Samsung S8500 x HTC Desire

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Driver 3. 7. 2010 16:28

Ahoj,

rozhoduji se mezi těmito dvěma mobily.

Pro HTC mluví:
- větší display
- OS Android
- pro mě lepší prostředí (bližší iPhonu, kterého mám teď)

Pro Samsung mluví:
- lepší výdrž baterie
- kvalitnější display
- kovové tělo
- lepší video

Máte někdo zkušenosti? Popř. co byste brali? Díky
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod luxfer 3. 7. 2010 18:55

Myslím, že úplně stejné dilema řeší momentálně hodně lidi a to včetně mě.
Tady ti vypisu moje plusy a minusy ;-)

Desire:
+ Informacni dioda, Vzhled, Aplikace, Podpora, Nejlepsi web prohlizes (2.2 froyo), Nama touch-wiz
- Spatny fotak, Mensi vydrz (to me az tak netrapi)

Wave:
+ Displej, Materialy, Foto, Video
- Podelany Kies, Podpora, Aplikace, Detinske touch-wiz, je to samsung

Jeste bych se rad zeptal uzivatelu Galaxy S jestli se oplati pripadne priplatit oproti desiru, a jestli je mozne vypnout tu touch-wiz-debilitu?
luxfer
Junior

Odeslat příspěvekod Endedy 3. 7. 2010 20:05

Ja si teda myslím, že prostředí bližší iPhonu má určitě Wave.
Endedy
Junior

Odeslat příspěvekod BreC 3. 7. 2010 20:06

jojo, kdyz si telefon rootnes
Lidi jsou jak ryby, někdy plavou proti proudu.
BreC
Junior

Odeslat příspěvekod Driver 3. 7. 2010 22:33

Podle mě má k iPhonu daleko blíž Desire, porovnával jsem oba a co se týče psaní sms i celkově menu, tak mi připadá víc iPhonovský, než u Samsungu. Ale to může být jen můj subjektivní názor.

Co se týče fotek, tak ty jsou podle mě +/- stejně kvalitní, o videu už se to říct nedá a tam jasně vede Samsung.

Nevýhoda Samsungu je zase to, že se tam vejde "jen" 1300 SMS.... ne že bych psal stovky zpráv denně, ale u iPhonu jsem 1,5 roku nemusel řešit, jestli si nějakou sms nechám nebo ne, a to mi vyhovuje. (Kapacita SMS v iPhonu je 75 000 SMS)

Informační dioda u HTC je super, u Samsungu chybí... ale pořád mi vrtá hlavou ta výdrž :)
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 4. 7. 2010 01:14

k tomu Galaxy S ... rootovat se nemusí, stačí stáhnout nějaký launcher... např. HelixLaucher2(vypadá jako holý Android na Nexusu, více méně), LauncherPro apod.

k Desiru: mám, jsem spokojen, zatim neni nic kvůli čemu by stálo připlácet a měnit...Android bezkonkurenční (subjektivně =) )

k Wavu: dobrý telefon, hezké zpracování, příšerný TouchWiz, zatim málo programů... z toho mi nějak vyplývá... výborný HW, zatim špatný SW =)
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod 7luke.com 4. 7. 2010 21:47

Samsunga. Prošel jsem si vším, teď je to můj 45-tý telefon. Je to dobrý sluha, stejně jako iPhone. Koukni dole fotku posledních founů, tak jak jdou po sobě: http://www.7luke.com/wave - N900 bylo zklamání, ***** firma Nokia :-( ... díky wave už nechci iPhone 4.
45tý mobil = Samsung Wave 34GB, nadchl mě stejně jako všechny 3 generace Apple iPhonů ► 46tý mobil opět Samsung Wave 34GB ► 47mý mobil Samsung Wave - vyhrál jsem ho na facebooku z 277.242 soutěžících
7luke.com
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 4. 7. 2010 22:59

hezká stránka =) ... podle mě N900 neni vůbec zklamání, pokud víš co to přináší a co od toho chceš... ale neni to telefon pro každýho no =) ani pro mě =D

ale ten Wave vychvaluješ až moc ;) buď trošku objektivní...
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior