hudebni mobil vs mp prehravac

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vakius 1. 5. 2008 17:29

zdravim,
uvazuju o koupi hudebniho telefonu(nejlepe SE rada Walkman, Nokia Xpressmusic),tak bych se chtel zeptat jak je to s kvalitou reprodukce hudby u mob. telefonu(napr SE rada Walkman) v porovnani s klasickymi mp3 prehravaci...premejslim totiz jestli nekoupit radsi mp4 a mobil(v tomhle pripade nakej levnej) zvlast...
vakius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mulo 1. 5. 2008 17:53

NOKIU 5310XM ma kamos a ma skvely zvuk (velmi hlasny a kvalitny- ma novy zvukovy čip) ma 3.5mm JACK -takze na hudbu ako stvoreny.
siemens cx65 - nokia 6233 -nokia 6120 classic - Nokia N82- Orange Boston - Nokia C6-01- Nokia N8 - Nokia N9- LG L9
mulo
Junior

Odeslat příspěvekod vizitix 2. 5. 2008 09:27

vakius: Dnešní telefony se již celkem v pohodě vyrovnávají levnějším mp3 přehrávačům. Konkrétně u 5310XM se zde na fóru objevili názory že ten zvuk je takový plochý. Ale každý máme jiný sluch takže se to u každého s těmi názory na zvuk bude odlišné.

Používám 6234 s Koss Porty Pro a ten zvuk není zas tak hrozný. Ale také žádný zázrak.

Dej cenový strop a určitě se ti dostane rady na nejlpeší hudební teleofn do té cenové hladiny.

btw: Všechny hudební přehrávače se nazývají mp3, mp4 je pouze jakoby reklamní tah.
Unknown Pleasures
vizitix
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 2. 5. 2008 09:30

Dnešní mobilní telefony už jsou na tom z přehráváním hudby dost dobře. Osobně mohu doporučit od Nokie modely N70, N72 a N73, doporučil bych pak na internetu sehnat ňáký kvalitní mp3 přehrávač pro Symbian např. LCG Jukebox. No a ještě redukci z pop-portu na 3,5mm Jack (já jí koupil za 100Kč) a hraje to dost dobře :-)

Pokud budeš chtít telefon bez OS tak bych tedy šel do Nokie 5310 Xpressmusic.
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vizitix 2. 5. 2008 09:40

vaclavbarak: Promiň, ale takovéto neoriginnální redukce moc dobře nehrají. Vlastní zkušenost.

Originální od Nokie ( Ad-46) jede bez problému. Žádné chrčení, nic takového.
Unknown Pleasures
vizitix
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 2. 5. 2008 09:55

vizitix: Mě příjde zvuk docela kvalitní, ale je to jen otázka názoru. Poslouchám v noci hudbu na velmi tiše a žádné chrčení jsem nezpozoroval. Ale určitě je víc výrobcu redukcí a je dost možné že jsem kápnul na ňákou "lepší".
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vakius 2. 5. 2008 11:07

diky za odpovedi...uvazoval sem o cene kolem 6000-6500 kc....
chtel bych spis SE, protoze sem mel uz 2 za sebou a sem na ne zvyklej...ale jestli sou na tom nokie ted lip, rad se necham premluvit
jeste by me zajimalo jestli je u tech SE znat na zvuku ta redukce na 3.5mm jack, bre taky pouzivam porty pro
vakius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 2. 5. 2008 13:22

Jak je na tom SE s připojenou redukcí tak to fakt nevím protože v mém okolí je to samá Nokia, takže tady nemohu sloužit.
Ale jako docela dobrý mobil od SE na hudbu a focení mi přijde K800i nebo K810i jsou téměř totožné. No a nebo bych vzal Nokii N73 třeba ve verzi Music Edition.
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod qwertom 2. 5. 2008 13:57

SE mají redukci přímo jako součást dodávaných sluchátek, do ní si píchneš buď ty přidávané pecky, nebo něco lepšího - tím ti ale naroste délka kabelu o nějaký ten metřík. SE, co jsem měl možnost vyzkoušet (w220i, v640i) nehrají nějak moc hlasitě. Třeba ve starém, hlučném vláčku motoráčku to není moc k použití, ovšem na druhou stranu si neničíš přílišnou hlasitostí sluchový orgán ;-)
t
qwertom
Junior

Odeslat příspěvekod tomopk 2. 5. 2008 14:05

Redukcia nie je súčasťou balenia všetkých SE ale len niektorých a to Walkmanov + občas nejaké výnimky (T650i a pod.).
HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vakius 2. 5. 2008 15:11

mam pausal takze budu kupovat asi nakej dotovanej telefon a nokie N73 tam vychazi o dost draz nez treba ty walkmany od SE nebo xpress music 5310... v uvahu by teda nejspis priachazeli 5310xpress music, SE W580 a 880 nebo T770i...a vral bych asi ten co nejlip hraje a ma nejlepsi prehravac...da se rict ze hledam spis mp3jku ktera taky telefonuje
vakius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eRiper 2. 5. 2008 16:10

Tak já měl možnost slyšet z novějších mobilů jen 5310XM o které se říká že hraje hodně slušně, že má výborný čip...mno...MP3 přehrávač za 2000,- by ji předčil na plné čáře.
eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vizitix 3. 5. 2008 12:01

vaclavbarak: Zrovna K800i hraje hrozně.

vakius: Jestli jsem to pochopil, tak ten telefon budeš mít od operátora. V tomhle případě bych si zašel na prodejnu a každej z těch telefonů bych si prohlídnul, popřípadě pokuď by to bylo možné tak poslechnul. Uvidíš, který ti bude vyhovovat, nebo který se ti bude líbit víc.
Unknown Pleasures
vizitix
Pokročilý

Odeslat příspěvekod X-Brace 3. 5. 2008 12:55

Doporučuju W880i, hraje dobře a i dobře vypadá.
@peroutka
X-Brace
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 3. 5. 2008 13:04

no tak asi je to o názoru, ale W880 je příšerná, na obrázku se mi líbila, ale po 2 dnech šla zpátky, psát se na tom nedá a hudba je nesrovnatelná třeba s 5310
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Další stránka