HTC x Nokia

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod unknown 22. 4. 2009 20:36

Zdravim, uvazuju ze si v dohledny dobe poridim novej telefon, ale nejsem si uplne jistej kterej. Pozadavky mam : Wi-Fi, GPS, OS a samozrejme dulezitej je i vzhled :). Ve finalnim vyberu mam HTC Diamond a Nokii N82. Jsem celkem vernej a spokojenej s Nokii, tak nevim jestli u ni nemam zustat.
Takze me zajima jak hodnotite N82 vs Diamond; Windows mobile vs Symbian; ... a proste vsechno. Predem diky za tipy
7,46 kg/hp
unknown
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M. 22. 4. 2009 21:03

No to je tezky, nejen ze srovnavas 2 systemy, ale take 2 typy ovladani. A neuvadis ani zadne pozadavky.

U Diamondu jsi napr. omezen pameti, ale Wokna Ti mohou zase dat vice + nemluve o displeji, Nokia ma 5 Mpix, 3,5 mm jack, VGA video...
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod unknown 22. 4. 2009 21:28

Pozadavku nemam moc, jen GPS, Wi-Fi, OS, nechci zadnej slide ani vecko. Jinak asi zadny pozadavky nemam.
Myslim si ze 4GB ktery ma HTC by mely bohate stacit, videa nedelam a hudbu tam neplanuju vkladat, asi bych tam nemel o moc vic nez Garmina a nejaky fotky (tech taky moc nedelam). Proste by me zajimaly uzivatelsky zkusenosti.
7,46 kg/hp
unknown
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M. 22. 4. 2009 21:41

Jestli to myslis s navigaci vazne, tak velky a dotykovy displej je jednoznacna vyhoda. Na druhou stranu bude telefon zravejsi, ale nabijeni neni problem.

Otazkou je, jak by ses zzil s dotekovym ovladanim.

Ja N82 mam. Mouchy ma, jako kazdy jiny, jako s celkem jsem s nim spokojen. Dokonce je i vetsi nez HTC.

Byt Tebou, oba vyzkousim, hlavne to HTC a uvidis.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod audis 22. 4. 2009 21:57

a není také náhodou zásadní rozdíl kromě dotykáče -- nedotykáče v tom, že na htc se bude na virtuální klavesnici psát blbějc nez na numerické na nikyjy? to pro tebe není dluležité? tyto dva se nedají přímo porovnávat. jsou to odlišné přístupy ke stejným věcem...

vindous mobajl:
+ velký a dotykový dipslay, výběr programů, výber navigací, neuvěřitelná kompatibilita s vnějším světem, super na web a navigaci a filmy a fotky prohlížení, v podstatě dokáže vše, na co si lze sehnat program a nahradit tak jednoučelová zařízení. stopkami počínaje, přes psaní ve wordu, web, až po navigaci.
- bez hw kavesnice se špatně píše, jednou rukou se psát nedá, bez hw klavesnice se hůře ovládaá za mrazu, menší výdrž baterie (ale zase vzhldem k tomu, co to umí a kolik věcí zároven, to není špatné! )

simbyján: (nokyjáři necht upřesní)
+ ovládaní jako mobil, absolutně delší výdrž baterie, zpravidla lepší foták, lepe se ovladá za mrazu, snadno jednou rukou,
- objektivně mě nic nenapadá, ale oproti WM horší vše, co jsem u WM psal jako výhody.

píšu to, že se na ty přístoje dívám jako na mobily. kdybych se na ně díval jako na kapesní pomocníky, nokyja by těch nevýhod měla mnohem víc.

fakt to nejde srovnat. srovnej si, co chceš ty sám.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod rutom 23. 4. 2009 10:49

I symbian ti nabidne " to stejný " word excel p.point... web s flash 3.0 spustu paradnich aplikaci ;-)
rutom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 23. 4. 2009 11:14

jo, ja vim. mam ale pocit, ze ne vsechny sibyjany mohou office editovat, dale editace skrz dotykac je proste mnohem snadnejsi a je-li pritomna u nokyje jen numericka klavesnice, tak to take neni zadny med. zalezi, kdo co potrebuje...
audis
Junior

