Dnes mi skončil 30. den reklamační lhůty mé staré M700, takže si budu chtít za ty peníze pořídit něco nového. Dva roky jsem mobily moc nesledoval, takže jsem teď dělal akorát rychloprůzkum.
Vrátí se mi něco málo přes 10000 Kč, takže něco v té cenové úrovni, ale samozřejmě když to bude levnější, tak to bude lepší. Nechci nic exotického - musí to být normálně dostupné po obchodech - nechci objednávat ze zahraničí, z neznámých e-shopů a tak.
Požadavky:
- aby mi tam šla microSD SanDisk 2 GB z M700, když už byla tak drahá

- Wi-Fi
- operační systém - WM by byl asi nejlepší, když už se s ním znám; dřív jsem měl Symbian, ale za těch pár let asi hodně pokročil, že bych ho nepoznal; klidně ale Androida nebo něco takového
- dotykový displej - kapacitní asi ještě žádné WM zařízení nemá, co?

- QWERTYna byla docela velkým plusem, ale obešel bych se bez ní, kdyby to mělo slušnou virtuální klávesnici (rozuměj velkým-prstům-vzdornou)
- nějaký slušný integrovaný fotoaparát
Využití:
- filmy, hudba, nějaký ty jednodušší hry, čtení e-booků
- chtěl bych začít fotit - jen tak pro zábavu (hlavně krajinky, mopžná nějaká makra); jde mi jen o to, aby to bylo dostatečně kvalitní v rámci fotomobilů - je mi jasné, že foťáky jsou kvalitativně o několik kategorií jinde
- mobilní připojení nemám, ale přes Wi-Fi občas polezu, takže i prohlížení internetu
Zatím pokukuju hlavně po Omniích - Omnia II i8000 a Omnia Pro B7610 vypadají slušně. Ocenil bych kdyžtak nějaké postřehy z praxe při používání - výdrž baterie, tvrdost displeje (jestli se poškrábe, nebo je nutná fólie), jak dobré z toho lezou fotky, jestli se u Omnie II nepoškrábe nekrytý obejktiv foťáku, a tak dále.
Snad jsem na nic nezapomněl. Budu to tady pár dní sledovat a doufám, že kdyžtak někdo poradíte. Dík.