Náhrada za vyreklamovaný E-Ten M700

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pilarius 20. 3. 2010 20:58

Dobrý den.
Dnes mi skončil 30. den reklamační lhůty mé staré M700, takže si budu chtít za ty peníze pořídit něco nového. Dva roky jsem mobily moc nesledoval, takže jsem teď dělal akorát rychloprůzkum.
Vrátí se mi něco málo přes 10000 Kč, takže něco v té cenové úrovni, ale samozřejmě když to bude levnější, tak to bude lepší. Nechci nic exotického - musí to být normálně dostupné po obchodech - nechci objednávat ze zahraničí, z neznámých e-shopů a tak.

Požadavky:
- aby mi tam šla microSD SanDisk 2 GB z M700, když už byla tak drahá :D
- Wi-Fi
- operační systém - WM by byl asi nejlepší, když už se s ním znám; dřív jsem měl Symbian, ale za těch pár let asi hodně pokročil, že bych ho nepoznal; klidně ale Androida nebo něco takového
- dotykový displej - kapacitní asi ještě žádné WM zařízení nemá, co? :-| ; čím vyšší rozlišení a plocha, tím samozřejmě lépe
- QWERTYna byla docela velkým plusem, ale obešel bych se bez ní, kdyby to mělo slušnou virtuální klávesnici (rozuměj velkým-prstům-vzdornou)
- nějaký slušný integrovaný fotoaparát
Využití:
- filmy, hudba, nějaký ty jednodušší hry, čtení e-booků
- chtěl bych začít fotit - jen tak pro zábavu (hlavně krajinky, mopžná nějaká makra); jde mi jen o to, aby to bylo dostatečně kvalitní v rámci fotomobilů - je mi jasné, že foťáky jsou kvalitativně o několik kategorií jinde
- mobilní připojení nemám, ale přes Wi-Fi občas polezu, takže i prohlížení internetu

Zatím pokukuju hlavně po Omniích - Omnia II i8000 a Omnia Pro B7610 vypadají slušně. Ocenil bych kdyžtak nějaké postřehy z praxe při používání - výdrž baterie, tvrdost displeje (jestli se poškrábe, nebo je nutná fólie), jak dobré z toho lezou fotky, jestli se u Omnie II nepoškrábe nekrytý obejktiv foťáku, a tak dále.

Snad jsem na nic nezapomněl. Budu to tady pár dní sledovat a doufám, že kdyžtak někdo poradíte. Dík. ;-)
pilarius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 20. 3. 2010 21:17

HD2 má kapacitní display a má WM. prý se sw nepovedl.

HD(1) by mohl býrt favorit, když už nemusíš hw qwerty. největší diplay, cena kolem 10kkč.

pokud hw qwerty, tak sony ericsoon xperia x1, případně HTC touch Pro, HTC touch pro2.

oproti m700 ti bude chybět u všech d-pad a hodně hw tlačítek. xperia jich má myslím nejvíce.

mám m700, reklamace zatím dvě:-(
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod barberry 20. 3. 2010 21:48

tak hd2 jde .. maji novou romku a mela by byt problemu ...
hd1 se da pokud si tam clovek pak sam nahraje nejakou neofiko rom wm6.5 ...
x1 je myslim docela zabita ..
pokud to beru jako pristroj na delsi dobu kolem 10 tisic ... tak bych dal pryc touch pro,se x1 ... pro2 je docela velka .. to uz lepe vychazi omnia pro ..
pro vice postrehu se podivej na www.smartmania.cz
omnia II je supr .. pokud nebudes potrebovat qwerty klavesnici tak dneska za ty prachy .. ofiko prodej 9 tisic sunnysoft .. idealni reseni :) fotky dobry,vydrz dva dny, velky 3.7 amoled displej, folie je lepsi u techto pristoju ktery jsou odporovy ...
pokud chces klavesnici tak tu omnii pro nebo touch 2 .. rozdil bude v cene a veliskosti ..jinak prijde mi ze omiie II je co se tyka nejakych problemu na tom lepe nez omnie pro .. alespon podle ruznych diskusi :)
Sony Ericsson phones > HTC touch Diamond2 > HTC touch HD > Samsung OMNIA II
barberry
Junior