Odeslat příspěvekod Paul Saunders 23. 4. 2009 14:01

Audis : taky se rozhoduju mezi HTC Diamond a N5800. Hodne mě odrazuje 4GB paměť. Myslíš že mi to bude běžně stačit když hudbu moc neposlouchám, sem tam nějaky program, hra a nějaky film. ? Navíc, má cenu eště kupovat Diamond 1 ? Vzal bych druhou generaci ale peníze nejsou. U Diamondu se mi líbí lepší hardware (3d akcelerátor??), sice menší displey 2,8 také není málo.. Také WM, možnost růné ROMky apod.
Paul Saunders
Junior

Odeslat příspěvekod audis 23. 4. 2009 14:26

paul:
paramerty diamondu2 neznam. ja mam pristroj 2,8", 400mhz cpu, 64mb ram a kvuli ram jde to ale dre to. vykonove diamond bohate postaci. krome jineho ma navic vga display oproti mne. ale u muj 320x240 postacuje bohate. vga je hezke, ale to je tak vsechno.

4gb: ja bych radeji sel do htc touch 3g jade. ma pametove karty.koupis kartu, jakou potrebujes. navic lze kopirovat soubory pres ctecku rychlosti treba 10MB/s. nevim, jaka je rychlost zapisu pres kabel do interni pameti diamondu, ale stezi 1MB/s. to bys pak filmy kopiroval (3x 700mb) cele odpoledne. ja bych tu trpelivost nemel. touch 3g jade ma disply jako mam ma, zbytek jako diamond.

ze nokyja bude mit mene sw tretich stran vc. navigace, je znamy fakt. dulezite treba pro tebe budou rozmery a hmotnost, nevim..
audis
Junior

Odeslat příspěvekod Paul Saunders 23. 4. 2009 14:34

No mě hlavně láká WM. Jinak bych bral 5800 hned. Mě u Jade odrazuje ten displey. 2,8 a 320x240? to je skoro jako moje N70. No půjdu se do obchodu na něj podivat ale díky za tip.
Paul Saunders
Junior

Odeslat příspěvekod audis 23. 4. 2009 14:50

paul: az budes 1gb dat kopirovat 1000/0,5=2000sekudn=33minut, tak ti bude jemnejsi a vernejsi display uplne u pr-ele! :-) 0,5MB/s pro mensi soubory. ja to mam s levnou cteckou a se stestim i levnou kartou za desetinu casu:-) jestli budes neco kopirovat jednou za mesic, tak budis. ale to je: ted hudba, zitra film, pak navigace, pak jiny film. navic lze kartu a ctecku vyuzit jako flasdik! a ano, lze z pocitace velmi snadno dostat soubory do mobilu:-)
audis
Junior

Odeslat příspěvekod unknown 24. 4. 2009 13:49

Zdravim, tak vcera jsem si byl vyzkouset Diamonda a musim rict, ze mi to docela zamlouvalo, jen to bude chtit chvilku zvykani si. Nejvetsi problem budou asi zpravy.
Jinak jsem taky koukal ze co nevidet bude Diamond 2 a ten uz bude mit WM 6.5, nevite nekdo v cem budou hlavni rozdily mezi verzi 6.1 a 6.5?
7,46 kg/hp
unknown
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod obluda zelená 24. 4. 2009 16:39

Je v tom dost rozdílů. Hlavně bude WM daleko přívětivější pro prsty. Článků o tom vyšlo hodně, stačí pohledat. Třeba i na MobilManii.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod unknown 25. 4. 2009 09:37

Sem lama, co je prosim vas TouchFlo3D a Today? TF3D je u HTC to menu dole ktery se prepina posouvanim prstu do stran a Today je jakoby plocha?
7,46 kg/hp
unknown
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tonda512 25. 4. 2009 10:06

unknown. Do Diamodu 1 WM 6.5 taky dostaneš, takže na to bych nekoukal. Stejně ho teď dostaneš s 6.1 a potom budeš flashovat.

TF3D: Lepší ovládání prsty, ale na obrazovce méně info...screen:
Obrázek

Klasická Today obrazovka, kterou si vylepšíš pluginy sám jak chceš..třeba moje(se zabelenou TodayAgendou)

Obrázek
Tonda512
VIP uživatel

Další stránka