Smartphone

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod KidRanso 21. 11. 2009 11:23

Ahoj vybírám nový telefon, protože mojí staré K510i odešel joystick.

když už kupuji nový telefon, řekl jsem si, že hlavní požadavkem bude pro mě nějaký telefon, který umí odlišit různá upozornění pro sms, čili poznám kdy mi posíla sms třeba přítelkyně a jiné vyzvánění bude pro sms třeba od kolegů.

Protože se moc v telefonech nevyznám chtěl bych se zeptat Vás jestli tohle umí nějaký telefon v základu. Můj kamarád má aplikaci na WM. Bohužel ale podobnou aplikaci jsme na jiný OS nenašel, takže nejspíš požadavkem bude WM. Mno a pak jsou požadavky jednoduché, aby to mělo nějaký foták a nerozbilo se to při prvním pádu a nějakou chvíli to vydrželo nabité. Taky nějaké dobré ovládání pro výběr kontaktu a telefonování(čili abych to nemusel lovit půl dne). A cena kolem 5000-8000

Díky za rady :)
KidRanso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 21. 11. 2009 12:12

1) vsechny WM (snad) mají vyhledávání kontaktů rychle, hledá se fulltextem v jméně a příjmení.

2) telefony s WM moc dlouho nabité nevydrží. Když ho drtím, 3 - 6 hodin. Dle recenzí, když se používá občas, i dva dny. faktem je, že to, co zvládne ppc s WM, žádný jiné hloupé telefony nedokážou. Holt za výkon se platí. Např. když jsem držil (pernamentně prohlížel web v Se w330i, taky baterka vydržela 6 hodin.

3) ppc jsou náchylnější na pády, jsou těžké a mají dotykový display. nedá se nic dělat.

4) přehodnotil bych priority (na ruzné upozornování sms se vyprd). např. já už ani nemám nastaveno ani jiné vyzvánení na polovičku. Nudí mě to furt to nastavovat.

5) WM toho zvládne strašně moc, ale občas je to DoDo (dodělej doma). A stále se občas člověk potýká s dětinskými problémy, že něco šlo a už to nejde a tak. Už mě to taky obtěžuje. Je fakt, že já mám obzvlášt Dodo ppc (E-ten m700). V recenzích dnešních WM si na restarty moc nestěžují, tak bud o tom nepíší, nebo se to zlepšilo. Na druhou stranu, v jednom článku z tohoto webu, jeden novinář si obecně postěžoval, že nestabilita chytrých přístroju obecně prostě je! Zajímavé je, že v recenzích se o tom člověk nedočte. Jako kdyby obecné info (typu např. v autě jezdíme vpravo a tramvaj objíždíme vpravo) bylo nějak tajné. Holt pokud jsi to nikdy neměl a nedostalo se ti info z praxe (jako mě), budeš překvapen. Fakt je, že příště si opět WM koupím. Ta multifunkčnost za to stojí pro mě.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod igi 21. 11. 2009 12:40

3) ppc jsou náchylnější na pády, jsou těžké a mají dotykový display. nedá se nic dělat.

neviem ako si na to prisiel ze su tazke... mam asus p320 ktory vazi 105 gramov ;-)
igi
Junior

Odeslat příspěvekod audis 21. 11. 2009 12:59

čím větší hmotnost + ne zrovna bytelná konstrukce = větší náchylnost poškození. tvuj má třeba 100g, obvyklá hmotnost je 120 - 180g. vím, není to kolosální vlastnost, jen detail..
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 21. 11. 2009 21:18

Novější Sony Ericssony na platformě na novější verzi platformy A200 toto umí. Dnes se jedná o tyto SE (od nejlevnějšího): J105 Naite, T700, C510, F100 Jalou, T715, W508, W595, U100 Yari, W715, W980, C902, W705, C903, C901, W995, C905 a U10 Aino.
Jsou vlastně všechny SE bez OS počínaje modelem J105 Naite a dražší.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KidRanso 22. 11. 2009 10:22

obluda zelená píše:Novější Sony Ericssony na platformě na novější verzi platformy A200 toto umí...

umí různá vyzvánění pro sms?

4Audis: Tak mě by ani pořádně o ty WM jako takové nešlo. Jde mi spíš o to různé upozornění na SMS. Jedná se o to, že jsem u Dobrovolných Hasičů a poplach nám chodí přes GSM bránu, tudíž ve formě sms. Takže by se mi vyplatilo třeba v posteli vědět, že otravuje třeba mladá a nebo jestli to není výjezd na nějakou bouračku.

Takže když už novej telefon řekl jsme si, že by tohle mohl podporovat, ale zatím se rozmýšlím.

Jinak díky všem za rady a nápady
KidRanso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod obluda zelená 22. 11. 2009 12:01

KidRanso píše:
obluda zelená píše:Novější Sony Ericssony na platformě na novější verzi platformy A200 toto umí...

umí různá vyzvánění pro sms?

Ano, je to tak.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý