Náhrada za Mi 10t pro do 20k

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod digikoss 1. 11. 2024 17:08

Zdravím,
Momentálně mám mobil Mi 10T Pro a jelikož už dosluhuje, tak se dívám po novějším. Ideálně Android, nějak si nerozumím s jablkem. Limit je do 20k, ale samozřejmě čím míň, tím líp :-)) .

Využití:
- Foto - fotím poměrně často - výlety, oslavy, krajina, v interiéru i za horších světelných podmínek, občas noční fotky. Bylo by dobré, aby nový mobil měl lepší selfie než tento.
- Video - 4k, slušná stabilizace,
- Hry - na mobilu bude i syn, takže hraní při dlouhých cestách, občasné hraní doma...
- Paměť - aspoň 256 / 512 GB i z důvodu těch her
- Velikost - +- stejná jak Mi 10T Pro, menší ne
- delší softwarová podpora - telefon měním po 4 - 5 letech

Díval jsem se momentálně po těchto:
Xiaomi 14 T Pro - vyšel by zhruba na 12k (nadstavba od Xiaomi mi nevadí)
Honor Magic6 Pro - vyšel by na cca 16k
Vivo X100 Pro - ten už je hraniční - 20k

Budu rád i za jiné návrhy...
Nebo má cenu počkat na nové modely? (Xiaomi, Honor, Vivo)
digikoss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 1. 11. 2024 17:30

podívej se na některý novější Pixel
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod fiiox3vmoda 1. 11. 2024 17:49

Ja som pred 3 mesiacmi vymenil Mi10T Pro za Mi13T Pro 12GB/512GB. Maximalna spokojnost, fotky a videa to robi lepsie, displej je ostrejsi a jasnejsi a vykonu to ma na rozdavanie. Mi10T Pro uz bol predsa len starsi a procesor uz siel na doraz. A hlavne prechod bol uplne jednoduchy, pokial ti Xiaomi nevadi, nevidim dovod preco experimentovat s niecim iným. Za 500eur som nemal v ponuke nic porovnatelne parametrami a vykonom ...
fiiox3vmoda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 2. 11. 2024 19:07

Pixel 8 Pro na hry asi nebudes chtit, ale muzu doporucit na foceni, hlavne lidi v interieru i skvelou podporu a rychly-cisty system nesrovnatelny s cinany. Vivo ma taky skvely hlavni fotak i tele, ale dost slaby sirokac. Na nove Vivo IMO nema smysl cekat-1.cena a 2. podle mne slabsi hlavni fotak, predevsim 2x dig.zoom co se hodi v interieru, kde uz je tele moc dlouhe, je oproti X100pro hodne slabe. Video nevim.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 2. 11. 2024 19:23

Ještě bych počkal až vyjdou další modely a ceny půjdou níž. Pak vzít Vivo X100 Pro.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 2. 11. 2024 19:56

Díky focení bych vyřadil Samsung.

Pixel je fakt super ale má menší výkon, hraju třeba Ingress a tam je vše 100% ale ostatní hry netuším. Hrubý výkon má nižší než jiné tel. za 20k. Ve focení špička.

Vivo neznám ale fotky kvalitní, zbytek nevím.

Já jsem ještě uvažoval o Motorola edge 50 ultra s výkup. bonusem pohodlně pod 20k. Výkon, RAM super + 1TB úložiště. Fotky taky kvalitní. Na tu se taky koukni.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod digikoss 3. 11. 2024 11:43

Děkuji za odpovědi.
Motorola nevypadá zle, ale dle recenzí se víc zahřívá a má jen 3 roky aktualizací, což je vlastně stejně jako u Viva (otázka je, jestli to je problém :hm ).
Pixel velikostně a cenově by se vešel ten zmíněný 8 Pro, ale z důvodu hraní asi nebude ten pravý.
Co ten Honor Magic 6 nebo Xiaomi 14T Pro?
Nebo nebyl by nějaký univerzál, na kterém by šlo hrát a uměl obstojně fotit? O:-)
digikoss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hons1 3. 11. 2024 13:49

Sel bych do 14t pro.Zrovna ted jsou slevy tak za ty prachy super volba.
Vcera jsem nastavoval moto a oproti xiaomi je tam spoustu jineho nastaveni.
Ja mel xiaomi od redmi4 po redmi 11 pak jsem presel na samsung, ale pokud bych ted vybiral mobil tak 14t pro by byla pro me jedina volba.
A pro rejpaly:reklamy jdou vypnout a sledovani?Vsichni sledujiod applu az po googl a meta
hons1
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 3. 11. 2024 14:28

digikoss píše:Děkuji za odpovědi.
Motorola nevypadá zle, ale dle recenzí se víc zahřívá a má jen 3 roky aktualizací, což je vlastně stejně jako u Viva (otázka je, jestli to je problém :hm ).
Pixel velikostně a cenově by se vešel ten zmíněný 8 Pro, ale z důvodu hraní asi nebude ten pravý.
Co ten Honor Magic 6 nebo Xiaomi 14T Pro?
Nebo nebyl by nějaký univerzál, na kterém by šlo hrát a uměl obstojně fotit? O:-)

Zalezi, co se bude hrat. To, ze ma Pixel nizsi vykon jeste nemusi znamenat, ze se na nem neda nic hrat, pravda telefony s vyssim vykonem maji do budoucna vetsi rezervu. Na druhou stranu, uz 3 roky stary telefon je moralne zastaraly, o zaruce-cenach oprav a zbytkove hodnote zarizeni se ani nemusime bavit. I ty fotaky budou za 3 roky jinde. Mam to vyzkouseny napr. na poslednich telefonech Samsung S7e-Huawei Mate 20 Pro nebo Samsung S21+-Pixel 8 Pro. Za mne je nejvetsi vyzva foceni osob za horsiho osvetleni, jinak jsou uz ty lepsi telefony za dobreho svetla podobne dobre.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 3. 11. 2024 16:33

Osobně to vidím podobně.

Pixel 8Pro má sice nižší výkon, než jiné telefony za stejnou cenu ale rozhodně ho nemá malý. I Pixel 6PRO dnes rozjede každou hru, jen některé asi nebudou v max. detailech nebo tak. Za mne zbytek je tak dobrý, že bych ho vzal. Každopádně opravdový hráč může mít priority jinde.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod digikoss 5. 11. 2024 21:04

Díky.
Podíval jsem se ještě na recenze Pixelu 8 Pro a oproti jiným vlajkám má nižší výkon, ale proti mému stávajícímu má asi 2násobně větší, takže není co řešit. A pokud mi tento vydržel 4 roky...
Ještě poslední dotaz, uvažovali byste nad Pixel 9 Pro XL nebo to vylepšení není se za tu cenu nevyplatí?
digikoss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 6. 11. 2024 05:42

Pri soucasne cene P8Pro, se ta drobna vylepseni devitky IMO neobhaji. Majitele devitek ale budou asi oponovat :D nevim jestli jsou jeste nejake slevy jako pri predobjednavce...
Naposledy upravil kultus dne 6. 11. 2024 20:41, celkově upraveno 1
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 6. 11. 2024 17:12

Já kupoval Pixel 8P těsně před zahájením prodeje 9. Usoudil jsem, že se mi připlácet nevyplatí + se mi P8P líbí více. Pro mě jasná volba
Dzejn Dočk
Junior