Jaký telefon cenově okolo 5k czk s Wi-Fi a 3,5mm jackem?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ConPower 27. 1. 2010 01:18

I nastal čas se té staré Nokyje zbavit...

Od té doby, co jsem se s fórem rozloučil (a že to je přes dva roky), mám pořád stejný kecafon (N6234). Tehdy jsem žertoval, že se sem vrátím, až budu potřebovat poradit s výběrem nového. No a co čert nechtěl, je to tak! :D

On mi ten současný docela vyhovuje, skvěle se na něm píšou smsky, prohlížení webu přes Operu Mini taky v pohodě, displej se dá, jenže... Chce to už změnu. Dřív jsem telefon měl rok max, N6234 už používám víc jak dva a půl. :mrgreen: Fakt jsem se o mobily úplně přestal zajímat. (Ale pozor, tak nějak mám pocit, že mě zas začínají bavit. :D )

Tedy moje hlavní požadavky, známé už z titulku, jsou Wi-Fi (v nudných hodinách chemie nebo bioly možnost připojit se bezdrátově na web i jinak než přes NB přijde vhod), 3,5mm jack na sluchátka (jo, mám mp3 přehrávač a nehodlám ho přestat používat, ale třeba na tu cestu do/ze školy by mobil stačil). K vedlejším požadavkům patří pokud možno kvalitní konstrukce, minimálně QVGA displej (i když to má dneska asi každý, co... :-P ) a potěšila by plnohodnotná klávesnice. O foťák mi nejde. Cenově kolem těch 5.000 Kč, přece nedám všechny svoje prachy jenom za telefon. ;-)

Jasně, vím o Nokii E63, a ta se mi taky nejvíc zamlouvá. Je-li tu tedy nějaký její uživatel, uvítal bych zkušenosti. Další návrhy jen a pouze uvítám. :)
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod noker1 27. 1. 2010 11:18

Bez qwerty my vysla nokia 5530 a s qwerty ta E63. Ale myslim ze dotykovy display je na net lepsi .
iPhone 6 Plus 16gb
noker1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 27. 1. 2010 12:36

Hmm, 5530... Dotykový, to jo, a co teprv to rozlišení. :) Wi-Fi má, Symbian taky, kovový rám, a dokonce je, zdá se, levnější. Ale celkově na mě nevímproč působí E63 lepším dojmem. Chtělo by to osahat si oba ty telefony. Moc se mi teda ale nelíbí, že 5530 nemá pořádně klávesnici - nějak se mi nezmlouvá ťukat do displeje, i kdyby tam byla qwerty.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KIMI1492 27. 1. 2010 14:31

vykoušej na prodejně třeba tě to chytne :D
vyhovovat by mohla E52 ale ta už je přeci jen o dost dražší , stejně tak Nokia 5730 ...
dále bych ještě navrhl BlackBerry 8520
FORZA FERRARI !!!
KIMI1492
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 27. 1. 2010 15:57

Třeba jo. :) Stréc si teď koupil LG Cookie, docela fajn hračka i za tu cenu... 5530 by měla být na mnohem vyšší úrovni, ne?
7 klacků už do telefonu rozhodně dávat nebudu.
BlackBerry je pro mě v podstatě velká neznámá, s touhle značkou jsem naživo snad ani ještě nepřišel do styku. Tím spíš bych si ho musel osahat. :)
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KIMI1492 27. 1. 2010 16:00

já jsem nedávno s BlackBerry přišel do styku na prodejně t-mobilu tam měly vstavený fukcni model .... to BlackBerry stojí 5999 kč u t-mobile ...:)
FORZA FERRARI !!!
KIMI1492
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod En3mim 27. 1. 2010 17:29

Jako majitel 5530 bych vzal raději tu e63, je to asi subjektivní,5530 je super, boží citlivý barevný displej, dobrý vystup, repraky, AF, ale výdrž je mizerná a nevím, já si říkal že budu pořád serfovat na netu, mno ale na co bych se furt dival? nakonec to mám na icq a sem tam neco ... A opravdu je lepší ťapat na displej než čidlíky? mno neřek bych ;-)
Telefon - Motorola Defy CM7
Zvuk - Sony NWZ-S739FB + SENNHEISER IE8 / AUDINST + BEYERY DT 770 PRO
Foťák - Panasonic Lumix FZ7/ Sony WX5 /Nikon D90
En3mim
Junior

Odeslat příspěvekod krtek7 27. 1. 2010 18:38

Nokia E63 anebo Nokia 5730 XM. Na dotykáč se vykašli.
Nokia N96 + telefony na testování
Acer Aspire 5542
Já myslím, že mají všichni pravdu, kromě mě, takže zapomeňte, že jsem něco řekl.
krtek7
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 27. 1. 2010 19:18

Hmm, ta 5730 vypadá, co se týče parametrů, parádně, ale design teda nic moc a konstrukčně to taky moc nevypadá, i když to je možná jen předsudek. :P Každopádně dík za tip, o tomhle telefonu jsem ani nevěděl... Aspoň mám nad čím uvažovat. :) Ani tu 5530 nezavrhuju, sice klávesnici nemá, ale ten displej musí být bomba (už kvůli tomu rozlišení), a že vydrží málo mi až tak nevadí. Den to snad dá, ne? :D
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod En3mim 27. 1. 2010 19:50

mno jáí si koupil ještě jednu baterku abych mělc jistotu že když nekam jdu, ke konci si budu moct zavolat :-D, realna vydrž je 5 hodin použivaní....
En3mim
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 27. 1. 2010 20:00

Tak to je fakt docela málo... Mně na výdrži nikdy nijak zvlášť nezáleželo, ale že E63 dovede vydržet i týden, to se mi dost líbí.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod En3mim 27. 1. 2010 20:16

mno nevím k čemu bys měl takhle funkčně vybavený telefon kdybys ho nevyyužil, dost pochybuju že cosi v dnešní dobře dokaže dlouho použvat datove přenosy a svitit displejem...
En3mim
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 27. 1. 2010 21:04

E63-ka je právě plošně docela velká, takže má místo pro velkou AKU - dlouhá výdrž. Nepřišlo by mi to divné. :) Že 5530 vydrží málo, je věc druhá.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kycltov 30. 1. 2010 15:23

Osahej si je a budeš hned mít jasno ;-) Tu 5730 XM ale nedoporučuji, zpracování není nejlepší :-( Doporučuju ti E63, ale uvidíš sám
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod algor10 6. 2. 2010 19:07

Já mám 5530 asi týden a sem s ní naprosto spokojenej. Je sice pravda, že výdrž není nejlepší
(K750i mi vydržela i 9 dní), ale 1 den vydrží a to ji fakt moc nešetřim ;-) Ve škole sem na wifi, cestou domů posloucham muziku a párkrát zavolám. Myslim, že až se zklidnim a nebudu furt na netu, tak dam 2-3 dny.
Konstrukce na první pohled vypadá bytelně, ale detaily, jako třeba zámek klávesnice nebo zadní kryt by mohli být lepší :-( (třeba N97 má tyhle 2 věci řešené podobně ale kvalita zpracování je absolutně na jiné úrovni).
5730 je možná taky dobrá, ale na surfování po netu je lepší dotykáč :-) a ta její konstrukce je dost pofidérní. E63 taky nebude špatná, konstrukce bych se nebál, přece jenom to je E-series, akorát má horší foťák, ale to ti asi vadit nebude.
algor10
Junior