Dle „ NAŘÍZENÍ VLÁDY 27/2003 SB“ kterým se stanový technické požadavky na výtahy musí být –cituji: Klec výtahu musí být vybavena obousměrným dorozumívacím zařízením umožňujícím spojení se stálou vyprošťovací službou.
A protože se mi nechce platit pětikilo měsíčně Telecomu, uvažuji o nějakém spojení přes GSM - konkrétně mě napadl Vodafone s jejich tarifem odepiš za 12 Kč měsíčně - což má jednu nevýhodu - musíme pořídit GSM bránu. Dle vyjádření výrobce výtahu - Schindler je kabina výtahu vybavena dorozumívacím zařízením připojitelným na běžnou tel. linku, takže GSM brána by se musela tvářit jako obyčejná tel. linka.
Můžete mi někdo takovou bránu (co nejlevnější samozřejmě) doporučit? Jo a musí zvládat 1800 MHz (kvůli Vodafone), ale to dnes předpokládám všechny.
V práci mámě nějakej starej křáp (vevnitř je napsáno Elvia GSM-CON/22-0), znáte to někdo? Je to použitelné pro naše účely?
Jo a kdyby se tu našel nějaký šikovný zámečník, elektřikář, který by byl schopen provést opravy dalších závad, tak budu rád.
1., Revizi hl. přívodu výtahu provádí elektrikář s oprávněním.
2., Strojovna výtahu musí být zajištěna takovým zámkem aby osoba uvnitř zamknutá mohla strojovnu zevnitř otevřít bez klíče. ( jedná se o zámkovou vložku – z jedné strany se strká klíč a druhá strana je vybavena zabudovanou páčkou na otvírání).
4., Oprava okna , pantu – práce pro zámečníka.
5., Pravděpodobně se jedná o přemístění vypínače, aby osoba která vstupuje ke strojovně výtahu nevcházela do neosvětleného prostoru – práce pro elektrikáře.
Jak to tak vidím tak Schindler nebyla úplně nejlepší volba. Byli nejdražší, slibovali že kabina výtahu bude větší (není), za servisní služby (ještě v rámci záruky) si účtují docela velké peníze,...