola po aktualizaci MapShare znovu zapínat předvolby aktualizací. Mám stále zapnuté všechny a zůstává to i po připojení k PC a stažení aktualizací. Asi to udělala ta nová verze 7.020 :D
doubek.pavel
Junior

Odeslat příspěvekod eiben 19. 10. 2007 17:01

Mohli by jste nekdo vyzkouset zadat trasu z Uherskeho Hradiste do Frydku Mistku? Me to porad navadi z Otrokovic na Holesov a za nim pres neuveritelne cesty ktera snad ani neni siroka 2 metry, kopce, vesnice (vyzkouseno). Vubec se mu nechce na Prerov, Hranice, Novy Jicin, Frydek po krasne nove ceste. Samozreme mam zadano Nejrychlejsi trasu. Mapy Eastern Europe 6.80
eiben
Junior

Odeslat příspěvekod doubek.pavel 19. 10. 2007 18:02

eiben píše:Mohli by jste nekdo vyzkouset zadat trasu z Uherskeho Hradiste do Frydku Mistku? Me to porad navadi z Otrokovic na Holesov a za nim pres neuveritelne cesty ktera snad ani neni siroka 2 metry, kopce, vesnice (vyzkouseno). Vubec se mu nechce na Prerov, Hranice, Novy Jicin, Frydek po krasne nove ceste. Samozreme mam zadano Nejrychlejsi trasu. Mapy Eastern Europe 6.80

Tak mne to píše (z centra do centra) : 2:07hod. - 118km

Hustenovice,Spytihnev, Otrokovice, Machová, Vsetu:ly, Jankovice, Vítonice, Opatovice, Milotice na Becvou, Vysoká, Starý Jičín, Nový Jičín, Příbor, Frídek

Nevypadá to špatně, ale nevím nikdy jsem tudy asi nejel. :hm
doubek.pavel
Junior

Odeslat příspěvekod eiben 19. 10. 2007 18:52

Jo tak to je presne ono, jak jsem psal jsou tam takove cesty ze kolikrat nevis jestli jedes po poli nebo po ceste, ale Tomik stale navigoval tak jsem tama frcel. Hruza. Zpatky jsem jel na Hranici a Prerov a prijel jsem domu o pul hodiny drive. Ale panu Miloslavovi se to porad nelibilo a neustale kricel ze chce jet pres ty serpentyny. Kdo tu trasu nekdy projel s Tomikem tak mne da urcite za pravdu
eiben
Junior

Odeslat příspěvekod eiben 19. 10. 2007 20:26

Jeste bych se chtel zeptat jestli nekdo nemel stejny problem jako ja. Pred asi mesicem jsem si stahnul TomTom Home 2 a pri kazdem zapnuti kdyz automaticky vyhledava aktualizace napise /Error during scanning for navigation items. invalid string position/ Co to znamena?
eiben
Junior

Odeslat příspěvekod vilik 20. 10. 2007 07:42

Tady je soubor config.txt z Tripmaster 1.8. Zkuste ho nakopírovat, mělo by to fungovat. Je už upravený (rider2).
http://rapidshare.com/files/63833782/config.txt
vilik
Junior

Odeslat příspěvekod doubek.pavel 20. 10. 2007 10:42

vilik píše:Tady je soubor config.txt z Tripmaster 1.8. Zkuste ho nakopírovat, mělo by to fungovat. Je už upravený (rider2).
2url]http://rapidshare.com/files/63833782/config.txt[/url]

Super díky moc maká to, ten soubor pomohl. Je to vychytaný program. :tleskani

Ještě jednou dík.
doubek.pavel
Junior

Odeslat příspěvekod doubek.pavel 21. 10. 2007 14:45

Objevil jsem v prodeji velmi zajímavou a velmi diskutovanou součást pro naší navigaci TomTom GO 720 a nejen pro tuto. Je to aktivní držák, ano slyšíte zprávně "aktivní - má vsobě již připojené kabely". Vy již jen zastrčíte TT do tohoto držáku.

Je to super udělané. Vyberete typ zařízení, pak značku a model auta a kde to chcete mít umístěné. Koukněte a uvidíte.

tady je odkaz na firmu co to vyrábí.
http://www.tomtom-proclip.com/
doubek.pavel
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka