Oficiální verze 7.160 pro GO 910 právě vyšla

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod eiben 31. 10. 2007 11:44

Dobry den, pokud jste vlastnikem GO910 a jeste jste neprovedli aktualizaci na nejnovejsi firmware, zatim tak ani nedelejte. Od rana resim telefonicke dotazy tech kteri uz to zkusili, ted jsem se koukal i na diskuze v zahranici a vsude je to stejne - aktualizace ma sve mouchy. Po naisntalovani a naslednem nainstalovani TT Home 2 prijdete o veskera data ulozena v programu TT Home 1, protoze Home 2 je jednoduse "nevidi". Nektere udaje definitivne, nektere jsou otazkou nastevani programu, ovsem toto je nad sily beznych uzivatelu.
Hned prvnim paradoxem je to ze pri spusteni aktualizacniho procesu Vas stavajici program Home vyzve k provedeni aktualizace, ktera Vam ale v pripade problemu nepomuze - po aktualizaci navigace a soubezne aktualizaci programu ny vyssi verzi ji potom nerozjedete. A pokud se Vam "zadari", pak navigace se zasekne a musi jit na servis.

V tomto pripade prozatim rozhodne doporucuji neaktualizovat - 99% uzivatelu GO910 aktualizace neprinese nic noveho - pro vyuziti novych funkci je nutno mit zakoupeny nejnovejsi mapy rady 7.xx, coz v GO910 neni. Takze nemusite mic pocit ze o neco prijdete.

Tak nejak mi pripada ze tato verze byla sita hodne horkou jehlou :)
eiben
Junior

Odeslat příspěvekod P800 31. 10. 2007 11:47

Jisté, výše popisované problémy jsem měl, ovšem po vyřešení je nový firmware velmi životaschopný.

Nová funkce MapShare je plně funkční i s mapami verze 6.

Za sebe mohu aktualizaci doporučit..
P800
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vilik 31. 10. 2007 12:46

Já také nemám problémy. Jediné, co mě mrzí, je, že když nainstaluji Event Logger, tak mě zmizí ikonka Pomoc. Jinak vše funguje, včetně oprav map.
vilik
Junior

Odeslat příspěvekod eiben 31. 10. 2007 13:25

Ikonku Pomoc porad nemuzu najit. Muzete nekdo podrobne napsat kde se nachazi nebo ji tam asi vubec nemam?
eiben
Junior

Odeslat příspěvekod kmarty 31. 10. 2007 13:58

Pokud sis neco do Tomtoma doinstalovaval (napr. TripMaster a podobne), tak mas stejny problem jako ja s BTConsoli a vilik s EventLoggerem, proste jak se zda s kazdym 3rd party softwarem.

Podle mne pujde jen o nejakou drobnost v .CAP souboru(soubor pro "naroubovani" aplikace do menu) tehle externich doplnku do TT.

Je tu jeste jedna varianta jak sobe schovat "zachranny kruh" Pomoc! a sice tim, ze si v nastaveni TT das "Zobrazit mene v nabidce".

P.S.: Zachranny kruh se u Go510 (resp. Go710) nachazi hned na prvni strance menu. Prvni polozka je "Navigovat na...", druha je "Najit alternativu" a treti je "Pomoc!".
kmarty
Junior

Odeslat příspěvekod suvel 31. 10. 2007 15:37

Na jiném místě dnes píšu, jak je snadné instalovat 1,7 GB mapu z 910 do 510 a teď koukám, že se při té příležitosti v mé stařičké GO510 taky objevilo záchranné kolo, map share a další novinky! Super!
suvel
Junior

Odeslat příspěvekod Luhal 31. 10. 2007 18:51

[quote="kmarty"]Pokud sis neco do Tomtoma doinstalovaval (napr. TripMaster a podobne), tak mas stejny problem jako ja s BTConsoli a vilik s EventLoggerem, proste jak se zda s kazdym 3rd party softwarem.

Mam sice jen TTOne SW:7.131 ale ofiko koupeny Media Center 2.1.0.4 funguje bez potizi.
TomTom One, Media Center, 2GB
Nokia 6300, 2GB, Jabra BT135
Luhal
Junior

Odeslat příspěvekod jarda50 31. 10. 2007 19:14

Včera jse vše TTH i GO910 aktualizoval a vše běhá bez problému. Co mne překvapilo, že v případě překročení povolené rychlosti se ozve i zvuková signalizace bohužel je to až po překročení limitu o 10 km. Ještě se pokusím najít kde to lze nastavit.