Odeslat příspěvekod pilarius 20. 3. 2010 21:57

HD2 už je nad mé finanční možnosti. HD1 se mi nelíbí, a navíc už ho tam kde chci nakupovat ani nemají. I tak mi přijde ať už designově, tak i díky AMOLED lepší ta Omnie 2.
Xperii beru v úvahu, ale už teď je pro mě morálně zastaralá, protože se uváděla v době, kdy jsem kupoval E-Tena. Navíc foťák jen 3 MPx. Designově ale ujde, a věřím, že za tu dobu už je slušně odladěná. To samé platí pro Touch Pro, který má ale navíc ještě nižší rozlišení a menší úhlopříčku displeje (a nelíbí se mi designově).
Touch Pro 2 zvažuju, ale oproti Omnii Pro jsou to +- 2000 Kč navíc, a přitom má prý hodně špatné vlastnosti fotoaparátu (+ opět jen 3 MPx). Zase fólie a pouzdro v balení, a taky má miniUSB (ale zase nemá 3,5mm jack). To je trochu výhoda oproti tomu microUSB u Omnií. Omnie ale zase mají integrovanou paměť o slušné velikosti. :-l

D-pad chybět bude, ale posledních pár měsíců mi nefungoval do stran, a protože jsem na reklamaci neměl čas, tak jsem se bez toho docela naučil žít.
No já prostě posbíral X závad, které jsem neměl čas reklamovat jednotlivě. Na začátku března měla končit záruka, tak jsem jim to tam šoupnul v půlce února k reklamaci, a nahlásil jsem asi 4 závady, které jsem do té doby potkal. Myslel jsem si, že to neopraví, a tak trochu jsem i doufal. Očividně toho bylo moc i na ně. Kdyby to nebyl takovej strašnej nedodělek (už jen těch 64 MB RAM), tak funkcema by stačil snad i dnes.

EDIT: Jo, tak barberry mi to docela potvrzuje. Jen doplním, že na velikosti/hmotnosti mi fakt nijak nesejde, když to vyloženě nebude plýtvat prostorem :-)) . Jsem zvyklej tahat docela cihly, a aspoň to pak líp sedí do rukou. Nejsem zvyklý dělat nějaké riskantní modifikace, takže když firmware/OS, tak jedině oficiální bez riskování záruky. Angličtina mi nevadí, když by to nebylo česky.
Naposledy upravil pilarius dne 20. 3. 2010 22:01, celkově upraveno 1
pilarius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 20. 3. 2010 21:59

samsungy mají prý slabou ofic podporu a neofic taky, páč samsungu se moc nikdo nevěnuje. proto sem je nezminoval. ta fora o samsunzích jsem nečetl, ale trochu bych se toho bál. samsung vyrábí WM zařízení poprvé v životě a stojí stejně co HTC, který s tím má zkušenosti léta. tak roto jsem je nezminoval. kdyby byl samsung o třetinu levnější pri stejných hw parametech, uvažoval bych o něm.
audis
Junior

Odeslat příspěvekod pilarius 20. 3. 2010 22:04

Tak ony ty Samsungy jsou ale o pár tisíc levnější, než srovnatelná HTC, alespoň na většině e-shopů. A už podle toho, že jsem měl E-Tena, je jasné, že mně na značce nesejde, a klidně snesu pár SW problémů, když dostanu víc muziky za stejnou cenu. :-D
pilarius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 20. 3. 2010 22:24

od jiste doby vzhled pristroje neresim. vsechny jsou kulaty krabice, ktere me nenadchnou. proste design krabice od mleka, zajima me co je uvnitr.

3mpx podle me staci, hlavne at ma autofocus. chces-li vic, budis. zvykl sem si na pametovky a jeste zvenku bez vypnuti. bez nich nechci. zel zpravidla u dnesnich ppc se musi sundat aspon krytka. tak hodne stesti.

