Samsung S20 FE - náhrada za novější

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Marek.medved 15. 11. 2024 05:52

Vlastnim s20fe a chcem ho vymenit za lepši,koli aktualizaciam. Xiaomi 14 alebo s24fe? Pripadne pixel 10 alebo 11? Nevyznam sa do toho.
Naposledy upravil Nick Cave dne 15. 11. 2024 18:43, celkově upraveno 1
Důvod: rozděleno do samostatného tématu
RME ADI2 DAC FS / TOPPING D10s & DX7 pro+ / E1DA 9038S / AQ DR Red
Woo Audio WA2 / Violectric V280FE / Beyerdynamic A20
E1DA Cosmos adc

V280FE na opravu p.Vrana.
S20FE /S24+
Marek.medved
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirkash 15. 11. 2024 17:24

Pixel 10 ani 11 neexistuje, zatím existuje jen na papíře.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod Marek.medved 17. 11. 2024 09:20

rozhodujem sa medzi S24 a S24FE ,Xiaomi 14T,Google Pixel 9,iphone 12-15?
Skusenosti s Iphonom?
E1DA Cosmos adc

S20FE /S24+
Marek.medved
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 17. 11. 2024 11:19

Ahoj, měl jsem IP14P, S23 a teď mám Pixel 8P. A zatím bych neměnil a jsem s ním zdaleka nejspokojenější. S23 mi přišel horší jak starý Pixel 6P. O hodně. Iphone není vyloženě špatný, 100% lepší než S24FE i S24, řekl bych. Dobře fotí, běží hladce jako Pixel, solidní výdrž ale má HODNĚ otravných drobností. Buď si zvykneš nebo tě budou štvát.

Klávesnice, co tam je = katastrofa. Predikce nefunguje, špatně se píše, chybí čísla bez kliku navíc. (lze řešit)

Když používáš hodně app, tak máš u jabka pár doteků navíc, zbytečně to otravuje. Na Androidu si to dáš na plochu jak potřebuješ.

Vyhledávání v tel. číslech - jabko to má asi jak před 30 lety. Žádna predikce ala T9

Historie volání - osekána, nedodělek.

FACEID - nějak mi nesedí a dost sportuji (přilba, brýle, šátek) a neodemkne se.
Pixel má obě možnosti, i najednou - pecka.

Nejde nastavit hlasitost jako na Androidu. Zvlášť na budík a vyzvánění, média, notifikace aj.

Nelogické respektive ne úplně konstantní ovládání. Šipka z5 / gesto a její umístění

Drobnost, zapneš budík a nenapíše ti za jak dlouho vstáváš.

Špatná kalkulačka

Pixel 8P chytá lépe signál než Ip14 - mám srovnání s kolegou, kde mám ještě taktak 5G, on už je bez netu.

Vadí mi jak se často vypínal hotspot u jabka,

Rychle menu v roletce má taky jabko horší..

Ovládání hlasem / vytáčení je u jabka "legrační" hlavně jak komolí jména. WTF?! :D

Za mne poměrně zklamání, prostě za posledních 10 let Android udělal velký krok vpřed a Jabko se nějak zaseklo.

U jabka dává smysl ekosystém a jeho propojení.

Ještě jsem na xx věcí u jabka zapomněl... :-D

8GB ram u jablka nestačí, pokud seš náročný !!!!

Základ jablka je fakt dobrý ale má to hodně drobných much, které uživatelé jablka nevidí a budou se hádat proč je to super. (třeba dělat dotyky navíc atd..).

Je možné, že nový IOS pár věci vyřešil :-)

EDIT: jo a IP 14 i IP15 zlobí s propojením O4 a Passat 2022. Podpora VW odkazuje na podporu IP. Podpora IP zase na podporu VW :D

Xiaomi neznám.
Vzal bych Pixel 9. Dlouhá podpora a vše jede jak má, nic nemusíš řešit. Skvělé fotky, displej. Za mne má Pixel jen pomalejší nabíjení na dnešní dobu.

Papírově nižší (ale ne malý) výkon který na který si uživatelé nestěžují protože na strop nenarazíš. Pokud ti nejde o čísla ale jak tel. reálně funguje, Pixel je jasná volba.

