Už pár měsíců hledám řešení, které by mně nejvíce vyhovovalo, ale stále se nemohu rozhodnout. Myslím, že nejsem sám kdo má takové dilema. Sháním tedy penzum názorů a pohledů ostatních lidí, které by mohlo pomoci nejen mě, ale i ostatním…
Mé stávající dilema:
Můj zaměstnavatel mně po osmi letech vnutí firemní telefon, který použiji tak jednou za týden. Budu mít tedy telefony dva. Svůj soukromý, který používám takřka pořád a nechtěnou firemní vtěrku.
Ještě před pár dny jsem byl přesvědčen, že dvousimkový mobil je to správné řešení v podobě nejmenšího zla. Avšak čím déle čekám až na trhu bude nějaký takový slušný mobil, tím více zjišťuji, že nikdy nebude vyhovovat tomu, co bych si přál.
Nyní jsem v situaci, kdy zvažuji dvě varianty:
1.) Dvousimkový telefon, který bude technologicky a morálně vždy přinejlepším rok za právě prodávanou špičkou a nebude mít takové parametry, které bych si přál. Podpora ( třeba update firmware ) takového telefonu bude velmi pravděpodobně hodně závislá na výrobci. Na druhou stranu nebude problém s nošením a správou dvou přístrojů. (zde zatím jako nejmenší zlo vidím Gigabajt GSmart G1310, který zatím není na trhu a kdoví kdy a jestli vůbec bude)
2.) Dva telefonní přístroje s tím, že jeden bude ona "vysněná" aktuální špička (předběžně mám vyhlédnutý Nexus S) a druhý budou prostě jen druhé housle. Co by mohlo být druhým telefonem zatím nevím a je to dalším z mých dilemat. Hledám něco, co by se dalo bez problému nosit souběžně s prvním telefonem, ale zároveň aby to příliš nepřekáželo a nebylo nevzhledné ( Například při dvou pouzdrech na mobil na opasku, jedno zleva, druhé zprava... to mě přijde jako na divokém západě kolty proklatě nízko, jen tasit! ).
Mám mít dva telefony (a jaký druhý?) a plakat, že se musím tahat se dvěma nebo jeden Dual Sim a plakat, že nemám to, co bych rád a na víc, když na to mám…
Chtěl bych také zcela záměrně vyvolat diskuzi až "flamewar"(prosím slušně) ohledně kladů a záporů obou řešení.
Teď, když to po sobě čtu, tak se veskrze nemohu rozhodnout, zda pohodlí nebo luxus a snažím se zjistit, jestli se dá najít nějaký kompromis, nějaký pokud možno co nepohodlnější luxus…