Oficiální verze 7.160 pro GO 910 právě vyšla

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod P800 1. 11. 2007 14:51

Přesně takto jsem postupoval a výsledek je velmi dobrý..
P800
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eiben 1. 11. 2007 15:07

(Go910) Jo diky a tu zalohu mam udelat pres TT home a cely obsah co je v navigaci nebo jen mapy? Jeste bych asi mel zkusit smazat, jak jsem cetl diskuzi tak by mohla byt pricina i v tom, ze mam na ctvrte strance v tomiku ikonu "Media center" ktera stejne neni funkcni. Hledal jsem ho v tom tom disk "I" ale nevim pod cim se tam skryva abych ho mohl smazat? Mozna to pomuze a ikona HELP se potom objevi.
eiben
Junior

Odeslat příspěvekod kmarty 1. 11. 2007 16:06

Tomtom se v pocitaci chova jako dalsi disk. Tedy alespon ty s SD kartou, jak jsou na tom harddiskove Go910 nevim (ale verim ze stejne).
Pokud mas nainstalovany "Media Center", mel bys na jeho koreni najit adresare /Media (zde je samotna aplikace Media Center), /Audio (sem se ukladaji pisnicky), /Video (sem se ukladaji filmy) a adresar /SdkRegistry.
Nevim co vsechno se ma ukladat do toho adresare /SdkRegistry ale ukladaji se tam soubory s priponou .CAP (nazvi to treba "zastupce aplikace") a pripadne soubory s priponou .BMP ("ikonka te aplikace v menu").

Zatim jsem se dopracoval k tomu, ze zadny .CAP soubor neni slucitelny s NavCore7 pro TT Gox10. Tedy je, ale pokud tam budes mit byt jen jediny .CAP soubor, bude chybet polozka "Pomoc!" na prvni strance menu.
Pokud tam ten soubor mit nebudes, polozka "Pomoc!" bude pristupna (pak ale zase nebude pristupna ta aplikace, ke ktere tan CAP soubor patri).

Pro odinstalovani aplikace "Media Center" a vsech pisnicek a videi tedy smazes:
  • Adresare Audio, Video a Media z korene SD karty.
  • Soubory MediaCenter.cap a MovieWideScreen.bmp z adresare SdkRegistry, ktery je na koreni SD karty. Mozna tam bude i soubor Movie.bmp. Pokud ano, tak ten taky.

Adresar SdkRegistry defaultne na karte vubec neni - ten se vytvari az kdyz se instaluje nejaka aplikace navic. Muze byt i prazdny, je to pak stejne jako kdyby tam vubec nebyl.

P.S.: V /SdkRegistry se muze vyskytovat take soubor TomTom.mnu. Pokud tam je, bude menu tomtoma usporadane tak, jak to definuje tento soubor. Pokud tam neni, bude pouzito vychozi zobrazeni menu.
kmarty
Junior

Odeslat příspěvekod suvel 1. 11. 2007 18:44

Přes půl roku jsem jezdil s vypnutým zvukem, protože bylo jistější před každou křižovatkou jedním okem mrknout na displej než dle Miloslavových pokynů zahnout někam úplně jinam (než ukazuje šipka). S novou verzí SW jsem Miloslava pln nadějí znovu oživil - a bohužel nic. Stále stejné nesmysly, stále stejně mě honí do polí, přikazuje zatáčet tam, kde se odbočit nedá a tu a tam mě zase znovu žene přesně na druhou stranu, než ukazuje šipka (viz nedávné příspěvky v tomto fóru, nebo např výjezd z D8 od Prahy na Velvary a mnoho dalších...).
Škoda, nezbývá než čekat na další FW (alespoň že z předvoleb konečně zmizela 2x pěší trasa).

Ale aby to nevypadalo, že jsem škarohlíd - kromě Miloslava s novou verzí maximální spokojenost!
suvel
Junior

Odeslat příspěvekod kmarty 1. 11. 2007 21:10

Suvele, tvuj problem vyresi az opravena mapa, nikoliv SW.
Ja znam dve tyhle boty. Jedna byla nekde na severu v nejaky sileny vesnicce a druha je presne ta, cos popsal na D8. Pokazdy kdyz jedu z Prahy a tam odbocuju smer Melnik, tak mi Miloslav v klidu prohlasi abych jel doleva :-).
kmarty
Junior

Odeslat příspěvekod suvel 1. 11. 2007 21:22

kmarty píše:Suvele, tvuj problem vyresi az opravena mapa, nikoliv SW.

Je to možné, ale nejsem si tím jistý. Totiž interpretace manévru, která vychází z mapy, tedy zelená šipka na displeji, je vždy v pořádku. Spíš se mi zdá, že bude chyba v SW, protože jak jinak si vysvětlit stav, kdy šipka ukazuje správně vlevo a hlas řekne "vpravo"? Prostě příslušné algoritmy občas situaci špatně vyhodnotí a vloží Miloslavovi do úst pitomost.

