Telefon +-5k, wifi, 3,5(1,5)jack, nejlépe s os

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod deluX 29. 1. 2011 17:32

Zdravim ;-)

potřeboval bych pomoct s výběrem telefonu.. Moje skvělá, ale stařičká, n6630 už pomaluj dosluhuje a napadlo mě mrknout po něčem novém. Po telefonu bych hlavně žádal co největší výdrž baterie, wifi, jack3,5(1,5), solidní displej. Typ konstrukce je mi v podstatě fuk, ale operační systém bych uvítal. S cenou abych se vlez okolo 5 000,-. Toereticky to může být i telefon dražší a našel bych si ho někde v bazaru, ale dražší telefony už jsem se nedíval. Nejvíc mě zaujal HTC Wildfire. Stěžujou si u něj na QVGA dislej, ale nevím jestli je to opravdu taková hrůza. Jenom mě trochu matou informace z recenze a katalogu mobilů. V katalogu má telefon 16mil. barev a podle recenze pouze 64k barev. V recenzi mě taky zaskočila výdrž, která při častém používání byla dva dny. Co si mám představit pod častým používáním? Za jakékoliv návrhy alternativ budu vděčný. Díky za pomoc při výběru!
deluX
Junior

Odeslat příspěvekod eRiper 29. 1. 2011 18:18

Jo QVGA je hrůza, ale někomu to nevadí. Celkem se teď doporučuje LG Optimus One - Android 2.2, wi-fi, 3 MPx, displej má rozlišení 320x480...
eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sentry 29. 1. 2011 20:09

No dle tvych pozadavku bych nevybiral dotykovy telefon, protoze u nich je vydrz kolem 2 dnu v zavislosti na pouzivani ("caste pouzivani" jak casto vyuzivas pripojeni na net klasicke ci pres wifi, jak casto je rozsviceny displej, jak casto na telefonu prehravas video, jak casto pouzivas BT atd atd). Pokud by jsi chtel preci dotykovy telefon, v cenove relaci kolem 5 tis je zminovany LG P500 Optimus One, na ktery se uz chysta nejnovejsi verze Androidu 2.3, kterou vyrobce optimaluzuje primo na dany hw telefonu.

Zkus se podivat na Nokii E5, zde je recenze:
http://www.mobilmania.cz/uzivatelske-re ... eview=2075

Zde je diskuse:
viewtopic.php?f=6&t=1117217
Naposledy upravil Sentry dne 29. 1. 2011 21:05, celkově upraveno 1
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod lennym. 29. 1. 2011 20:50

No já mam HTC wildfire a jsem celku spokojená...ten display je sice trošku horší (je vidět rastr), ale výdrž dva dny je spíš ta dolní mez...já se v pohodě dostanu na 3-4 dny a to si s ním celkem hraju...wifi mam zaplou tak hodinu denně, pořád něco stahuju z marketu. Smsek kupa a nějakej ten seriál taky zkouknu. Jediný co mě ze začátku štvalo, byly pomalý reakce při otáčení displaye, ale po upgradeu OS na 2.2 už to je mnohem lepší...Takže když se smíříš s tím rozlišením, je wildfire perfektní volba ;-)
lennym.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .soul 3. 4. 2011 19:36

Bazarovej Samsung Wave ... Pohodlný ovládání, skvělá konstrukce, hodně slušný audio výstup i foťák. Výdrž kolem 4 dnů.
.soul
Junior

Odeslat příspěvekod vad0s 27. 4. 2011 21:41

proc vseci doporucuji LG OO, a o X8 a X10 mini tady toho tolik neni? Vzdyt OO neni o moc lepsi...(jestli je)
ATH T500, Rock Zircon, Sony MH1C, VE Monk, KZ ED9
vad0s
Junior

Odeslat příspěvekod paulis2 27. 4. 2011 23:29

Záleží na úhlu pohledu. Xperia X8 je jasná volba okolo 4 tisíc korun. Kdo může připlatit tu tiscíkorunu, bude lešpí Optimus One - třeba už z důvodu novějšího Androidu.
HTC One S (O2 ČEZ Standard)
Testuji: BlackBerry Z10, HTC Desire 601, HTC One max
paulis2
Pokročilý