BTW: žena má Pixel 6P a pořád jede vše jak má, neseká se a utáhne vše i s rezervou. Už má i A15. Takže pokud nejsi mega velký hráč, papírově nižší výkon není třeba řešit.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Marek.medved 17. 11. 2024 18:45

Zo svojho zoznamu vynecham iphone,zostanem pri androide. Xiaomi 13,14,14t ako je na tom,reklamacii,vád? alebo radšej pixel9 alebo s24?
E1DA Cosmos adc

S20FE /S24+
Marek.medved
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 17. 11. 2024 19:25

Osobně bych šel do Pixelu. Řada 8 nebo 9. Rozdíl není nějak markantní, oba mají velmi dlouhou podporu a fungují skvěle. Já uvažoval mezi P9P, P8P a Moto EDGE 50 ultra. Vybral jsem Pixel 8P (libí se mi více než P9P). Kdyby se mi líbil méně, jdu do řady 9. Rozdíl byl tehdy cca 3000 Kč.

Poruchovost je u Sam i Google obdobná, Xiaomi nevím.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 17. 11. 2024 19:27

Take doporucuji Pixel, bud řadu 8 nebo 9. Podpora 7 let.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 17. 11. 2024 20:24

Samsung S24, nebo do února počkat na S25. Podpora 7 let od řady S24. One UI znáš, je to dnes nejlepší nadstavba ze tří které existují. One UI 7 bude veliký upgrade. Samsung znáš, tak proč ho měnit. Pixel Podpora 7 let, nuda systém, ale kvalitní fotoaparát a celkově kvalitní telefon. Pokud by jsi chtěl Pixel, běž někam, kde si můžeš telefony osahat. Tady se nedočteš pořádné objektivních recenze. Každý tady hájí jen svou modlu. Každý preferuje něco jiného. Jdi si někam na prodejnu oba telefony zkusit Galaxy S24, nebo Pixel. Čínu neber. Trump se špatně vzbudí a zakáže všechno s Číny.
Acer Nitro AN17-41-R8FE Gaming Notebook
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
Yamaha A-S701 Silver, Denon DCD-1700NE Silver, Quadral Argentum 590 - The Chord
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 17. 11. 2024 22:09

Taky doporučuji ošahat, spíš ve 14 denní lhůtě, ať si můžeš zkusit, jak je Pixel super a když tak vrátit. Na prodejně nic moc nepoznáš. Kdyby náhodou neseěl (nevěřím tomu) zkusil bych tu Motorolu, pak asi Čínu a nakonec Samsung.

Jinak dej určo na sebe, budeš to používat ty.

Zvlášť majitelé Samsungu a jablek vychvalují a nevidí chyby, pak dopadneš jako já s iPhonem nebo S23 :-D Razí "svou" značku ale nemají zkušenosti s jinou. To pak moc objektivní fakt nebývá. Čest výjimkám.

Jinak, prosím o vysvětlení co je nudný systém? Jako, že vše funguje a nemusíš řešit problémy? To pak souhlas. Že nemá hromadu bloatware? To taky. Pokud chceš trávit celé dny nastavováním a laděním, pak Pixel není nejlepší volba. Ten prostě funguje.

Samsung má DEX a pár drobností, které může někdo využít a jsou fajn ale jinak moc toho nenabízí a obětuješ kvalitní fotky. Dyť i letošní S24, S24+ a S24FE fotí hůře než 3 roky starý Pixel 6P!!! Nebo S24U (nic lepšího Samsung nemá) je horší než základní Pixel 8, natož než Pixel 9.

"Samsung znáš, tak proč ho měnit"
pár důvodů.

Pixel prostě funguje lépe, plynuleji. Zkus a uvidíš to taky.
Fotky o třidu lepší.
Nemusíš pořád něco řešit.
Proč zůstávat v bublině a nezkusit něco nového?

Osobně bych uvažoval o Samsungu jen kdybych nutně potřeboval DeX nebo byl do něj zamilovaný.

O Applu jen kdyby ti nevadilo to co jsem psal hore. Jinak základ má poctivý.

Motorola - stojí za úvahu.