Ne, fakt jsem přesvědčený o tom, že v mapách ta chyba nebude.
suvel
Junior

Odeslat příspěvekod kmarty 1. 11. 2007 21:26

Ja jsem naopak presvedceny v tom, ze ta chyba je jen a pouze v mape :-). Uz treba jen proto, ze ty chyby jsou vzdy pouze na konkretnich mistech (viz ten sjezd z D8) a jsou trvaleho razu. Zadny nekdy se to stane. Ne. To se deje naprosto presne a bez vyjimky na konkretnich mistech.
Podle mne ma mapa krome informace pro zelenou sipku, jeste extra informaci pro hlas (to co je pro sipku jedna vec, musi byt pro hlas "ostre zahnete ...", "odbocte ..., zahnete ..., drzte se ...").

Vzpomel jsem si na jeste jednu tuhle botu. Na ni je snad lepe poznat, ze hlas se neridi stejnymi instrukcemi jako sipka (a mapa jako takova).
Na vyjezdu z Tesca Letnany je malinkaty kulatak. Zatimco sipka (a mapa obecne) tento kruhovy objezd vidi spravne se tremi vjezdy (stejne jako Google), hlas ho vidi s vjezdy ctyrmi (stejne jako treba Seznam nebo Atlas - zde se oba hodi jako krasny dukaz toho, ze si to hlas nevycucal z prstu) coz je spatne.
A proto pri vyjezdu z Tesca mi sipka ukaze druhy vyjezd "na devate hodine", zatimco Miloslav rekne abych jel na kruhaci vlevo, treti odbocka.
kmarty
Junior

Odeslat příspěvekod suvel 2. 11. 2007 09:15

Takže by asi bylo dobré nahlásit tyhle "pitomosti" výrobci map. Někde tady už byla informace kam, ale nemůžu ji najít :(
suvel
Junior

Odeslat příspěvekod kmarty 2. 11. 2007 09:31

Mapa je v pohode, jen ten hlas ne.
Ja myslim ze report by mel smerovat k Tomtomu - neverim tomu, ze by se vyrobce mapy (Navteq, TeleAtlas) delal s instrukcemi pro hlas.

Proste si myslim ze chyba je v mape a za tu chybu muze Tomtom. Pri aktualizaci mapy zapomnel aktualizovat (nebo jinak zkonil) hlasove navigovani.
Stejne tak si myslim ze navigacni software (jehoz vyrobcem je taktez Tomtom) je v tom nevinne. Ten jen interpretuje to, co ma v podkladech.
kmarty
Junior

Odeslat příspěvekod eiben 2. 11. 2007 14:36

Takze ikonka "Pomoc" se nakonec objevila. Chtelo to smazat aplikaci Media center kterou jsem nasel v searchi kde jsem napsal "cap". Pod nazvem "Media center" ji nenasel. Smazal jsem pote restartoval (mozna nebylo nutne) a pote se ikonka Pomoc objevila na displeji. Vsem diky za pomoc
eiben
Junior

Odeslat příspěvekod kmarty 2. 11. 2007 15:39

Tos nesmazal aplikaci, ale jen toho "zastupce" (CAP soubor je maly, textovy souburek). Postup na smazani jsem popsal o kousek vys.
kmarty
Junior

Odeslat příspěvekod eiben 2. 11. 2007 15:46

Jo mel neco kolem 1 nebo 2 kb. Ale hlavne, ze to funguje jak ma a ta funkce Pomoc se mi velice libi
eiben
Junior

Odeslat příspěvekod kmarty 2. 11. 2007 15:53

No ja jen ze si zbytecne zadelavas misto nepotrebnym softem.

Jinak ten CAP soubor (alespon u Go510, ale rekl bych ze to bude u vsech stejne. Hadam ze Go910 budou mit cesty resene pomoci linku aby byla zajistena kompatibilita) je celkem 214 bajtu velky a obsahuje toto:
Kód: Vybrat vše
Version|100|
AppPath|/mnt/sdcard/Media/bin/|
AppName|MediaCenter </dev/null >/dev/null 2>&1|
AppIconFile|MovieWideScreen.bmp|
AppMainTitle|Media Center|
AppPort|2001|
Aplikace jako takova (v adresari Media) ma neco okolo 6MB.
kmarty
Junior

Odeslat příspěvekod P800 2. 11. 2007 17:20

Aplikaci TomTom Media Center lze jednoduše odinstalovat přes desktopovou část, nejsou nutné žádné přímé zásahy do souborového systému zařízení TomTom..
P800
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jarda50 2. 11. 2007 20:12

Chtěl bych se zeptat. Po nainstalování map řady 7 zmizela z displeje ikona muzikboxu. Neví někdo čím to?
předem děkuji za help
Jarda
jarda50
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka