najlacnejsi mobil na surf

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vortex1394 25. 8. 2010 18:47

pwnz píše:A co treba starsi HTC touch hd (blackstone)? :) To je podle me lepsi varianta nez touch2 - ma kapacitni displej a mnohem vetsi uhlopricku.

ten stoji nejakych 450€ a to je uz mimo rozpoctu.
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod Wlashack 25. 8. 2010 18:57

audis píše:wlashacj: ty jsi taky mimo s odporovými a kapacitními displayi. prdlačky, i odporový je uplně v pohodě

Ale ale proč hned tak ostře? Nikdo přece nepopírá, že odporový display není špatný, jistě má své výhody, ale v 90% případů je potřeba něco s mobilem RYCHLE udělat a není čas lovit stylus nebo vidličku z kuchyně. A říkej si co chceš, ale na levných dotykových telefonech s odporovým displayem do 3" je prostě surfování utrpení, pokud nemáš v ruce stylus nebo vidličku z kuchyně. V ovládání prsty prostě nikdy odporový display nepřekoná kapacitní!

K Samsungu Monte jen tolik, že jsem jich do svého okolí doporučil už asi pět. Všem navigace jede naprosto v pořádku, jeden z majitelů podle navigace jezdí minimálně jednou týdně a nikdy si nestěžoval, že by navogační SW trpěl nějakou vážnější vadou. Všichni si libují, že mají dobře ovladatelný dotykový telefon s plnohodnotnou GPS a všichni na něm surfují. Proto jsem neviděl důvod proč jej tazateli nedoporučit, máš s tím snad problém? Já mu Monte nenutím, pouze doporučuji, chápeš?

A pokud bych tedy měl zůstat ve stáji WM, pak také nemohu než doporučit klidně použité HD (Blackstone). Komfort jeho používání proti Touch2 je nebe a dudy. A 5230? to je špatný vtip. Sice s GPS a bez WiFi ale bratr ji má a o nějakém dobrém surfování (bez stylusu - já vím, je v těle, ale kdo se má s tou tyčkou furt vytahovat) se nedá mluvit.
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zdenek sport 25. 8. 2010 19:16

S montem naprosto souhlas mam ho a na internet a navi je dobrej ale mam i nokiji 5230 a uprime je na oboje mnohem lepsi ovladam ho jenom prsty max trsatkem a co bych za nej dal u monteho. Ale zase monte dobre foti a je hezci ale mene vydrzi baterka ,doporucuji oba ale operak je u nocky trumf.
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 25. 8. 2010 19:19

Já bych šel do Nokie 5230. Dotykáč je na serfování v pohodě. Má to Symbian, to bude určitě lepší volba, než nějaký Samsung bez OS. Monte atd.

Doinstalovat si Operu Mobile k tomu a je to. Dá se tam dát i jiná qwertz (softwarová).
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod audis 25. 8. 2010 19:33

Wlashack píše:
audis píše:wlashacj: ty jsi taky mimo s odporovými a kapacitními displayi. prdlačky, i odporový je uplně v pohodě

Ale ale proč hned tak ostře? Nikdo přece nepopírá, že odporový display není špatný, jistě má své výhody, ale v 90% případů je potřeba něco s mobilem RYCHLE udělat a není čas lovit stylus nebo vidličku z kuchyně. A říkej si co chceš, ale na levných dotykových telefonech s odporovým displayem do 3" je prostě surfování utrpení, pokud nemáš v ruce stylus nebo vidličku z kuchyně. V ovládání prsty prostě nikdy odporový display nepřekoná kapacitní!

K Samsungu Monte jen tolik, že jsem jich do svého okolí doporučil už asi pět. Všem navigace jede naprosto v pořádku, jeden z majitelů podle navigace jezdí minimálně jednou týdně a nikdy si nestěžoval, že by navogační SW trpěl nějakou vážnější vadou. Všichni si libují, že mají dobře ovladatelný dotykový telefon s plnohodnotnou GPS a všichni na něm surfují. Proto jsem neviděl důvod proč jej tazateli nedoporučit, máš s tím snad problém? Já mu Monte nenutím, pouze doporučuji, chápeš?