Jinak pokud někdo instaloval aplikaci na původní oficiální 6kovou verzi, tak je vše v pohodě a žádné kolize se nedějí.
jarda50
Junior

Odeslat příspěvekod jarda50 31. 10. 2007 19:16

Poku jde o data tak mně žádné nezmizely jen jsem musel ukázat cestu k nim.
To že to nepracuje s mapou 675 není problém aktualizace map sdílení oprav vše funguje. Testoval jsem to až do fáze hlášení.
jarda50
Junior

Odeslat příspěvekod kmarty 31. 10. 2007 19:21

Jasne ze nezmizi (pokud si je sam nesmazes). Ale TT HOME 1.x pouziva jine vychozi umisteni slozek nez TT HOME2, takze to asi pro "bezneho uzivatele" jako ono samo zmizi.
Naposledy upravil kmarty dne 31. 10. 2007 19:55, celkově upraveno 1
kmarty
Junior

Odeslat příspěvekod jarda50 31. 10. 2007 19:25

to kmarty
Díky, že jsi to vysvětlil. Mně z toho přečtení přišlo, že část dat nenávratně zmizí. Nyní již chápu.
jarda50
Junior

Odeslat příspěvekod kmarty 31. 10. 2007 20:00

Spis mi na TT HOME2 vadi trochu jina vec:
  • Nezna pojem "Odstranit polozku(-y) z pocitace" - t.j. Stahnuty nebo zkopirovany soubory se budou jen hromadit na pocitaci a pokud clovek nepujde externe do slozky kam je to nakopirovane a nesmaze to odtamtud, ma to v kompu nafurt.
  • Z nepochopitelnyho duvodu mu dokaze hrabnout a napriklad v tuhle chvili se mi snazi sosnout jiz potreti mapu West&Central Europe (1.7GB) coz je pro moje pripojeni docela zahul (mam tak 20% sanci ze to pres noc stahne aniz se ukonci session s Tomtom serverem - v pripade neuspechu to jde sosat nanovo bez ohledu na to, ze uz to ma sosle). Zkratka a dobre nepozna ze uz totez na kompu mam a vklidu tam vyrobi novej adresar a sosa to do nej.
  • Obdobne se chova pri kopirovani polozek z Tomtoma do pocitace. Ze uz je totez v kompu? Nezajem, prejmenuje to a uz to je v kompu dvakrat. Nebo treba desetkrat.
  • Neumi vicero zaloh. Kazde zalohovani premaze predchozi bez moznosti uchovani nejake konkretni zalohy
To jsou proste veci ktery jsem doufal ze u ostry verze TT HOME2 daji do poradku. Nedali :-(.
Starej TT HOME byl udesnej soft*, ale tohle tam aspon fungovalo.

*) Neni nad to, kdyz aplikace zahodi fokus vlastniho okna a nelze jej znovu zamerit. Muzes klikat az do aleluja, pripadne se pokouset o Alt-Tab, nic takoveho ji nerozhaze. Jedine zavrit a zkusit pustit nanovo

EDIT: Tak k mape pribyly jeste PSC Anglie a Holandska. Prestoze je nepotrebuju a v Tomtomu ani nechci, snazi se to sosat kazdy start TT HOME2. Vsechny tri veci uz davno mam. Po testovacim stazeni tech PSC je pri dalsim startu TT HOME2 opet vse na zacatku - chce sosat tu mapu a ty smerovaci cisla. Fakt skvely :-(.
kmarty
Junior

Odeslat příspěvekod eiben 1. 11. 2007 12:24

Tak chlapi chtel bych vas pozadat o pomoc. Ikonka "POMOC" mi tam stale chybi i kdyz jsem instaloval na originalni stary firmware. Chtel bych zkusit smazat ten novy firmware 7.160 a zkusit ho tam nainstalovat znovu, ale nevim presny postup abych tam neco nevymamlasil. Takze smazu v TT home novou aplikaci ktera ma pres 10 MB potom znovu postavim do kolebky a TT home mne ji znovu nabidne ke stazeni? Nebo delam neco spatne? Diky za radu jsem laik
eiben
Junior

Odeslat příspěvekod kmarty 1. 11. 2007 12:49

Luhal píše:Mam sice jen TTOne SW:7.131 ale ofiko koupeny Media Center 2.1.0.4 funguje bez potizi.
Nejspis je na tom TTOne jinak, protoze na Go510 udela Media Center* nemlich to same jako kazda jina externi aplikace - zpusobi schovani ikonky "Pomoc!".

*) Sice slo o demo verzi 2.1.0.4, ale v tomhle pripade je to fuk. Tady jde o ten CAP soubor, nikoliv o aplikaci jako takovou.
kmarty
Junior

Odeslat příspěvekod vilik 1. 11. 2007 13:23

eiben píše:Tak chlapi chtel bych vas pozadat o pomoc. Ikonka "POMOC" mi tam stale chybi i kdyz jsem instaloval na originalni stary firmware. Chtel bych zkusit smazat ten novy firmware 7.160 a zkusit ho tam nainstalovat znovu, ale nevim presny postup abych tam neco nevymamlasil. Takze smazu v TT home novou aplikaci ktera ma pres 10 MB potom znovu postavim do kolebky a TT home mne ji znovu nabidne ke stazeni? Nebo delam neco spatne? Diky za radu jsem laik

Udělej následující:

0. udělej si zálohu (stačí nakopírovat někam na HDD)
1. naformátuj HDD, nebo kartu (nevím co máš za navigaci)
2. pusť TomTom Home, nabídne ti aktualizaci a instalaci SW, bude to verze 6. něco
3. zresetuj navigaci, nech naběhnout a dej znovu do doku
4. pusť TomTom Home, nabídne aktualizaci a instalaci nové verze. to už bude ta sedmičková.

Jo a TT Home by měla být verze 2.

někde jsem tenhle postup viděl, už nevím kde, ale funguje to.
vilik
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka