NOKIA 5800 vs. Samsung OMNIA

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MartinTDI 3. 10. 2008 08:22

budem sa pravdepodobne rozhodovat medzi tymito dvoma mobilmi, zaujalo ma hodnotenie na mobil mani.. Toto je ta tabulka,

Displej: ano rozumiem nokia ma lepsie rozlisenie
sítí, přenosů a konektivity: nerozumiem!!! Omnia podporuje prenosy HSPDA az 7.2 a nokia iba polovicu... atd
Hardware: tomuto rozumiem, aj ked neviem preco ma omnia taky naskok, mozno pamat a procesor
Multimedia: nechapem nizke hodnotenie omnie kedze ma oproti nokii napr divix atd.
Fotoaparat: tam je to jasne megapixle nepustia
Komunikacia a organizacia casu: Riadna sprostost, Win mobile je urcite na org. casu ovela lepsi

dakujem kazdemu kto mi to objasni

------------------------------- Nokia ------------------------------- Omnia
Hodnocení displej-------------------------------97%------------------------- 87 %
Hodnocení sítí, přenosů a konektivity-------------93 %------------------------ 88 %
Hodnocení hardware-----------------------------84 %------------------------95 %
Hodnocení multimédií----------------------------95 %-------------------------78 %
Hodnocení fotoaparátu -------------------------70 %------------------------83 %
Hodnocení komunikace a organizace času --------96 %-----------------------93 %
Hodnocení ---------------------------------90 % (4. místo z 960)-------88 % (9. místo z 960)

t
Naposledy upravil MartinTDI dne 3. 10. 2008 08:34, celkově upraveno 1
BMW
MartinTDI
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 3. 10. 2008 08:26

Čísla jsou jedna věc, nechápu, proč se řídit podle nich. Nokia 5800 se neprodává. Nemáš uvedeny požadavky :oboze
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MartinTDI 3. 10. 2008 08:40

tak chcem telefon pouzivat
*ako celkom dobry fotak
*GPS
*filmovy a mp3 prehravac
*organizator casu

a velky displej chcem koli navigaci a video prehravacu... rozmyslal som aj nad N82, aj stale rozmyslam
BMW
MartinTDI
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod montogrin 3. 10. 2008 09:31

V prvom rade sa rozhodovať medzi dvoma telefónmi z ktorého jeden ešte nie je v predaji je troška pritiahnuté za vlasy. Jedno je technická špecifikácia a druhé je použiteľnosť daného prístroja v praxi. V prvom rade sa musíš rozhodnúť, či chces mobil s OS symbian alebo s OS Win mobile. Azda ti len poradím, že mobili so symbianom sú troška svižnejšie, nakoľko symbian nezaťažuje systém tak ako wokna.
montogrin
Junior

Odeslat příspěvekod pete.vlk 3. 10. 2008 11:17

vyzkoušel jsem obojí,momentálně mám win mobile-mda compact iv.proti symbianu (n95 8GB) bych to nazval docela příjemnou úlevou...symbian mě štval vzhledem k nutnosti podepisovat certifikáty aplikacím.win mobile se zase občas zadýchává ...
přkláním se k názoru,že vybírat mezi něčím ,co není na trhu a nedá se to odzkoušet, je zcestné.
každopádně 5800 bude určena úplně jiným uživatelům než jsou určeny win mobile.
omnia se mi taky moc líbí,jen netradiční rozměr displaye je často zmiňovaným negativem.já sáhl tedy po přemvelčeném diamondovi.nyní bych volil spiše raphaela kvůli klávesnici.nepíše se mi zle,ale nesmím se u toho pohypovat.za chůze mi psát moc nejde.
velmi doporučuji si odzkoušet win mobile a určit si priority,pro které budu mobil užívat.
Nokia 8800 Carbon Arte, nově iPhone 3GS 16GB
když máš v p*deli deštník,neotvírej ho
pete.vlk
Junior

