Pixel 8 pro - hrkání ve fotomodulu

Diskuze o telefonech Google Pixel

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod swenik 12. 1. 2025 21:25

Zdravím, omlouvám se, jestli už to tu někdo řešil. Ale při zatřesení telefonem mi něco jakoby hrká ve fotomodulu. Jak kdyby bylo něco uvolněného, ale přitom nic špatného tam vidět není a telefon fotí snad normálně. Ale je to fakt dost slyšet. Jak dětská hrkačka skoro. :-)

Má někdo stejnou zkušenost? Zkoušel jsem i telefony v mém okolí, také většinou při zatřesení maličko chrastí, ale tohle je na můj vkus opravdu už docela dost.

Posílal jsem telefon i k reklamaci, napsali, že byl foťák poškozen, že mi vyměnili přístroj za repasovaný, ale přišel mi telefon se stejnými IMEI a chrastění samozřejmě nezmizelo.

Pro jistotu se ptám majitelů stejného přístroje, zda jim ve fotomodulu hrká taky.

Díky za pomoc.
swenik
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 12. 1. 2025 21:30

Tos neměl reklamovat, dělá to čočka fotoaparátu, u některých méně, u některých více
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jirkash 12. 1. 2025 22:46

Je to zcela normalni vec, cocka je plouvouci a je "volna", pokud zrovna nefotis. Hlavne to neni nic noveho, takze se divim, ze to jeste dneska nekoho prekvapi a jeste to reklamuje.. P8P ma celkem veke fotomoduly, takze je to logicky slyset vic.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 13. 1. 2025 00:34

To dělá běžně, Periscope-foťák.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod somedude 14. 1. 2025 00:30

Google umi naklonovat MAC i IMEI na hW-level. Delaj to schvalne aby ti fungovali pak vsechny SIM a WiFi atp. Takze nezjistis jestli se jedna o opravene nebo repasovane zarizeni. Leda zeby byl jiny pocet nabijecich cyklu na baterce.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod swenik 26. 1. 2025 23:17

OK, moc děkuji za všechny odpovědi. Je to fakt chrastítko, ale pravda, fotí hezky i makro, zkrátka cokoliv.

Moje chyba, že jsem o chrastění předem nevěděl. Měli by v návodu pro blbce jako já varovat. ;-)

Docela jsem si oddychl.

Kde že najdu ten počet cyklů nabíjení baterie? Nedávno jsem snížil max nabití na těch 80%. A snažím se dobíjet, když klesnu pod 50%. Prý to baterii šetří. Ještě jednou děkuji všem za odpovědi a vysvětlení. Tak trochu jsem si to myslel. Jen mne překvapilo, že P8P chrastí tak výrazně oproti jiným mobilům. :-)
swenik
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 27. 1. 2025 07:13

Nenajdeš. Má to 8a + novější.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirkash 27. 1. 2025 17:15

Nainstaluj si např. Device Info HW nebo Aida 64 a pod položkou baterie/baterry najdes cycle count. Je to informace braná přímo ze sytému/hw.

Obrázek

Obrázek
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior