Vivo X200 Pro - obecná diskuze

Diskuze o telefonech Vivo

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 10. 2024 16:50

Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod panrt 23. 10. 2024 09:57

X200 Pro má test výdrže na gsmarena hotov:
14:56h Celkově
22:33h 4/5G
13:42h Web
19:06h Video
9:46h Hraní

X100 Pro:

13:53h Celkově
25:57h 4/5G
12:25h Web
17:02h Video
8:52h Hraní
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod ladisg 24. 10. 2024 12:40

Tak problém s nadměrnými odlesky na fotomodulu při focení, přiznalo už i Vivo a snaží se to nějak řešit.
https://innogyan.in/2024/10/24/vivo-x20 ... announced/
ladisg
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 24. 10. 2024 13:03

Naštěstí se to nebude týkat EU verze.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod rajs 24. 10. 2024 13:05

Hm na to že má větší baterku žádná sláva,a ten foták dobrej průšvih ale jedno je pozitivní než začne prodej u nás tak to snad opraví,uvidíme s čím přide konkurence.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 24. 10. 2024 13:11

Vydrž měla být lepší, uvidíme co ostatní, to s foťákem je průser ale Vivo to řeší ihned a vědí o tom, v Číně to vyřeší SW update ale ne na 100% u ostatních udělá Vivo úpravu v konstrukci.

-- 26. 10. 2024 17:07 --

Recenze je zde:
https://www.gsmarena.com/vivo_x200_pro-review-2759.php
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 27. 10. 2024 10:46

29 989 Kč

Bude to hit? Špičkové Vivo X200 Pro míří do Česka, známe cenu

Vivo X200 Pro nedávno debutovalo v Číně jako ambiciózní fotomobil
Již brzy by mohlo dorazit také do Česka, a to s cenou kolem 30 tisíc Kč
Nabízí 200Mpx teleobjektiv, nadupaný čipset a velkou baterii

https://www.svetandroida.cz/vivo-x200-pro-cesko-cena-unik/

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod kultus 27. 10. 2024 11:03

Nevim jestli to bude hit, ale ty fotaky (krome UW ma ktery asi pecou) jsou ostrosti a detailem fantasticke, hlavne to telatko ostre i v noci. Na druhou stranu 23mm na hlavnim snimaci mi uz prijde prilis siroke. Nechapu, proc to ti vyrobci delaji v dobe kdy mame UW fotomoduly mit tak moc siroke ty hlavni. Vsechno je uz moc deformovane, hlavne lidi a mezi tele a hlavnim modulem je uz moc velika mezera, ktera se da zaplnit tak akorat dig.zoomem. Mnohem lepsi by bylo mit na hlavnim treba prepoctenych 27-28mm, vse by vypadalo prirozeneji. Napada mne velikost cocky, precejen jsou ty snimace skoro palcove. Jen muj nazor :)
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 27. 10. 2024 12:55

Ta cena nezní zle.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Pan Kája 28. 10. 2024 23:49

Mě širší hlavní ohnisko přijde fajn a naopak si jej pochvaluju po přechodu z P30 Pro na X100 pro. Kvalitních ultraširokáčů je v mobilech jako šafránu a X100 Pro zvládá solidní detaily z hlavního foťáku i na 2x digitální zoom. No a právě to mě vcelku nemile překvapilo v recenzi X200 Pro na GSMAréně. V reklamních materiálech to znělo skvěle, realita bohužel dost zaostává. Ultraširokáč je dost slabý, ani tady není posun k lepšímu. Tak zaplaťpánbu alespoň za úžasnou telekamerku... ta vypadá báječně.

Celkově mi ta recenze nepřišla plná nadšení a telefon asi nedostál velkému očekávání po x100 Pro a ultra, ale rozhodně je to dobrý telefon. Ale nemyslím, že to bude takový hit jako předchozí řada. Ale třeba překvapí ultra.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod kultus 29. 10. 2024 06:34

Tak samozrejme je to vec nazoru a toho, co fotis. Ja psal za sebe a naopak mi delsi ohnisko hlavasu na Mate 20 Pro dost vyhovovalo. Ted kdyz chci s P8P fotit neco sirsiho, vim ze muzu rezat i z UW, protoze foti moc dobre, takze bych na hlavasu uvital spis tech 28mm. Jsem ochoten tolerovat jeste 25mm, min uz ale ne, bohuzel clovek si pak nevybere. Na druhou stranu 2x digitalni zoom a delsi ohnisko neni to same a nebavim se ted o kvalite, ale o perspektive a deformaci objektu, na 23mm je to uz extrem a IMHO se to hodi hlavne na krajinarstvi a architekturu. Ja to vidim kdyz fotim do revizi v praci, uz 25mm docela "deformuje" obraz. Hodi se spis jen ve stisnenejsich prostorech kde potrebuji dobrou kvalitu.

