Ahoj, měl jsem IP14P, S23 a teď mám Pixel 8P. A zatím bych neměnil a jsem s ním zdaleka nejspokojenější. S23 mi přišel horší jak starý Pixel 6P. O hodně. Iphone není vyloženě špatný, 100% lepší než S24FE i S24, řekl bych. Dobře fotí, běží hladce jako Pixel, solidní výdrž ale má HODNĚ otravných drobností. Buď si zvykneš nebo tě budou štvát.
Klávesnice, co tam je = katastrofa. Predikce nefunguje, špatně se píše, chybí čísla bez kliku navíc. (lze řešit)
Když používáš hodně app, tak máš u jabka pár doteků navíc, zbytečně to otravuje. Na Androidu si to dáš na plochu jak potřebuješ.
Vyhledávání v tel. číslech - jabko to má asi jak před 30 lety. Žádna predikce ala T9
Historie volání - osekána, nedodělek.
FACEID - nějak mi nesedí a dost sportuji (přilba, brýle, šátek) a neodemkne se.
Pixel má obě možnosti, i najednou - pecka.
Nejde nastavit hlasitost jako na Androidu. Zvlášť na budík a vyzvánění, média, notifikace aj.
Nelogické respektive ne úplně konstantní ovládání. Šipka z5 / gesto a její umístění
Drobnost, zapneš budík a nenapíše ti za jak dlouho vstáváš.
Špatná kalkulačka
Pixel 8P chytá lépe signál než Ip14 - mám srovnání s kolegou, kde mám ještě taktak 5G, on už je bez netu.
Vadí mi jak se často vypínal hotspot u jabka,
Rychle menu v roletce má taky jabko horší..
Ovládání hlasem / vytáčení je u jabka "legrační" hlavně jak komolí jména. WTF?!
Za mne poměrně zklamání, prostě za posledních 10 let Android udělal velký krok vpřed a Jabko se nějak zaseklo.
U jabka dává smysl ekosystém a jeho propojení.
Ještě jsem na xx věcí u jabka zapomněl...
8GB ram u jablka nestačí, pokud seš náročný !!!!
Základ jablka je fakt dobrý ale má to hodně drobných much, které uživatelé jablka nevidí a budou se hádat proč je to super. (třeba dělat dotyky navíc atd..).
Je možné, že nový IOS pár věci vyřešil
EDIT: jo a IP 14 i IP15 zlobí s propojením O4 a Passat 2022. Podpora VW odkazuje na podporu IP. Podpora IP zase na podporu VW
Xiaomi neznám.
Vzal bych Pixel 9. Dlouhá podpora a vše jede jak má, nic nemusíš řešit. Skvělé fotky, displej. Za mne má Pixel jen pomalejší nabíjení na dnešní dobu.
Papírově nižší (ale ne malý) výkon který na který si uživatelé nestěžují protože na strop nenarazíš. Pokud ti nejde o čísla ale jak tel. reálně funguje, Pixel je jasná volba.
BTW: žena má Pixel 6P a pořád jede vše jak má, neseká se a utáhne vše i s rezervou. Už má i A15. Takže pokud nejsi mega velký hráč, papírově nižší výkon není třeba řešit.