Xiaomi jsem měl naposled cca rok 2020 a to už není moc relevantní ale byl jsem s ním docela spoko, SW horší, plný balastu (něco jako Samsung) ale dnes má jiný SW a ten neznám. Všichni mě strašili že to je hrůza atd ale nakonec fungoval lépe něž Samsung A50 který jsem chvíli měl před tím Xiaomi.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Marek.medved 18. 11. 2024 05:49

Doteraz som vlastnil s3 9300i,s7 g930f,s20fe g780, a lg g3 d855 keby neodisla mb ,s motorolou moto z2 play som nebol spokojny.Predtym som vlastnil niekolko nokii so symbianom,modely si nepamatam.
E1DA Cosmos adc

S20FE /S24+
Marek.medved
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 18. 11. 2024 07:47

Dzejn Dočk píše:Pixel prostě funguje lépe, plynuleji. Zkus a uvidíš to taky.
Fotky o třidu lepší.
Nemusíš pořád něco řešit.
Proč zůstávat v bublině a nezkusit něco nového?

Mám Samsung a funguje úplně v pohodě a plynule. Že by nějaký jiný Android fungoval nějak "lépe", to jako jak? Uvaří mně kafé? :D
Fotky z papundeklových objektivů nikdy nebudou lepší, natož o jakousi třídu.
U Samsungu taky nic neřeším, ani nevím, co bych vlastně řešit měl...
A proč zůstávat u stejné značky? Třeba proto, že je člověk zvyklý na určitou nadstavbu, má u Samsungu účet a všechno funguje v pohodě, tak k čemu to měnit? Když mně chutná Prazdroj, tak taky nemám potřebu od něho odcházet a zkoušet jiné značky, u mobilu platí totéž :P
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 18. 11. 2024 09:43

Měl jsem S23 a ta opravdu takhle nefungovala. A aktuální A5x je všechno, jen ne plynulý tel.
Měl si Pixel nebo iPhone, ať máš srovnání? Vsadím se, že ne. Zkus a uvidíš ;-) Psal jsem o tom předtím, myslíš si, že funguje skvěle a plynule protože neznáš lepší.

Aaaha, takže rozmazaná šmouha z S23 z roku 2023 nebo ostrá a krásná fotka z P6P z roku 2021 není rozdíl třídy? U focení dětí nebo zvířat, kor při horším světle je rozdíl absolutně propastný. Neříkám to jen já, říká to hodně lidí a TAKY OBJEKTIVNÍ TESTY.

A to je ten problém, znáš jedno pivo, jednu značku a netušíš, že jiné může být mnohem lepší a chutnější a o tom mluvím. Když nezkoušíš jiné značky telefonu a nevíš co nabízejí a jak fungují, nemůžeš vědět jestli jsou lepší nebo horší, ani nemůžeš vědět, jestli by ti jiná neseděla lépe.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 18. 11. 2024 09:47

Pleteš si dva pojmy, vyzkoušet a přejít. Vyzkoušet mohu cokoliv, klidně i stovky značek piva, ale z Prazdroje nikam přecházet nebudu. Stejně tak jsem vyzkoušel spoustu telefonů, abych nakonec zůstal u toho Samsungu, který funguje jak má.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 18. 11. 2024 10:35

Prvně, přirovnání k pivu je pochybné. Pivo zkusíš a než ho dopiješ, víš na čem seš. U telefonu to chce delší čas.

Za druhé - nepletu. Psal jsem o zkoušení, kde zůstaneš je věc jiná.

Ptám se znova. Měl si iPhone nebo Pixel?

Pokud ne, nevíš co je plynulý telefon :-) Nebavíme se o "měl jsem ho v ruce hodinu"....

Pokud si zkusil poslední IP i Pixely a vrátil seš k Samsungu, pak je to v pořádku a je dobře, že ti sedí. Tvůj názor je pak relevantní. Z mé osobní zkušenosti hodně lidi odešlo k IP a teď i k Pixelům a vrátit se nechtějí. A já chápu proč.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 18. 11. 2024 10:58

Co máš pořád s tím plynulým telefonem? To na něm na pozadí těžíš Bitcoiny? Jinak si to nelze nijak vysvětlit :P

U mě rozhoduje, aby telefon fungoval jak má, a když funguje, tak není důvod řešit jeho výměnu jenom proto, abych se pak kdesi mohl chvástat, že mám iPhone nebo Pixel (což je okolí stejně úplně šumák).
Jean_Valjean
Junior

Další stránka