Odeslat příspěvekod MartinTDI 3. 10. 2008 16:00

no tak Windowsom mam vela skusenosti ale iba v Posket PC Compaq, bol som spokojny a ovladam ho bezproblemov aj bez stylusu, ale kombinaciu win. a mobilneho telefonu som zatial nevyskusal
BMW
MartinTDI
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 5. 10. 2008 11:57

Z těchto dvou bych bral Samsung OMNIA....nokii ani náhodou.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod snowboarder 5. 10. 2008 12:22

přikláním se k názoru pete.vlk , "nakreslené" priority 5800 Tube vypadají hezky, ale skutek může být jiný. Já jsem zatím z N 5800 nadšený a těším se na ni, ale netroufl bych si dopředu stanovit tento výběr. momentálně můžeš opravdu jen vybírat z toho, co je tam jasně stanoveno a to je "Symbian vs Windows Mobile".
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 7. 10. 2008 18:53

Musíš si říct, jestli chceš spíš mobil, nebo PDA. Nokia 5800 je skvěle do ruky padnoucí mobil (vím o čem mluvím), s opravdu promakaným dotykovým ovládáním (nechci dělat předčasné závěry, ale na iPhone asi nemá). Má skvělý, opravdu nejlepší, displej (+ pro filmy) a dobrou navigaci - Nokia Mapy. Foťák má asi lepší Omnie, ale ne o moc.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod skrep 5. 3. 2009 07:37

tak momentálně taky rozmýšlím mezi těmito přístroji, ale nemohu se rozhodnout co je lepší a na netu jsou k mání za zhruba stejné peníze
skrep
Junior

Odeslat příspěvekod qmox 9. 3. 2009 02:30

tiez som sa rozhodoval aj medzi tymito dvoma telefonmi . Cenovo je omnia o nieco drahsia ak ju kupujes novu na druhu stranu v bazaroch sa myslim predavaju za rovnaku cenu.
Ja som sa ale nakoniec rozhodol pre omniu. Este ju nemam tak ti nepoviem ci som spravil dobre ale pre mna boli rozhodujuce nasledovne veci.
Omnia:
Windows mobile (ked pobehas po nete najdes kopec customizovanych romov ktore mozes natiahnut na ten mobil )
podpora divx
silenejsi procesor : 624MHz Marvell PXA312 processor

5800xpert music:
+zvuk +3.5nm jack +vyssie rozlisenie 640x360 ale sam som zvedavy na to u omnie ale ked moje psp zvlada prehravat filmy s rozlysenim 480 x 272 pri 4.1" tak toto 400x240 na 3.2" by tiez malo byt v pohode
-vzhlad, symbian, ziadne divx , ARM 11 369 MHz

Jediny hlavny a zasadny nedostatok u omnie vidim v tom ze nema 3.5nm jack co pre mna predstavuje problem ze konektor na sluchatka a nabijanie mobilu niesu oddelene takze som zvedavy ci bude baterka schopna vydrzat den pri mojom pouzivani.
qmox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BigFoot007 9. 3. 2009 07:49

to gmox - musim ta opravit 5800 uz vzlada divx - cez prehravac smart movie, ktory je ako tak uz upraveny pre 5800 a dotykove ovladanie
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod saboter_po 9. 3. 2009 08:37

Jedno mas iste Nokia je lepsia............win ti bude mrznut aj v lete :) 8-)
Nokia 5320Xpress + Nokia N76
saboter_po
Junior

Odeslat příspěvekod skrep 9. 3. 2009 10:46

to mě se zatím líbí víc ta 5800, ale řekl bych že na win zase bude lepší navigace. No rozhodně ještě počkám až napíšeš jak moc jsi s ní spokojený.Ale předběžně to vidím na 5800. Ale ještě se může leccos změnit, ještě bude chvíli trvat než mi přijdou všechny peníze. zatím dík
skrep
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 9. 3. 2009 10:51

na 5800 uz je garmin - teda tam das pomaly hzociaku mapu - ci normalnu ulicnu, alebo nejaku topograficku na vylety.
Navyse sa chysta sygic.
Win ma sice iGo, a tomtom naviac, ale je to len cisto na tebe s cim rad jazdis.
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Junior

Další stránka