-- 20 bře 2010 22:27 --

a jeste neco: vybirej min 250mb ram. nevybirej neobvykla rozliseni display (kompaktibilita aplikaci vetsiny), hodi obvykly mini usb -od pc staci jeden kabel na vsechny veci doma. a nejen doma.
audis
Junior

Odeslat příspěvekod barberry 20. 3. 2010 22:34

tak tak samo jako htc ma xda .. bez ktereho by to bylo polovicny pristroje tak samsung ma http://www.modaco.com ... nevim co tady vsichni maji ze samsung je bez podpory ... na druhou stranu ji nepotrebuje .. mel jsem v omnii jednu s prvnich verzi rom a bezela naprosto bez problemu, kdyz to porovnam treba s hd2 na kterou uz za 4 mesice vysly asi 3nebo 4 ofiko rom jak byly ty prvni zabugovane ... kazdy uzival omniie potvrdi ze tady v tom je samsung surp ..
jedina nevyhoda je ze pri zapnutem samsung widget je malo volny ram .. ja ji mam vypnute a mam nastaven klasicky windovs today a ramky je vice a dostcujici :)
ma i task manager zabudovavy ktery se vyvolava podrzenim kubic tlacitka ...
omnia II me dostala tim ze byt v tom jsou wm tak si samsung trochu prekopal graficky sms,kalendar,kontakty atd ... a veci ktere u wm nejdou treba u htc tak u omnie ano ...
ja bych se radeji priklanel k ty omnii II, kdyz se otoci tak se na ti docela dobre pise na klavesnici a po cviku i kdyz je na vysku :) ( taky mam docela velky ruce takze vim o cem mluvim) jenom to chce presne vykalibrovat displej a pak je to krasa :)

s tim konentorem .. zacinaji tedka vsechny zarizeni instalovat microUSB .. HD2, Omnia II ... a mely by tak byt i dalsi nove mobily s timto konektorem ..
barberry
Junior

Odeslat příspěvekod pilarius 21. 3. 2010 11:09

audis píše:...

Tak pro mě je design taky až vzadu, ale když už není v čem srovnávat, tak chci aby se líbil mně. Předvádět se s ním nechci.
Autofocus mají snad všechny z těch, o kterých jsem psal, včetně Omnií.
Paměťovku stejně vyndávat nebudu. Tu tam strčím, a už tam zůstane. To problém není.
Na rozlišení si dávám bacha (pamatuju problémy s kompatibilitou Java aplikací z dřívějška). WVGA mi přijde už dost časté.
Jasně, no. MicroUSB mě na těch Omniích docela štve, ale zase mají na oplátku ten 3,5mm jack.

barberry píše:...

Po přečtení recenzí už snad uvažuju pouze nad těma Omniema. Snad jediné jejich chyby vidím v microUSB a v nepřítomnosti signalizační LEDky (M700 měla dokonce dvě, a byly návykové :-)) ). Na druhou stranu zase AMOLED, skvělá výdrž baterie, 3,5mm jack a dobrá cena. Kvůli QWERTYně se nejvíc přikláním asi k té B7610, pokud mi ji můj prodejce bude schopen sehnat za rozumnou cenu - nejlépe rovnou v rámci reklamace.
pilarius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod barberry 25. 3. 2010 09:15

no pokud jsem to spravne nekde cetl tak microUSB maji mit nekdy v nejblizsi dobe snad vsechny mobily jako standartni napajeci konektor .. protoze jinak nevim proc by je do tech poslednich modelu zacaly davat :)
amoled displej je supr a setri to baterku, bez lediod si jde taky zvyknout a pokud je preferovana klavesnice tak tu omnii pro doporucuji :)
barberry
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 25. 3. 2010 15:45

barberry: Ano, s tím microUSB to tak je. Většina výrobců už dříve uzavřela dohodu a taky to chce EU.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pilarius 27. 3. 2010 20:14

Tak mám tu Omnii 2. Zatím jedu bez fólie, ale už ji mám objednanou. Je to fajn stroj, jen koukám, že WM 6.5 je sice přeplácanej serepetičkama, ale nastavitelnost je oproti WM 6 mizivá. Možná to dělá nějaké to prostředí Samsungu, ale tomu jsem povypínal vše, co jsem našel.
pilarius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod obluda zelená 27. 3. 2010 21:16

Ono WM 6.5 se od 6.1 extrémně neliší, v hloubce je dosti podobný. Ale Samsung tam má svoji nadstavbu TouchWiz.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý