windows vs. android

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Louis.scorn 17. 1. 2010 17:06

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat na to zdali je lepší koupit telefon s Windowsem či androidem.
konkrétně HD2 či nexus one (až tu bude). Doposavaď sem měl E71 kterou sem si přispůsobil jak sem potřeboval, což mi krásně vyhovovalo.
Vím že Android má větší budoucnost, ale především kůli množství aplikací které na něj jsou k mání. ale mě většinou stačily ty aplikace které v telefonu už byly přednainstalované, navíc nepoužívám gmail takže se potenciál Androidu trochu strácí.
HD2 se mi zase více líbí a ten displei je skvělej, a co se týče základního prostředí, myslím že by to mělo být OK.
nikdy sem android či windows neměl. :eh
možná že se opakuju,možná že se opakuju,možná že se opakuju
Louis.scorn
Junior

Odeslat příspěvekod audis 17. 1. 2010 17:48

sis odpovedel sam. kup wm.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod Louis.scorn 17. 1. 2010 18:05

Já si často dokážu odpovídat sám :-)) ale nejsem si moc jistý mou odpovědí protže sem to prostě ještě neměl v ruce. Dík
Louis.scorn
Junior

Odeslat příspěvekod mr.Mic 19. 1. 2010 19:56

Zdravím, tak už jsme dva, kdo řeší naprosto stejné dilema :-) . Také se rozhoduji, zda koupím HTC HD2 nebo Nexus One. U mě to zatím spíš směřuje na Nexus, ale na něm mě mrzí, že nemá multitouch a nepřehraje snad skoro žádné video. Na HD2 mě zas nesedí velikost, o malinko horší dotykové ovládání a méně "příjemná - živá" nudnější grafika systému...
mr.Mic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 19. 1. 2010 20:40

mr. mic:
řešíš blbosti (multitouc, velikost, grafika systemu). jestli to má multitouc nebo ne, je uplně jedno. prostě se to ovládá NĚJAK a duležité je, zd ajako celek se to ovládá dobře!

na to bych se zaměřil, pak na kvalitu zobrazování, pak zda se kliká dobře, svižný systém, cena, kompatibilita s vnějším světem (pamětovky, jejich formát, nabíjčka konektor, hodně hw tlačítek, zda kabel není dementně třeba z boku)
Naposledy upravil audis dne 19. 1. 2010 21:26, celkově upraveno 1
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka_2 19. 1. 2010 21:18

Pro mě je asi nejdůležítější výběr aplikací. Když se člověk koukne do Android marketu, tak tam buď najde nesmysly nebo relativně dobré programy, ale použitelné jenom za mořem. Ač se mi Android jako OS líbí, v současné době je k WM daleko větší výběr programů (ať už free nebo placených).

Samozřejmě za rok může být všechno jinak.
Teprve pivo dělá žízeň krásnou...
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod mr.Mic 20. 1. 2010 15:00

Já vím, že řeším "blbosti", ale pro mě to nějaký význam má. Chci to, co se mi i líbí, nejen funguje. Na kompromisy u mě dochází řada až v posledních chvílích rozhodnutí, když je to nevyhnutelné...
Další moje možnost nyní je, počkat si na HTC Bravo, nebo jak to nakonec pojmenují a nebo na SE Xperia X10...
mr.Mic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mr.Mic 21. 1. 2010 20:49

Tak myslím, že už mám jasno. Po přečtení nejrůznějších informací a recenzí u mě HTC HD2 začíná rapidně vyhrávat :-)
mr.Mic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod noker1 24. 1. 2010 08:13

Poviem ti tak, ber HD2 a neries :D. Kasli na android.
iPhone 6 Plus 16gb
noker1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mike-biker 24. 1. 2010 11:43

Ze začátku se zdá být HTC HD2 obrovský, ale za pár chvil si zvykneš a na cokoli pod 3,5" se díváš s despektem. Ten display je opravdu úžasný a dílčí nedostatky (špatné ovládání některých aplikací) atd. ten displej více než bohatě vyváží.
Co se týká Androidu - nemám zkušenosti a doufám, že jak výše psáno, za rok-dva bude plnohodnotným konkurentem WM a dalších. Ve prospěch HTC dále mluví obrovská komunita několika set tisíc nadšenců na XDA a tak máš jistotu vyřešení 99% možných i nemožných problémů. :idea:
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Louis.scorn 25. 1. 2010 14:45

jo vyřešit se dá všechno potom co to vydaj. Ale fakt by mě zajímalo jak to v HD2 myslely s Task managerem. koukal sem na Omnii 2. Ta to tam má tak hezky udělaný... ale HD2 nic, nevíte kde se dá stáhnout Task manager kterej bude co nejpobnější tomu z Omnie ?
jinak ho ještě nemám, proč ? právě ten Task... a nosím i uplejší kalhoty...
Louis.scorn
Junior

Odeslat příspěvekod noker1 25. 1. 2010 15:01

Hd2 ma urcite skvely task manager. Nevidim ziadny dovod preco by nemal mat..
iPhone 6 Plus 16gb
noker1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Louis.scorn 26. 1. 2010 14:24

Opravdu ? a neměl by si nějákej odkaz buď na Youtube, nebo jen poslat obrázek ? prosíííím . co sem koukal tak Omnia ho má skvělej a intuitivní. :oboze
Louis.scorn
Junior

Odeslat příspěvekod noker1 27. 1. 2010 07:46

iPhone 6 Plus 16gb
noker1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Louis.scorn 27. 1. 2010 09:35

jo to znám, ale skvělý mi nepříde, tadyten je skvělý http://www.youtube.com/watch?v=IVXrG0CJpbg

pudu asi do E72 . kašlu na tu jedinou výhodu Velký displei. E72 je kompaktnější, i co se systemu týče.
Louis.scorn
Junior

Další stránka