A pokud bych tedy měl zůstat ve stáji WM, pak také nemohu než doporučit klidně použité HD (Blackstone). Komfort jeho používání proti Touch2 je nebe a dudy. A 5230? to je špatný vtip. Sice s GPS a bez WiFi ale bratr ji má a o nějakém dobrém surfování (bez stylusu - já vím, je v těle, ale kdo se má s tou tyčkou furt vytahovat) se nedá mluvit.

1) display: ostře proto, prptože to vyznělo, že odporový zatracuješ. to je ale chyba, odporový JE VELMI DOBRÝ a i když htc touch2 stojí 5,5 kkč, není to levná mašinka, ale kvaliitní mašina a display je OK. pstem surfování taktéž Ok, sufoval jsem prstem dva roky na odporovém 2,8". doporuč bratrovi, at si sežene Operu mobile. .-) to bude spíš prohlížečem nebo rukama.

2) Monte a navigace: ne, nevěřím že se monte s jeho Samsung navigace aspon zdaleka vyrovná kvalitě a uživatelskému komfortu a navigačním funkcím garminu, igo, sygicu, navigonu, tomtomu. kromě Monte jsem vyzkoušel všechny zmíněné.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod zdenek sport 25. 8. 2010 19:44

Zde take souhlas sice sam naviguje ale online a navic obcas se nechce fixnout zato nocka je blesk a at nokia maps nebo sygic jsou jinde a pouzivam jen ji ale na obcasnou navigaci s tarifem lze.
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod Wlashack 25. 8. 2010 19:45

ad navigace: to samozřejmě nepopírám, jen poukazuji na to, že vzhledem k ceně je Monte velmi použitelný přístroj. Co si ale dovolím s klidem řici, že jeho Navigace je co do funkcí i kvality map naprosto rovnocená např. s OVI Navigací, která např. dodnes nezná naší, sedm let starou ulici v Brně.
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audis 25. 8. 2010 20:02

garmin, navigon, igo, tomtom, szgic, jsou ještě o dvě třídy výše než Ovimaps. ti jsou stejní jako jednoučelové navigace zmíněných značek!
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod pwnz 26. 8. 2010 09:44

vortex1394 píše:ten stoji nejakych 450€ a to je uz mimo rozpoctu.

http://aukro.cz/listing.php/search?sg=0 ... egory=8495
Na aukru 3000-5000
pwnz
Junior

Odeslat příspěvekod Between 26. 8. 2010 10:10

audis píše:garmin, navigon, igo, tomtom, szgic, jsou ještě o dvě třídy výše než Ovimaps. ti jsou stejní jako jednoučelové navigace zmíněných značek!

Máš možná pravdu v tom, že TomTom a spol jsou trochu lepší, ale OVImaps mají jednu výhodu. Jsou zadarmo a offline... a pro nepravidelnou navigaci bohatě stačí a mě se třeba nikdy nestalo, že bych podle nich nedojel...

K topicu: Za mě můžu doporučit Nokii 5230 a nebo třeba E63 pokud není zájem o dotyk...
Nokia 3210 -- Nokia 3310 -- Siemens A50 -- Nokia 6210-- Nokia 6310 -- Nokia 6600 -- Nokia N73 -- Nokia 5800 -- HTC Wildfire -- SE Xperia X10 -- Nokia 5800 -- HTC 7 Mozart -- HTC Desire HD -- SE X8 -- SE X10 -- BB 8250 -- LG Optimus 7 -- Samsung Omnia 7
Between
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 26. 8. 2010 10:18

audis píše:garmin, navigon, igo, tomtom, szgic, jsou ještě o dvě třídy výše než Ovimaps. ti jsou stejní jako jednoučelové navigace zmíněných značek!

Buď budem porovnávat porovnatelné, nebo nic. Ovi Maps jsou zdarma včetně aktualizací, TomTom pro Symbian je nepoužitelný již léta, Sygic stojí tolik co polovina 5230. Neříkám že Ovi Maps jsou dokonalost sama, ale možnost oflline navigace s hlasovým výstupem Samsung například nemá, nebo ano?
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Předchozí stránka