Ultra nas ale trapit nemusi ne, ta se zde prodavat nebude?
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 29. 10. 2024 10:00

A to je ten problém - Pixel 8 Pro má hodně povedený UW, navíc s krásně krátkým ohniskem... U Viva je znatelně slabší. Vivo hodně vsází na digitální zoom, což je u něj vidět v nabídce hrozných předvolených ohnisek, ze kterých je velká část jen výřezy (což je docela problém u nové x200 s menším snímačem.. podle té recenze).

Stejně mi to nedá - vždyť perspektiva se mění i s digitálním zoomem, ne? Jen klesá kvalita (z logiky věci).
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod kultus 29. 10. 2024 11:45

Vivo ma zase paradni zoom, u te dvoustovky az neskutecne ostre a detailni fotky i za spatneho svetla, tam je zase lepsi nez P8P. Vic by mi vyhovovalo i kratsi ohnisko zoom modulu. Jak jsem psal je to o preferencich, proste co se nejvic foti...clovek nemuze mit vsechno ;)

Ty asi myslis kompozici ne? Co se tyce perspektivy a "deformaci" objektu, ta se prave s dig.zoomem nemeni, protoze se jedna pouze o vyrez ze stejneho ohniska. Schvalne nekoho vyfot hodne z blizka hlavnim fotakem a pak odstup a fot zoomem, tak aby byl na fotce stejne veliky. Uvidis ten rozdil, u sirokace disproporci v obliceni-protahle oci, obrovsky frnak :D Mrkni treba zde:

https://www.paladix.cz/clanky/perspekti ... praxi.html

Nekdy se to hoei, ale vetsinou se tomu vyhybam. Jedine u P8P jsem se, v automatickem makro rezimu,setkal s tim, ze mobil foti UW modulem, ktery ostri hodne z blizka (na rozdil od toho hlavniho) a pak fotku orizne na ohnisko hlavniho snimace a navic s fotkou nejak manipuluje, ze to opravdu vypada jako z hlavniho snimace bez vetsich deformaci. Ja to makro radeji vyfotim hlavnim na 50Mpx, jak jen to jde zaostrit a pak to orezu a zmensim jak potrebuji. Navic v RAWu ziskam z hlavniho snimace mnohem lepsi detaily a vypada to prirozeneji.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 29. 10. 2024 23:15

Promiň, ale mám pocit, že ses do toho trochu zamotal. Ty předpokládáš, že když použiješ optický zoom, tak budeš dál od objektu, že? Ale už nepřepokládáš, že pokud použiješ digitální zoom, budeš také dál od objektu. Klidně ti nafotím ukázku (až bude čas), ale když použiju třeba 3x digitální zoom, "deformace" obličeje bude jiná, než ze stejného foťáku bez digitálního zoomu, ale z bližší vzdálenosti. Bude se podobat spíše snímku z telekamerky s 4x optického zoomu. Pro klid duše jsem si tu udělal rychlý test s plyšovým tygrem a svou X100 Pro. Víceméně jsem si jen potvrdil, co teď píšu.
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod kultus 30. 10. 2024 00:00

Ano mas pravdu, ja to bral z hlediska klasickeho fotaku se zoomovym objektivem, kde se da experimentovat s ohniskama, tam se musi poodstoupit nebo jit bliz. A presne to delam tak nejak intuitivne, proto mi to s tou perspektivou prislo logicke. Tak beru zpet, perspektiva se meni se vzdalenosti od objektu, nikoliv pouze zmenou ohniska. Delsim ohniskem si spis "uklidis" a vetsinou i "pomazes" pozadi. Dig.zoom v mobilu jako takovy vlastne ani nepouzivam, maximalne az doma rezu pro zlepseni kompozice, ale i to minimalne.
kultus
Junior

Další stránka